3:1
()

S góly přišlo i vítězství

15.08.2002 / Eva

Horácký zimní stadion ve čtvrtek opět ožil hokejem. Do Jihlavy totiž přijel Zlín, aby zde s Duklou sehrál další zápas čtvrtfinálové skupiny B hokejového Tipsport cupu. V prvním vzájemném měření sil obou celků byli úspěšnější zlínští Medvědi, kteří vyhráli 2:0, Dukla proto měla svému soupeři co oplácet.
15.08.2002, Přípravné zápasy - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Ficenc, Šmarda, Vrábel, Dobrovolný, Malena, Fuksa, Staněk, Duben - Říha, Bakus, Hlouch - Čachotský, Mareš, Jantovský - Adamčik, Kaňkovský, Rytnauer - Polák, Martenek, Anderle
3

Berani Zlín

Tuček - Marušák, Blaťák, Homer, Vavruša, Veselský, Blažek - Balaštík, Hubáček, Pivko - Dobrý, Ministr, Čech Filip - Frühauf, Čech Martin, Stejskal - Stuchlík
1
Branky: 39. Mareš (Vrábel), 47. Vrábel (Dobrovolný), 60 Adamčík (Hlouch) - 28. Balaštík (Pivko). Rozhodčí: Polák - Dvořák, Křivský. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0.

Průběh utkání

Horácký zimní stadion ve čtvrtek opět ožil hokejem. Do Jihlavy totiž přijel Zlín, aby zde s Duklou sehrál další zápas čtvrtfinálové skupiny B hokejového Tipsport cupu. V prvním vzájemném měření sil obou celků byli úspěšnější zlínští Medvědi, kteří vyhráli 2:0, Dukla proto měla svému soupeři co oplácet.

Tři zápasy už jihlavští hokejisté nepoznali radost ze vstřeleného gólu. Naposledy bylo totiž do střetlecké listiny zapsáno jméno - Jiří Jantovský a to v pohárovém souboji s pražskou Kobrou. Stejně jako v předchozích utkáních s extraligovými týmy začala také tentokrát lépe Dukla, shodný však byl bohužel i gólový efekt. První šanci spálil ve 4. minutě Roman Hlouch, následovala minela Petra Kaňkovského ve vlastním oslabení a síť za zlínským brankářem Tučkem nerozvlnil ani kapitán Oldřich Bakus. To domácí strážce svatyně Lukáš Sáblík se v úvodní dvacetiminutovce příliš nezapotil a stav ohrožení vyhlásil pouze při pokusu Filipa Čecha v 8. minutě. V čase 19:42 pak Dukla dosáhla dvousetminutové hranice bez vstřeleného gólu!

Do druhé části jihlavští hokejisté doslova vlétli a na Tučka se valila jedna pohroma za druhou. Zlínský gólman však i nadále náporu statečně odolával. Zoufalce postupně vyrobil jak z Adamčíka, tak z Bakuse, Hloucha a Jantovského. Trest za neproměněné šance přišel ve 28. minutě a lekci z produktivity v ní uděloval Balaštík, 0:1. O deset minut později se proti pravidlům prohřešil Ján Homer a rozhodčí mu vyměřil dvouminutový trest. Tou dobou už ale na lavici hanby seděl zlínský Veselský a Dukle se tak naskytla možnost hrát více než minutu a půl přesilovku pěti proti třem. A pak to přišlo. Časomíra se zastavila na 38.41 a tím kdo protrhl jihlavskou střeleckou smůlu byl Jaroslav Mareš, 1:1.

Z Dukly viditelně spadlo napětí a na začátku 47. minuty se pak radovala znovu. Obránce Michal Vrábel se totiž rozhodl, že ujede svým zlínským kolegům a následně se pokusí překonat i hostujícího brankáře. Plán vyšel dokonale, Jihlava vedla 2:1 a byla velmi blízko zisku prvních bodů. Medvědi se následující minuty všemožně snažili o vyrovnání, ale nepomohla jim k němu nakonec ani závěrečná hra bez brankáře. Navíc v poslední vteřině stihl ještě upravit Adamčík na 3:1. Dukla si tedy na své konto připsala první vítězství ve čtvrtfinálové skupině B a radost z něj jim nemohlo pokazit ani to, že Zlín přijel v silně oslabené sestavě.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (Jihlava): "Myslím si, že kluci hráli dobře. Ve druhé třetině jsme měli zase výpadek, který trval tak pět minut, ale už je to trošku podle našich představ. Ještě by jsme se chtěli dostat do zakončení. Měli jsme zase několik šancí, hráči do toho šli i důrazně, ale zase chybělo štestí. Až v přesilovce pět na tři jsme dali gól po krásné, jednoduché kombinaci. Ale zatím nám dělají potíže přesilovky, ve kterých nejsem schopni jednoduše hrát a rozhodovat utkání. Teď se na to zaměříme a doufám, že to tam začne padat i v přesilovkách."

Antonín Stavjaňa (Zlín): "Měli jsme tady trošku kombinovaný tým. Ze stabilního kádru zde byla jen pětka Petra Hubáčka. Na to, jaké jsme měli možnosti jsme odehráli solidní zápas, bylo ale vidět že hlavně hráči z juniorů nestačí silově. Bruslení zvládali dobře, ale v soubojích u mantinelu měli potíže. S jistotou chytal Petr Tuček, takže to nám pomohlo k dobrému výsledku. Poslední gol už bylo "hop nebo trop", když odvoláte golmana a hrajete v šesti."