1:2
(0:1, 0:0, 1:1 - N 1:0)

Dorostenci doma těsně podlehli Pardubicím. V nastavení získali bod útěchy

15.11.2018

Úvod zápasu se domácímu týmu nevydařil. Pardubice totiž zatlačily Duklu a ve čtvrté minutě se zásluhou Formánka radovaly z vedení. Jihlavští se probrali až s příchodem druhé třetiny, kdy byli lepším týmem, ale recept na gólmana Borovičku nalézt nedokázali. Domácí navíc ve 46. minutě podruhé inkasovali. Naději na bodový zisk jim dal osm minut před koncem Ondřej Broža, ale srovnat přes závěrečný tlak už Jihlava nestihla - 1:2. Nastavení trvalo pouze chvilku, když po 45 sekundách rozhodl David Polodna - 1:0. Dukla tak sice získala bod, ale téměř přišla o naději postoupit do play-off přímo po základní části.
15.11.2018 16:00, ELIOD extraliga dorostu - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Vovsík, Adam, Hrbek, Sapík, Matějíček, Vranka, Port – Zdarsa, Melenovský, Pavelec – Pigl, Polodna, Fábry – Bulík, Báťa, Broža – Peš, Jungwirth
1

HC Dynamo Pardubice

Borovička – Vojtěch, Chabada, Červenka, Tvrdík, P. Kubíček, Vašíček, Špinka – Kloz, Herčík, Formánek – Pulpán, Paleček, Štětka – J. Kubíček, Novotný, Nekvinda – Matuška
2
Branky a nahrávky: 52. Broža, 61. Polodna (Pavelec, Sapík) – 4. Herčík (Formánek, Kloz), 46. Matuška (Špinka, Půlpán). Rozhodčí: Skopal – Šťastná, Polák. Vyloučení: 2:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 29:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): Výhra byla upachtěná. Věděli jsme, že Jihlava není v plné sestavě, že má nejlepší hráče v juniorce. Očekávali jsme během hry naší větší dominanci. Očekávali jsme vstřelení pěti až sedmi gólů. Trénovali jsme na to, soustředíme se, a skutek "utek". Takže jsme utrpěli vítězství, které nám pravděpodobně zajistí postup do lepší skupiny, za což jsme samozřejmě během průběhu sezony rádi. Nicméně dnešní náš výkon byl daleko za očekáváním. Nutno podotknout, že Jihlava velice skvěle, opravdu velice skvěle, bruslila.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Neodehráli jsme špatné utkání. Příjemně nás překvapili mladí hráči, které jsme do dnešního utkání zapojili. Nicméně opět se projevila naše bolest, kdy jsme ztroskotali na útočné fázi hry. Hodně našich střel nekončí v bráně, ale jdou vedle nebo do prvního hráče. Kvůli tomu se naše útočná aktivita snižuje. Je to velká škoda, musíme na tom ale dál pracovat a věříme, že se to zlomí.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie