3:4p
(0:3, 2:0, 1:0 - 0:1)

Dorost Dukly po hororovém začátku dokázal dotáhnout tříbrankové manko a bere proti Liberci bod

24.11.2018 / Tomáš Lysý

Horší vstup do zápasu si lze asi jen těžko představit. Jihlavští hokejisté totiž prohrávali doma po necelých třech minutách hry proti Liberci již 0:3 a vzápětí ještě neproměnil Daniel Pavelec trestné střílení. Ovšem Dukla se postupem času oklepala a naopak vstup do druhého dějství výrazně lépe vyšel jí. V přesilovce se trefil Daniel Pavelec a v čase 24:54 vstřelil kontaktní gól Šimon Báťa. Domácí pak měli šance minimálně na vyrovnání, vytvořili si několik šancí, ale bez gólového zužitkování. Změna přišla osm minut před koncem, kdy Šimon Báťa srovnal stav. Další gól i přes šance na obou stranách nepřišel a šlo se tak do prodloužení. To skončilo po 69 sekundách, když extra bod pro Liberec vystřelil Martin Gajda - 3:4 po prodloužení.
24.11.2018 15:15, ELIOD extraliga dorostu - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Číhal, Adam, Hrbek, Vranka, Port, Vovsík – Zdarsa, Melenovský, Jungwirth – Pigl, Polodna, Pavelec – Mlejnek, Báťa, Broža
3

Bílí Tygři Liberec

Franc – Duschka, Böhm, Šíma, Šedivý, Meisel, Hladík – Masař, Vodlan, Trunda – Rossmy, Polák, Hujer – Plos, Putz, Gajda – Leden, Jenčovský
4
Branky a nahrávky: 22. Pavelec (Adam, Pigl), 25. Báťa (Číhal, Broža), 52. Báťa (Pigl) – 1. Trunda (Masař, Vodlan), 3. Putz (Trunda, Masař), 3. Jenčovský (Leden, Rossmy), 62. Gajda (Böhm). Rozhodčí: Vrba – Tichý, Kučera. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 22:41. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Hosté začali zápas výrazně lépe a již po 40 sekundách se dostali do vedení, když Tomáš Trunda zblízka prostřelil Filipa Maláče. Následně dostali liberečtí výhodu přesilové hry a využili jí beze zbytku. David Putz si totiž našel puk po tvrdé ráně Hladíka, kterou ještě dokázal gólman vyrazit, ale proti dorážce již neměl nárok. A za devět sekund, prakticky hned po buly, kapitulovali domácí znovu. Mikuláš Jenčovský dostal puk na osu hřiště, sjel si před branku a zařídil tak snový start Liberce - 0:3.

Jihlava si vzala oddechový čas a další přesilovku už přestála. Mohla také snížit, ale Daniel Pavelec trestné střílení za hákování, kterým ho zastavil Martin Böhm, neproměnil. Šanci tak měli znovu hosté, Trunda nepřekvapil Maláče střelou na horní tyč a Vodlan zblízka tak dlouho otálel se zakončením, až mu brankář s obránci uzmuli puk.

Vstup do druhé třetiny vyšel naopak Dukle na jedničku. Domácí využili přesilovku, když po secvičené akci po ose Pigl – Adam zakončoval z pravé strany Daniel Pavelec. A rázem to bylo už jen o jednu branku. Broža dal puk na modrou pro Číhala, který od modré vypálil a v chumlu před brankou se nejlépe zorientoval Šimon Báťa – 2:3. V polovině zápasu mohla Jihlava snížit při vlastním oslabení, ale špatnou rozehrávku hostí neztrestala. V tlačenici před domácí brankou se pak neprosadili ani Liberečtí, konkrétně Polák. A protože čtyři a půl minuty před druhým odchodem do šaten velký závar červenožlutých gólem neskončil, jelikož Jungwirth puk do branky nedostal a Melenovský zakončil vedle, šli do kabin s těsným vedením Bílí Tygři.

Zkraje třetí části měli domácí přesilovku, leč Jungwirthovi zblízka chyběl jen kousek. Již v plném počtu hráčů tečoval Melenovský puk jen těsně vedle. Jihlava zlobila i při liberecké přesilovce, když Melenovskému na poslední chvíli vypíchl puk Vodlan. V čase 49:50 ujížděl na gólmana hostí France domácí forvard Mlejnek, ale tváří v tvář gólmana nepropálil. Za dvě minuty už bylo srovnáno, když Pigl vyhrál rychlostní souboj, našel před brankou volného Šimona Báťu a ten si počínal zkušeně – střelou do šibenice smazal tříbrankové manko - 3:3. Do konce základní části mohl rozhodnout nejprve Liberec, když zvonila po Duschkově střele tyčka, a pak i Dukla, ale Jungwirth vyprášil jen betony gólmana.

Prodloužení trvalo jen 69 sekund, když se Jihlavští za brankou nedomluvili v rozehrávce a tyto zmatky potrestal Martin Gajda, který se chopil puku a z nulového úhlu trefil horní část klece - 3:4 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): Vstup do zápasu jsme měli jak z říše snů. Podařil se nám, vedli jsme ve třetí minutě 3:0 a na co jsme sáhli, to nám tam spadlo. Možná právě tohle nám trošku uškodilo, protože jsme nabyli dojmu, že nám to půjde samo a soupeř se už po první třetině porazil, což tak samozřejmě nebylo. Druhou třetinu jsme odehráli laxně a soupeře jsme dostali do hry. Jihlava bojovala, třetí třetinu vyhrála a dnes šlo o zaslouženou dělbu bodů. Domácí si ho určitě zasloužili a my za ten lajdácký přístup ve druhé třetině jsme si naopak nezasloužili vyhrát za tři body.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Po dnešním utkání bohužel nemůžeme být spokojení. Poněkolikáté v řadě velmi brzy inkasujeme branku. Dnešním utkáním tato situace vygradovala, kdy jsme už ve třetí minutě prohrávali 0:3. Prvních dvacet minut jsme nebyli na hřišti a jen díky brankáři jsme se drželi ve hře. Od druhé třetiny jsme dokázali se soupeřem držet krok a nakonec utkání vyrovnat. Sahali jsme i po vítězství, za čtyři body, nicméně opět jsme ztroskotali na produktivitě. V prodloužení jsme si neodpustili pro mne neuvěřitelnou laxnost v obranné hře, která vyústila v bonusový bod hostů. Skutečnost, že jsme se v takto špatně rozehraném utkání dokázali vrátit zpět do hry bohužel jen velmi mírně tlumí to, co se dělo v první třetině.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie