4:1
(1:0, 1:1, 2:0)

Dorost Jihlavy potvrdil roli favorita

19.11.2004 / Wally, Luboš Jaroš

Třetí Jihlava přivítala na svém ledě osmou Orlovou a dokázala potvrdit roli favorita i přesto že jí chyběl její druhý nejproduktivnější hráč a člen elitní formace Roman Dolana, který nemohl nastoupit kvůli zraněnému loktu. Zápas po jasné převaze a spoustě neproměněných šancích a díky dvěma trefám Vladimíra Cejpka skončil 4:1. Utkání nezvykle okořenila jako hlavní rozhodčí žena v pruhovaném Ivičičová.
19.11.2004 17:30, Dorostenci - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Zour - Cakl, Podhorský, Pekárek, Zelený, Novák P., Kudláček - Holub, Dzurik, Man - Cejpek, Komůrka, Koreš - Kuřítko, Březina, Láznička
4

HC Orlová

Buščík - Sypták, Skuplík, Matůška, Urbánek, Mendok, Slowik - Kubját, Novák J., Glac - Jandura, Červenka, Langer - Malý, Kuhn, Starsiak - Grepl, Stryček, Garbicz
1
Branky: 11. Cejpek (Koreš, Komůrka), 39. Láznička (Březina, Kuřítko), 43. Holub (Dzurik), 46. Cejpek (Koreš) - 32. Novák. Rozhodčí: Ivičičová - Jeletz, Jonáš. Vyloučení: 5:6, navíc Urbánek (ORL) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 54.

Průběh utkání

Od úvodních minut zavřeli jihlavští mladíci svého soupeře z Orlové v obranné třetině. Ve 2. minutě se sice do šance dostal hráč hostí Červenka, ale Zour jeho šanci kryl. Potom už následovali šance Jihlavy. Nejprve vyhrál Koreš buly pro sebe a dokázal se prosadit k zakončení, ale Buščíka na hruškách nenachytal. O chvíli později Komůrka objel obránce soupeře a naservíroval puk volnému Korešovi, kterému ale střela nesedla, jak by si představoval. Přelstít gólmana hostí se následně nepovedlo ani Manovi, který v přesilovce tečoval střelu Dzurika. A tak se na první gól muselo počkat až do 11. minuty, kdy Koreš objel bránu a přihrál na hůl volného Cejpka, který nezaváhal a poprvé rozvlnil síť za Buščíkovi zády, 1:0. Další šance Jihlavy přišla v 16. minutě, kdy se po pěkné souhře dostal ke střele Komůrka, ale trefil jen připravenou lapačku brankáře hostí. O minutu později po hrubé chybě obránce domácích ujel Glac, ale pozorný Zour mu skórovat nedovolil a tak se odcházelo do kabin s jednobrankovým vedením Jihlavy.

Druhá třetina začala šancí Komůrky, který šikovnou střelou prověřil pozornost brankáře hostí. V 27. minutě při přesilové hře nejprve Holub nastřelil tyč a skórovat se nepovedlo ani Pekárkovi, jehož střelu schoval Buščík ve svojí lapačce. O minutu později začali vystrkovat růžky i hráči hostí, Mendok ještě uspět nedokázal, pouze svojí bombou vyprášil betony Zoura. Ve 32. minutě už ale bylo vše jinak, domácí Kudláček svojí hrubkou vybídl ke skórování Nováka, který nedal Zourovi šanci a ukázkově vymetl všechny pavučiny v pravém růžku, 1:1. Hosté se nechali ukolébat remízovým stavem a tak opět převzali otěže utkání domácí. V 36. minutě Holub krásně vysunul Mana, který šel sám na brankáře, ale své sólo proměnit nedokázal. O minutu později vyslal Dzurik svojí bombu, která trefila pouze brankáře Orlové do masky. Ve 39. minutě ukázali jihlavští mladíci pěknou souhru, když puk putoval nejprve od Kuřítka k Březinovi, který nádherně předložil kotouč volnému Lázničkovi a ten střelou do protipohybu brankáře zasunul do klece, 2:1. Do konce druhého dějství už útočné nadšení na obou stranách opadlo a tak se šlo do šaten opět s těsným jednobrankovým vedením.

Poslední dvacetiminutovka začala náporem domácích, kteří chtěli pojistit svoje vedení, což se jim povedlo ve 43. minutě, kdy nejproduktivnější hráč domácích Dzurik zavezl puk do útočné třetiny, kde obešel dva hráče soupeře a naservíroval puk Holubovi na kterého zívala už jen prázdná brána, 3:1. Útočné snažení domácích pokračovalo i nadále a ve 46. minutě Koreš zavezl kotouč a bekhendem vybídl ke skórování Cejpka, který dokázal puk propasírovat mezi betony Buščíka 4:1. V polovině posledního dějství se do šance dostal Pekárek, který se dokázal uvolnit, ale jeho střela skončila jen v náručí připraveného Buščíka. Zbytek utkání se už dohrával pouze z povinnosti a šancí bylo na obou stranách jako šafránu. Síť už nedokázaly rozvlnit ani střely Komůrky a Dzurika a tak si jihlavští mladíci zaslouženě připsali plný bodový zisk.