1:5
(1:0, 0:3, 0:2 - 1:0)

Dorostenci zlomili sérii šesti porážek a v Boleslavi urvali výhru 5:1

12.12.2018 / Jitka Čechová

Jihlavští junioři ve třetím zápase nadstavbové skupiny konečně zvítězili a přerušili tak šňůru šesti porážek v řadě. Na ledě Mladé Boleslavi sice od desáté minuty prohrávali, ale ve druhé třetině zcela otočili vývoj zápasu. Nejprve srovnal Matouš Menšík a poté se Dukla dvakrát prosadila v oslabení - nejprve trefou Marka Chvátala a poté znovu z hole Matouše Menšíka. Ve třetí části si Dukla tři body nejenže pohlídala, ale ještě je navýšila - branku dal Jonáš Jungwirth a Šimon Zdarsa - 1:5. Prodloužení už zvládli lépe domácí a urvali bonusový bod. Jihlava se tak v tabulce přiblížila soupeři na rozdíl jediného bodu.
12.12.2018 16:15, ELIOD extraliga dorostu - 22. kolo

BK Mladá Boleslav

Stuchlík – Sommer, Křepelka, Rajgl, T. Moravec, Hrouda, Šercl, Vochvest – Hradec, Sluka, Kredl, Plíšek, Gardoň, Peca, Urban, Ďurač, Král, Haas
1

HC Dukla Jihlava

Maláč – Vovsík, Šabatka, Chvátal, Sapík, D. Moravec, Vranka – Pigl, Melenovský, Zdarsa, Štorek, Mlejnek, Menšík, Pavelec, Jungwirth, Bulík
5
Branky a nahrávky: 10. Plíšek (Haas), 65. Haas (Rajgl) – 23. Menšík, 31. Chvátal (Menšík), 33. Menšík, 57. Jungwirth (Zdarsa, Štorek), 60. Zdarsa (Šabatka, Menšík). Rozhodčí: Horinek – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 5:7, navíc Menšík (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:2. Diváci: 31. Střely na branku: 29:36. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Průběh utkání

Domácí měli v úvodu první třetiny ze hry o něco víc než hosté, rozhodně za to mohla i přesilová hra, jihlavský Pavelec odešel na trestnou lavici už v první minutě hry. Bruslaři se ale nabídnuté šance nechopili, byť třeba Gardoň k tomu neměl se svou střelou zápěstím daleko. Krátce před polovinou první třetiny dostali stejnou šanci i Jihlavští, dopadli ale ještě hůře. Nejenže se netrefili, ale dokonce ve vlastní přesilové hře inkasovali. Haas vyslal dopředu <{>Jindřicha Plíška, který nekompromisně zavěsil - 1:0. V 15. minutě měla Jihlava opět početní výhodu. Ačkoliv tentokrát neinkasovala, nevytvořila si ale ani žádné větší šance. Tak tomu zůstalo na obou stranách i po většinu zbytku první třetiny.

V úvodu druhého dějství sice boleslavský Ďurač rozezněl tyčku Maláčovy branky, hned vzápětí se ale z branky radovali Jihlavští. Útočným pásmem pro jel jako nůž máslem Matouš Menšík a nekompromisně zavěsil. Krátce na to odešel hostující Vovsík na trestnou lavici, načež si o půl minuty později mohl radostně zavýsknout, to když se trefil jeho spoluhráč Marek Chvátal. A jen o pár minut později se podobná absurdnost, jindy k vidění naprosto ojediněle, stala už potřetí. A znovu domácím, kteří inkasovali ve vlastní přesilovce. Svou druhou trefu večera přidal Matouš Menšík. Boleslavští se snažili zmobilizovat síly, až do konce prostřední třetiny se jim to ale nepodařilo - 1:3.

Ve třetí třetině se roztrhl pytel s fauly a tudíž vyloučeními, góly ale padat přestaly. Hned v úvodu šla Boleslav do čtyř, Jihlava dokonce do tří hráčů na ledě. Výraznější šance ale chyběly na obou stranách. A tak tomu bylo po většinu třetí části. Nepřesnosti a často i neschopnost usadit se v útočném pásmu, tak to na ledě vypadalo. Možná o to překvapivěji, ale přeci ještě dva góly v závěru padly. Střela Jonáše Jungwirtha Stuchlíkovi propadla do sítě v 57. minutě, v 60. minutě se pak trefil Šimon Zdarsa - 1:5

Bonusový bod z prodloužení brali Bruslaři. Přesilovou hru využil Oskar Haas.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava:) Jsme rádi, že jsme konečně udělali vítězství v základní hrací době. Musím kluky pochválit. Rozhodlo, že jsme byli tentokrát konečně produktivní. Myslím si, že naše nasazení odpovídalo tomu, co se dělo na ledě. Doufám, že na to navážeme v příštím zápase.

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Gratuluji Jihlavě k vítězství, zcela zaslouženě vyhrála. Nemyslím si, že bychom hráli úplně špatně, ale chyběla nám bojovnost. Nedokážeme teď hrát nad sto procent. Bojovností a něčím „navíc“ jsme vyhrávali zápasy, teď to tam bohužel není. Alespoň jsme zvládli prodloužení a máme tak ten jeden bod.