0:12
(0:3, 0:4, 0:5)

Dorostenci si na ledě Žďáru zlepšili střelecké renomé, když dali 13 gólů

09.08.2018 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté měli ve čtvrtém přípravném utkání na ledě Žďáru od začátku navrch. Již v první minutě se prosadil Martin Pigl, na kterého navázal také obránce Matyáš Sapík a ve dvanácté minutě po Piglově gólu vedla Dukla již 3:0. Také ve druhé části si hosté s chutí zastříleli. Dvakrát se prosadil Matouš Menšík, hattrick dokonal Martin Pigl a jeden gól přidal zadák David Moravec. Nejvíce branek si Jihlava schovala do třetí části. Postupně se dvakrát trefil Ondřej Broža a poté všichni tři členové prvního útoku - David Polodna, Martin Pigl a Jonáš Jungwirth. Dukla tak vyhrála 12:0 a zadařilo se jí i v pětiminutovém prodloužení díky trefě Marka Chvátala - 1:0.
09.08.2018 14:00, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

SKLH Žďár nad Sázavou

0

HC Dukla Jihlava

Horák (31. Maláč) - Moravec, Vovsík, Chvátal, Sapík, Adam, Vranka - Jungwirth, Polodna, Pigl - Broža, Menšík, Zdarsa - Báťa, Kravec, Michalčuk
12
Branky a nahrávky: 1. Pigl (Polodna, Moravec), 6. Sapík (Kravec), 12. Pigl (Polodna, Jungwirth), 22. Menšík (Broža), 24. Pigl (Polodna, Jungwirth), 27. Moravec (Pigl), 38. Menšík (Broža, Zdarsa), 45. Broža (Menšík, Chvátal), 46. Broža (Zdarsa, Menšík), 52. Polodna (Pigl, Moravec), 55. Pigl (Vovsík), 57. Jungwirth (Vovsík). Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:12.

Průběh utkání

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Výsledek hovoří jasně. Jsem rád, že kluci nic nepodcenili a udrželi jsme čisté konto pro gólmany. Musím smeknout i před soupeřem, který bojoval, ale rozdíl ve výkonnosti v hráčích je. Je dobře, že jsme odehráli takové utkání. Potřebovali jsme ho a hráčům stoupne sebevědomí, protože spousta z nich se konečně gólově prosadila. Doufám, že je to nastartuje. Mohli jsme si zkusit věci, které bychom si s nějakým jiným soupeřem zkusit nemohli. Bereme to pozitivně a těšíme se na další vzájemné utkání.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie