1:3
(1:0, 0:1, 0:2 - N 0:1)

Zápas juniorů rozhodla nedisciplinovanost domácích, Piráti mohou slavit

18.01.2019 / Milan Horák

Jihlavští junioři se na domácím ledě utkali s Piráty Chomutov. Celý zápas provázely přesilové hry, které byly hlavním faktorem konečného skóre - 1:3 po základní hrací době. Je nutno podotknout, že domácí po celý zápas provázela smůla, a tak se z jediného domácího gólu i přes nespočet šancí radoval pouze Tomáš Chlubna, který v první třetině otevřel stav. Ve druhé části Chomutov srovnal a ve třetí rozhodl o svém vítězství. Dukla nakonec nezískala ani bod, protože Piráti byli úspěšnější i v prodloužení.
18.01.2019 18:00, DHL extraliga juniorů - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Moravec, Vála, Rašín, Mareš, Piskač, Trávník – Vala, Juda, Brož – Barák, Čermák, Chlubna – Kardoš, Krajíček, Zadražil – Zvěřina, Doležal, Smolko
1

Piráti Chomutov

Běhula – Šuráň, Zeman, Váchal, Vaněk, Beneš, Štochl, Mikulec – Svoboda, Vrhel, Chlán – Koblížek, Gut, Ouřada – Prokop, Pech, Dospěl – Lobodowski, Mežnar
3
Branky a nahrávky: 8. Chlubna (Čermák, Mareš) - 34. Koblížek (Ouřada, Gut), 47. Gut (Ouřada, Štochl), 60. Gut (Chlán), 61. Chlán (Ouřada, Gut). Rozhodčí: Pokorný – Rampír, Horký. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

Junioři Dukly se utkali na domácím ledě s Piráty Chomutov. První třetina přinesla oběma celkům dvě přesilové hry. Hned z první přesilovky se radoval Tomáš Chlubna, který po krásné akci po pravé straně hřiště zavěsil nekompromisně do šibenice a Dukla šla do vedení. V dalších přesilových hrách v první třetině už neuspěl ani jeden z celků.

Druhá třetina se pro Duklu nevyvíjela vůbec dobře. Hosté dohrávali přesilovou hru z první třetiny a to se podepsalo na další části zápasu. Po dvou minutách hry šla Dukla již po třetí do oslabení a to už hosté trestali, když se trefil Tomáš Koblížek a srovnal stav na 1:1. Jihlava ve zbytku třetiny nabídla Pirátům ještě další dvě přesilové hry a domácí jen těžko hledali návod, jak se dostat zpět do tempa.

Třetí třetina začala jak jinak než přesilovou hrou, ale tentokrát pro Duklu. Domácí se trápili, střely létaly spíše kolem branky než na branku, a tak z přesilovky nevytěžili vůbec nic. O pouhých 6 minut šli do přesilové hry Piráti a navýšili stav na 1:2, když se trefil Michal Gut a tímto definitivně zlomil zápas na stranu Pirátů. Hosté sice nabídli po zbytku třetí třetiny ještě dvě přesilové hry domácím, ty však zklamala koncovka a necelou minutu do konce, kdy to domácí zkoušeli se šesti hráči v poli, se trefil do prázdné branky již po druhé Michal Gut a po základní hrací době se tak radovali hosté z výsledku 1:3.

Prodloužení trvalo pouhých 32 vteřin. Po krásném pasu až z obranného pásma Pirátů se do úniku dostal Petr Chlán a blafákem oklamal domácího Chaloupka.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Piráti Chomutov): Začátek pro nás byl složitý. Vždycky je po takové cestě velmi těžké dostat kluky do tempa, takže ten začátek byl hodně ospalý. Soupeř na nás samozřejmě ihned vletěl a pak jsme se začali sbírat, začali jsme hrát tu naší hru, kterou jsme chtěli hrát. Rozhodující byly ubráněné oslabení a následně využité naše přesilovky.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Už několikátý zápas byla dobrá první třetina z naší strany. Zápas nám prohrála naše nedisciplinovanost ve druhé třetině, ve které jsme hráli spoustu oslabení. Od té doby jsme nebyli schopní se nějak nastarovat. Soupeř potrestal dva naše fauly, my jeden jejich. Proto to skončilo 1:3. Bohužel v prodloužení jsme si nepokryli přihrávku do středního pásma a následovalo skvělé zakončení. V tomto případě Chomutovu můžeme pouze pogratulovat ke všem bodům.