1:3
(1:1, 0:0, 0:2)

Hosté z Havlíčkova Brodu si z Jihlavy odvážejí plný bodový zisk

10.12.2004 / Wally, Luban

Domácí se museli v utkání obejít bez svých opor Tomáše Dzurika a Romana Dolany, ale i přesto měli být v utkání favoritem, jenže tuto roli nedokázali potvrdit, když podlehli bojovnějšímu soupeři z Havlíčkova Brodu. O jediný úspěch domácích se postaral Zbyněk Koreš.
10.12.2004 13:45, Dorostenci - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Nikodým - Pekárek, zelený, Cakl, Podhorský, Novák, Kudláček, Vacek - Holub, Komůrka, Man - Cejpek, Březina, Koreš - Kuřítko, Láznička, Klimeš - Protasenja
1

HC Rebel Havlíčkův Brod

Petrík - Blažek, Diviš, Ptáčník, Pfeifer, Kořínek, Krajíček, Křišťan, Langhans, Muras, Vylíčil, Šudoma, Brýdl, Hladík, Škarýd, Hadrava
3
Branky: 15. Koreš (Komůrka) - 5. Muras (Diviš), 47. Hadrava (Vylíčil), 60. Pfeifer. Rozhodčí: Paur - Holub, Svoboda. Vyloučení: 11:12, navíc Pekárek (JIH) 5 + do konce. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65.

Průběh utkání

Utkání začalo šancí Jihlavy, kdy Pekárek pěkně vystřelil, puk ale zalehl hostující brankář. O chvilku později se opět vytáhl brankář Havlíčkova Brodu po střele domácího Komůrky. V 5. minutě hráli hosté přesilovou hru a dokázali jí přoměnit v branku, když Blažek nahrál Divišovi, jehož bombu Nikodým vyrazil pouze na hůl volného Murase, který se už z dorážky nemýlil, 0:1. O minutu později se nadechl k sólu Březina, dokázal se prokličkovat až před brankáře, ale přesně zakončit, se mu už nepovedlo. V 8. minutě nahrál Podhorský na mezi kruhy postaveného Mana, jenž trefil jen připravenou náruč hostujícího brankáře. Z následující akce se mohli radovat hosté, když Vylíčil nahrál na Hadravu, který se pokoušel zakončit zpoza brány, ale naštěstí pro domácí, neúspěšně. V polovině první dvacetiminutovky v oslabení vybojoval puk Man nahrál přesně na hůl volnému Cejpkovi, jenž rozezvonil jen horní tyčku havlíčkobrodské branky. O chvíli později hrála zase přesilovou hru Jihlava, Pekárek vysunul Komůrku, jenž ani nadvakrát brankáře hostí nepřekonal. Pak se do šance dostal po nahrávce Koreše aktivní Man, ale i s jeho střelou si dokázal brankář hostí poradit. A tak se na gól čekalo do 15. minuty, kdy Komůrka dojel vyhozený puk, zavezl ho do útočného pásma a pak nádherně předložil najíždějícímu Korešovi, jenž se trefil přesně mezi betony brankáře, 1:1. V 18. minutě na druhé straně předvedli hosté pěknou souhru na jeden dotek, kterou ale Hladík gólem nezakončil. Když v závěru prvního dějství neskončila brankou ani hra 3 na 3, tak se šlo do šaten za vyrovnaného stavu.

Druhá dvacetiminutovka začala šancí domácích, to Pekárek otočkou oklamal soupeře a dokázal se dostat až ke střele, jenž lapil brankář hostí. Ve 24. minutě nahrál Man zpoza brány na Lázničku, ale tomu stačil puk zalehnout Petrík. Ve 28. minutě byl za faul loktem vyloučen domácí Pekárek na 5 + do konce utkání. O dvě minuty ve hře 4 na 4 z rohu Komůrka vybruslil před bránu, ale po jeho střele puk uklidil brankář ve svojí lapačce. O dvě minuty začali hrát aktivněji opět hosté. Do šance se dostal Langhans po nahrávce Křišťana, ale svojí střelou trefil pouze rameno brankáře domácích. Ve 33. minutě měli hosté příležitost zahrát si 33 vteřin trvající přesilovku 5 na 3. Střelu Pfeifera Nikodým vyrazil a poté dorážku Langauhanse včas stačil zalehnout. Ve 36. minutě se dostal ke střele hostující Diviš, ale puk jen olízl tyčku branky. O dvě minuty později si vyměnil puk Komůrka s Korešem, ale střelou zblízka Petríka nepřekonal. V závěru druhého dějství výborně zavezl puk Man, poté ho přenechal Podhorskému, jenž trefil jen připravenou náruč hostujícího brankáře.

