7:0
(1:0, 3:0, 3:0 - N 1:0)

Junioři se i z druhého zápasu v nadstavbové části vrací s prázdnou

01.12.2018 / Lukáš Mayer

V sobotu 1. prosince cestovali svěřenci Karla Nekvasila do Karlových Varů. Domácí celek byl po celé utkání lepším týmem a svou herní převahu vyjádřil jak střelecky tak i brankově. Jihlavští mladíci inkasovali sedm branek aniž by jednou skórovali. Prohráli tak vysoko 0:7 a nepovedla se jim ani nadstavbová část, kterou hráči Varů rozhodli po 35 vteřinách. Ze dvou venkovních duelů tak mají hráčů 0 bodů z osmi možných a vstup do druhé části extraligy juniorů si určitě představovali jinak.
01.12.2018 11:00, DHL extraliga juniorů - 22. kolo

HC Energie Karlovy Vary

Kašpar – Bernáth, Klejna, Přibyl, Stejskal, Kořán, Tureček, Novák, Zavřel – Záruba, Maydl, Prošek – Jiskra, Hotěk, Křehlík – Holub, Černý, Křemen – Remeš
7

HC Dukla Jihlava

Chaloupek (48. Javůrek) – Pískač, Moravec, Chvátal, Smolko, Trávník, Rašín – Brož, Menšík, Chlubna – Krajíček, Havel, Čermák – Juda, Barák
0
Branky a nahrávky: 13. Bernáth (Holub, Křehlík), 28. Novák (Prošek), 31. Prošek (Hotěk, Bernáth), 37. Černý (Záruba, Holub), 46. Hotěk (Prošek), 46. Záruba (Černý, Remeš), 48. Křemen (Klejna, Bernáth), 61. Klejna (Prošek, Hotěk). Rozhodčí: 13. Bernáth (Holub, Křehlík), 28. Novák (Prošek), 31. Prošek (Hotěk, Bernáth), 37. Černý (Záruba, Holub), 46. Hotěk (Prošek), 46. Záruba (Černý, Remeš), 48. Křemen (Klejna, Bernáth), 61. Klejna (Prošek, Hotěk). Vyloučení: 3:7, navíc Piskač (JIH) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 38:18. Průběh utkání: 7:0.

Průběh utkání

První perioda přinesla pouze jediný gól. V 13. minutě se během zmatku před jihlavskou klecí pár sekund po konci přesilovky prosadil Filip Bernáth, když přijmul přihrávku od Davida Holuba a Michala Hoťka. Mimo to bylo k vidění několik šancí, například 15. minutě, kdy se pokusil skórovat jeden z karlovarských útočníků, jeho střelu ovšem Chaloupek pohotově vyrazil lapačkou.

Ve druhé periodě energetici navýšili své vedení o tři góly. Nejdříve skóroval v 28. minutě Filip Novák, když po přihrávce od Radka Proška vymetl růžek jihlavské klece. Na další gól se nečekalo dlouho, v 21. minutě Michal Hotěk získal puk, který se po dorážce odrazil od Chaloupkova betonu, přihrál ho Radku Proškovi, který ho jen střelil do prázdného místa v brance. V 37. minutě se prosadil Daniel Černý, když svou jednoduchou střelou z levého kruhu překonal Chaloupka a posunul do domácí do vedení 4:0.

Spolu s třetí třetinou přišly i další góly Karlových Varů. V 46. minutě se prosadil Michal Hotěk, když po přihrávce od Radka Proška nasměroval puk do jihlavské branky. Devět sekund na to skóroval po nádherné kombinaci Richard Záruba. V 48. minutě vstřelil z levého kruhu gól také Adam Křemen.

V nadstavbovém prodloužení stačilo domácím 35 sekund, aby skórovali. Radek Prošek spolu s Františkem Klejnou ujížděl na branku. Těsně před Javůrkem mu přihrál a Klejna tak zakončoval do prázdné místa v brance, kam se jihlavský brankář nestihl přesunout.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (Karlovy Vary): Samozřejmě s výsledkem a body jsme spokojeni. Myslím si, že je potřeba dát kredit soupeři, protože přijel v opačné sestavě s mladým týmem. První třetinu hráli s kvalitní a organizovanou obranou a my, když jsme dali třetí branku, jsme to utkání už měli jasně pod kontrolou a režírovali jsme ho až do konce.