0:5
(0:1, 0:0, 0:4 - N 0:0 - 1:0)

Cennou útěchy juniorů je bod ze samostatných nájezdů, rozhodla opět nedisciplinovanost

19.01.2019 / Milan Horák

Jihlavští junioři se na domácím ledě utkali s Karlovými Vary. Jak tomu bylo i předešlý zápas s Piráty, celý zápas provázela vyloučení, která zacílila to, že oba celky tratily na tempu. V první třetině šel do vedení celek Karlových Varů, i přes veškerou snahu domácích. Druhou třetinu ovládla vyloučení. Třetí třetina jasně patřila hostům a konečný stav po základní hrací době byl 0:5. Domácí tak mohou být rádi alespoň za jeden bod, který jim v samostatných nájezdech vystřelil Miroslav Juda.
19.01.2019 12:00, DHL extraliga juniorů - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Moravec, Vála, Rašín, Mareš, Piskač, Trávník – Vala, Juda, Brož – Barák, Čermák, Chlubna – Kardoš, Krajíček, Doležal – Zvěřina, Zadražil, Smolko
0

HC Energie Karlovy Vary

Kašpar – Zavřel, Novák, Halberštát, Tureček, Kořán, Pohanka, Remeš, Novotný – Záruba, Jiskra, Křemen – Hotěk, Křehlík, Prošek – Rozhon, Černý, Holub
5
Branky a nahrávky: Rozhodující nájezd Juda - 14. Křemen (Jiskra), 41. Novák (Křemen, Záruba), 44. Křemen (Záruba), 52. Tureček (Křemen), 55. Křemen (Záruba, Křehlík). Rozhodčí: Doležal – Kotlík, Polák. Vyloučení: 12:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 34:43. Průběh utkání: 0:5.

Průběh utkání

V sobotu 19.1. čekal domácí juniory zápas s Karlovými Vary, kteří drží první místo skupiny. Z první třetiny bylo odehráno pouze 9 vteřin, když šel poprvé na trestnou lavici Vítězslav Brož za sekání a poslal tak svůj tým ihned do oslabení. Hosté šli do vedení ve 14. minutě, když se prosadil Adam Křemen, který obdržel velice chytrou přihrávku přes téměř celou šířku kluziště a do prázdné branky už to měl velice jednoduché. Uběhla minuta a domácí šli zase do oslabení, když Vítězslav Brož trefil jednoho z hostů tvrdým hitem a rozhodčí tento zákrok posoudili jako zásah do oblasti hlavy a krku a udělili za tento zákrok 2+10 minut.

Druhá třetina nám branku sice nepřinesla, zato přinesla nespočet trestných minut na obou stranách v poměru 6:4. Hra byla velmi rozkouskovaná a do tempa se oba celky kvůli počtu vyloučení moc nedostali. Domácí trápila také především koncovka a taky fakt, že v brance Karlových Varů stál Jakub Kašpar, který odmítl za svá záda cokoliv pustit. Nespočet střel domácích také skončily zblokované od obránců, kteří se nebáli tvrdých střel, které většinou pálil Matěj Vála.

Třetí třetina byla o poznání zajímavější. Oba týmy se snažili do třetí třetiny vkročit agresivně a chytit ztracené tempo ze druhé třetiny. Hosté se radovali ze vstřeleného gólu 29 vteřin po začátku třetiny, když se před Ondřejem Chaloupkem objevil nikým nehlídaný Filip Novák a poslal Karlovy Vary do vedení 2:0. Za necelé dvě minuty se mohl radovat také Adam Křemen, který se po souhře s Richardem Zárubou nemýlil a hosté pomalu ale jistě odskakovali domácím. Vzápětí se zase začalo vylučovat a hru začali definitivně kontrolovat Karlovy Vary. Na 4:0 navyšoval David Tureček, když se po kombinaci v útočném pásmu uvolnil na pravém kruhu a tvrdou střelou se trefil přesně pod víko Chaloupkovy branky. Finální gól na 5:0 vstřelil Adam Křemen, který ve velkém chumlu hráčů před klecí Chaloupka vylovil puk a dostal ho do sítě, a tak se ze skóre 5:0 po základní hrací době radovali hosté, kteří získali další 3 body.

Prodloužení hrály oba celky velmi opatrně. Ani jeden z týmů nechtěl moc riskovat a tak se do příliš velkých útoků nebo protiútoků moc nepouštěl. Ke konci prodloužení měli sice hosté ještě výhodu přesilové hry, ale ta trvala jenom pouhých 8 vteřin, a tak se oba celky připravovaly na samostatné nájezdy, ve kterých byla nakonec šťastnější domácí Dukla. Rozhodující nájezd trefil Miroslav Juda, který blafákem do forhendu oklamal Jakuba Kašpara a střelou do šibenice ukořistil pro svůj tým alespoň 1 bod.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Tak 40 minut to bylo takové, řekl bych, neurovnané utkání, kdy v něm byla spousta nepřesností z obou stran. Dostali jsme se v první třetině do vedení a to jsme po čtyřiceti minutách drželi. Ve třetí třetině jsme udělali malé kosmetické změny v sestavě, to nám pomohlo a jsme rádi, že tady bereme 3 body.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): To, co jsme dneska předvedli, byl vrchol všeho. Absolutní nedisciplinovanost, žádná pokora. S takovým chováním prostě tým nemůže vyhrávat.