Do třetí části op2t vstoupili aktivněji domácí, když Protasenja přenechal puk Klimešovi, ale ten trefil jen hruď brankáře hostí. Ve 45. minutě hráli domácí přesilovku a Komůrka nahrál Zelenému, jenž ale svojí bombu nedokázal zamířit mezi tyče. O chvíli později ve hře 4 na 4 vystřelil hostující Vylíčil, brankář pouze vyrazil puk před sebe, kde se nejlépe zorientoval Hadrava, který poslal puk nad ležícím brankářem do sítě, 1:2. Ve 48. minutě si i jihlavští mladíci mohli vyzkoušet 23 sekundovou přesilovku 5 na 3. O minutu později se dostal ke střele Podhorský, ale trefil jen tyčku branky hostí. V 55. minutě ujel hostující Midas, puk přenechal Langhausovi, který ale bránu přestřelil. Poté už se hosté zatáhli ve vlastní třetině a do šancí se dostávali především domácí. V 59. minutě se pokusil zpoza brány zakončit Komůrka, ale pozorného hostujícího brankáře nenachytal. Následně Komůrka nahrál Podhorskému a ten od modré vyslal puk, jenž brankář hostí stačil vykopnout betonem. V poslední minutě zkusili domácí i hru bez brankáře, ale kýženého vyrovnání se nedočkali, puk totiž vybojoval Pfeifer a svojí střelu poslal do opuštěné domácí klece, 1:3. Utkání se pak už jen dohrálo z povinnosti a tak radost mohla vypuknout na střídačce hostí, kteří si svým bojovnějším výkonem výhru zasloužili.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (trenér Havlíčkova Brodu): "Samozřejmě pro nás pozitivně, protože kluci vyhráli, to se počítá do tabulky a do dalších bojů, které už asi budou rozhodující a každý bod má pro nás cenu zlata."

Myslíte, že časté vylučování hodně ovlivnilo hru ?
"Určitě ovlivnilo. Prvního góla jsme dali z početní výhody. Pak jsme hráli taky víckrát přesilovku, Dukla hrála nedisciplinovaně, hráči se nechali vylučovat, dostali i trest do konce utkání a samozřejmě některý hráči pak byli přetěžovaní a určitě se to v konci utkání projevilo."

Aleš Polcar (trenér Jihlavy): "Bylo hodně vyloučených, nedisciplinovanost. Já jsem zklamaný, protože kluci nebyli na zápas připraveni. Havlíčkův Brod nás nepřehrál ale přebojoval. Kluci do toho zápasu dneska moc srdíčka nedali. Je to ukázka, že když chybí některý hráči, že to na tom mančaftu je znát a cítit a měli by se prosazovat i ostatní hráči, ale ti se moc neprosazují."

Myslíte, že časté vylučování hodně ovlivnilo hru ?
"Samozřejmě, na obou dvou stranách. Nebudu kritizovat rozhodčího, prostě pískal, jak pískal, ale některé zákroky prostě vylučoval dost přísně, ale bylo to na obou dvou stranách. Jestli chceme hrát nahoře, tak ti kluci musejí přehrát Havlíčkův Brod i když bylo tolik vyloučených."

Proč v dnešním zápase nenastoupili Roman Dolana a Tomáš Dzurik?
"Jsou oba dva nemocní. Jeden je zraněný a druhý je nemocný. Trošku mě mrzí, že nastupují někteří hráči z ročníku 89, kteří by měli být už v týmu vidět, absolutně nejsou v mančaftu znát a tomu týmu nepomáhají."