2:5
(0:2, 0:1, 2:2 - N 1:0)

Junioři nestáhli tříbrankový náskok Zlína. Poté získali bod v nadstavbě

22.02.2019

První třetina zápasu DHL extraligy juniorů přinesla vyrovnaný hokej, ve kterém byl dvěma góly šťastnější Zlín. Ve druhé části byli Berani výrazně lepším týmem, ale dokázali zvýšit svůj náskok pouze o jednu trefu a málem za to pykali. Třetí dvacetiminutovka se totiž Dukle vydařila. Nejprve snížil Valentýn Smolko a tři a půl minuty před koncem riskli domácí hru bez gólmana, díky které snížil Tomáš Chlubna na 2:3. Více už ale Jihlava nestihla, Zlínští udrželi náskok a naopak ho ještě dvakrát navýšili. V nadstavbě byla lepší Dukla, které vystřelil bod Valentýn Smolko. Před posledním kolem ztrácí jihlavští junioři na Olomouc tři body, takže vystřídat Hanáky na osmém místě, zaručující vyhnutí se baráži, nebude vůbec jednoduché. I v případě hry o udržení by ale měla mít Jihlava před svými soupeři (Přerovem, Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou) dostatečný bodový náskok.
22.02.2019 16:00, DHL extraliga juniorů - 41. kolo

HC Dukla Jihlava

Javůrek – Moravec, Vála, Rašín, Mareš, Chvátal – Chlubna, Juda, Vala – Menšík, Kardoš, Barák – Smolko, Krajíček, Doležal
2

Berani Zlín

Kořének – Bednařík, Janošek, Riedl, Hefka, Pavlas, Talafa – Sebera, Fajkus, Dobiáš – Lekeš, Pröschl, Sedláček – Kozubík, Luža, Weintritt – Handl, Bachánek, Podešva
5
Branky a nahrávky: 45. Smolko (Moravec), 58. Chlubna (Menšík, Mareš), 63. Smolko (Rašín) – 12. Hefka (Bachánek, Riedl), 16. Sebera (Fajkus, Dobiáš), 23. Luža (Talafa), 60. Luža (Kozubík, Weintritt), 60. Hefka (Dobiáš, Fajkus). Rozhodčí: Maršálek – Musil, Husák. Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5.

Ohlasy trenérů

Zbyněk Mařák (PSG Berani Zlín): V první třetině jsme měli velmi laxní přístup. Oproti předcházejícím utkáním nám chyběla jiskra, nasazení a nadšení. Samozřejmě jsme ale byli rádi, že jsme dali branky. Třetí třetina už měla atributy extraligového juniorského hokeje. V závěru jsme se štěstím vyhráli. Prodloužení je většinou vabank a o jedné chybě, kterou domácí využili.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První třetinu jsme neodehráli vůbec špatně. Ve druhé nastal náš totální herní, pohybový a veškerý kolaps. Zlín byl jednoznačně lepší. Třetí třetina se nám s kolegou líbila asi nejvíce. Hodnotili jsme jí po zápasu kladně. Bylo to možná i tím, že se nám povedlo snížit v power-play. Třetí třetina byla asi dobrá a v prodloužení jsme byli šťastnější.