4:2
(2:2, 2:0, 0:0)

Dorost zahrál druhý přípravný zápas lépe, přesto ho také prohrál

03.08.2018 / Tomáš Lysý

Do druhého přípravného utkání nevstoupili jihlavští hokejisté příliš dobře a již v osmé minutě prohrávali o dvě branky. V závěru úvodní třetiny byl ale náskok Hradce Králové pryč, o snížení se totiž postaral Martin Pigl a vzápětí srovnal Daniel Pavelec. Zápas se rozhodoval ve druhé polovině druhé třetiny, kdy Mountfield HK vsítil další dvě branky. Protože ve třetím dějství branka nepadla, vyhráli domácí 4:2 a v následném prodloužení zvítězili poměrem 1:0.
03.08.2018 12:30, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

Mountfield HK

Tichý (31. Žalčík) – Pelda, Boukal, Táborský, Pinkas, Havlíček, Řehák, Jerman, Králik – Pajer, Moravec, Budina – Beneš, Jirků – Pavlata, Novotný, M. Souček – Giesl, L. Souček, Brožek
4

HC Dukla Jihlava

Maláč (31. Pulda) - Adam, Chvátal, Moravec, Sapík, Vranka, Hrbek, Vovsík, Číhal - Pavelec, Polodna, Menšík - Pigl, Melenovský, Zdarsa - Báťa Broža, Mlejnek - Bulík, Kravec, Kříž
2
Branky a nahrávky: 3. Havlíček (Pavlata, Táborský), 8. Moravec, 32. Budina (Moravec), 36. Pajer (Řehák) - 17. Pigl (Zdarsa), 19. Pavelec (Menšík). Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 44:19. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Odehráli jsme druhé přátelské utkání ve druhém dni po sobě. Bylo o trošku lepší než první proti Pardubicím, což bylo způsobeno také kvalitou ledu, která je v Hradci o malinko lepší než u nás na velké hale v Jihlavě. Bylo znát, že Hradec opravdu má mužstvo maličko kvalitnější, bruslivější, jejich hráči byli šikovnější na puku. Nebyl to pro Hradec druhý přátelák (pátý - pozn. aut.), takže o sobě o něco více věděli. My budeme muset přidat v nasazení a více se tlačit do koncovky.