9:1
(3:0, 1:1, 5:0)

Dorost Jihlavy přestřílel Kopřivnici

26.11.2004 / Wally, Luboš Jaroš

Celý průběh utkání připomínal hru kočky s myší. Jihlava svého soupeře přehrála po všech stránkách. Na své si přišli i diváci, kteří viděli hned 10 branek, z toho 9 lovil ze sítě brankář hostí. V utkání se dvakrát trefil Tomáš Dzurik a Roman Dolana a na jejich spolupráci byla soupeřova obrana krátká. Zápas skončil i přes spoustu neproměněných šancích domácích 9:1.
26.11.2004, Dorostenci - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Zour - Cakl, Podhorský, Pekárek, Zelený, Novák, Kudláček, Vacek - Holub, Dzurik, Dolana - Koreš, Komůrka, Man - Cejpek, Březina, Láznička - Kuřítko, Kotlík
9

Kopřivnice

Unzeitig - Hajdušek, Fabián, Janek, Hanák, Hanzlík, Jung - Klos, Hlinka, Milich - Filip, Štěpán, Sudolský - Haška, Kitzberger, Hrubý - Wojcik
1
Branky: 3. Cejpek, 9. Holub (Dzurik), 15. Dzurik (Holub), 24. Dolana (Dzurik), 44. Man (Komůrka, Pekárek), 49. Dolana (Holub), 50. Komůrka (Man), 57. Dzurik (Dolana), 58. Březina (Kotlík) - 24. Hajdušek (Klos). Rozhodčí: Paur - Holub, Svoboda. Vyloučení: 9:5, navíc Janek (KOP) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65.

Průběh utkání

Hned v úvodních minutách utkání vlétli domácí na soupeře a ve 3. minutě se ke střele dostal Cejpek, který nechytatelně rozvlnil síť za zády Unzeitiga, 1:0. O minutu později se v dobré šanci ocitl Koreš, který dostal přesnou nahrávku od Mana, ale trefil jen připravenou náruč brankáře hostí. V 8. minutě se neujala střela Mana, ani dorážka Koreše a tak se na gól muselo čekat ještě další minutu. To se dokázal trefit Holub po nahrávce Dzurika, 2:0. O chvíli později zahrozili na druhé straně i hosté, když se do šance dokázal probít Fabián, ale vyprášil jen Zourovi betony. Ve 12. minutě přišla pěkná akce na jeden dotek, kdy si Dolana vyměnil puk s Dzurikem, ten adresoval přihrávku volnému Holubovi, který u tyčky nedokázal prostřelit Unzeitiga. Poté ale ujel Holub, naservíroval puk Dzurikovi, který poslal puk přesně nad lapačku brankáře Kopřivnice, 3:0. Když ani na konci první části v přesilové hře domácí po spoustě šancí nedokázali překonat Unzeitiga, tak se odcházelo do kabin za 3:0.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté, když se ve 23. minutě trefil od modré Hajdušek po přihrávce Klose, 3:1. Za půl minuty dokázali odpovědět domácí, když se společně Dolana s Dzurikem řítili sami na Unzeitiga, dvakrát si vyměnili puk a Dolana už jenom puk zasunul do prázdné brány, 4:1. Ve 28. minutě přenechal Koreš do tandemu Komůrkovi, ale ten svojí bombu nedokázal umístit do brány. Ve 32. minutě v přesilové hře nahrál Pekárek Korešovi, ale svojí střelou Unzeitiga na hruškách nenachytal. O 2 minuty později Dzurik objel bránu, naservíroval puk Holubovi, ale ten sám před bránkařem netrefil puk, jak by si představoval. Následovala Korešova nádherná přihrávka na Mana, který se řítil sám na bránkáře, ale Unzeitig jeho blafák přečetl. Poté se k šanci dostali hosté, když Štěpán naservíroval puk Wojcikovi, ale Zour se stačil včas přesunout a šanci zlikvidovat. Když se na konci druhé části neujala ani střela Mana, tak se šlo do šaten za stavu 4:1.

Poslední část hry zahájila akce Komůrky, který zavezl kotouč a nahrál Manovi, který bekhendem přesně pod horní tyčku přehodil ležícího brankáře hostí, 5:1. Ve 49. minutě se opět měnilo skóre, když si vyměnili puk Holub s Dolanou, na kterého už zívala jen prázdná brána, 6:1. O minutu později nahrál Man na u tyče číhajícího Komůrku, ten už jen nasměroval puk do brány, 7:1. V 53. minutě na druhé straně se po samostatné akci dostal k zakončení Filip, ale nastřelil pouze tyč Zourovi branky. V 57. minutě Dolana předložil přesnou nahrávku Dzurikovi a ten rozvlnil síť za zády Unzeitiga, 8:1. O minutu později Březina nahrál Kotlíkovi, který zavezl puk do útočné třetiny, poté puk předložil „na zlatém podnose“ nikým neobsazenému Březinovi, který se trefil přesně mezi betony brankáře hostí, 9:1. Zbytek utkání se dohrával už pouze z povinnosti a domácím se bájná desítka pokořit nepodařila.

Ohlasy trenérů

Aleš Polcar (trenér Jihlavy): "Relativně slabší soupeř, první dvě třetiny se kluci hledali. Byly tam nepřesnosti v nahrávkách, neproměněné šance. Hra se zlepšila až ve třetí třetině, kdy kluci začali dávat goly, tak to mělo něco společného s hokejem."

Roman Dolana (hráč Jihlavy): "Myslím si, že tenhle zápas jsme si mohli prohrát sami, protože jsme hráli s opoznání slabším soupeřem. Ze začátku jsme nastoupili trochu vlažně, ale naštěstí jsme to dobře dohráli. Na to jaký to byl zápas, jsme měli příliš vyloučených hráčů. Příště se toho musíme vyvarovat, protože jiní soupeři by toho mohli využít."