1:3
(1:1, 0:0, 0:2 - N 0:0 - 1:0)

Vyrovnaný zápas mezi oběma celky rozhodla třetí třetina

15.12.2018 / Milan Horák

Jihlavské dorostence čekal zápas proti Havlíčkovu Brodu, který drží první místo nadstavby, jenž znamená postup do play-off. Hosté začali lépe a dostali se v první třetině do vedení, které ale domácí zásluhou Daniela Pavelce rychle smazali. Zápas rozhodla třetí třetina, ve které se hosté prosadili dvakrát a získali tři body - 1:3. Jihlava nakonec vyhrála alespoň nastavení, když v nájezdech rozhodl Daniel Pavelec, ale získaný bod je pro Duklu jen slabá útěcha.
15.12.2018 15:15, ELIOD extraliga dorostu - 21. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Vovsík, Sapík, Číhal, Vranka, Hrbek, Šabatka – Štorek, Melenovský, Mlejnek – Kuba, Pavelec, Pigl – Kříž, Jungwirth, Zdarsa – Machovský
1

BK Havlíčkův Brod

Kubík – Zych, Dvořák, Jiráček, Kutlvašr, Besmák, Kuchta – Beneš, Matoušů, Juřica – Dymák, Rauš, Kozlík – Prášek, Krejčí, Holenda – Janko, Vašák
3
Branky a nahrávky: 9. Pavelec (Maláč), rozhodující nájezd Pavelec – 8. Kozlík (Dymák, Jiráček), 43. Prášek (Holenda), 55. Dymák (Kozlík, Rauš). Rozhodčí: Marek - Berger, Tichý. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Střely na branku: 39:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

Jihlavší dorostenci se na domácím ledě utkali s Havlíčkovým Brodem. V celém zápase dominovali oba gólmani, kteří vychytali nejednu gólovou šanci. Jako první se však vedení ujal celek z Havlíčkova Brodu trefou Matěje Kozlíka. Ne však na dlouho. Necelou minutu trvalo Danielu Pavelcovi, aby srovnal na 1:1.

Druhá třetina přinesla pouze vyloučení. Na straně domácích tři, na straně hostů pouze jedno. Třetí třetinu začali lépe hosté, kdy už ve třetí minutě navyšoval skóre na 1:2 Jaroslav Prášek, který dorážel z odrazu z brankoviště. Třetí branku si hráči Havlíčkova Broda vykombinovali až před branku Filipa Maláče, kdy Matěj Kozlík poslal přesnou přihrávku před brankoviště a Filip Dymák už to měl jednoduché - 1:3.

Prodloužení branku nepřineslo, zvonila pouze tyč v přesilové hře jihlavského celku. Bonusový bod nakonec získali domácí, když rozhodující nájezd proměnil blafákem Daniel Pavelec - 1:0.

Ohlasy trenérů

Petr Beránek (BK Havlíčkův Brod): Do zápasu jsme vstoupili dobře, během pěti minut jsme si vytvořili tlak a několik gólových šancí, bohužel jsme je neproměnili v gól. Hokej byl z obou stran hodně pomalý, bylo tam hodně chyb. Dnes můžu říct, že jsme spíš utrpěli vítězství a zaplať pánbůh za tři body.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Pro nás to byla dnes hodně tvrdá porážka. Rozhodlo větší nasazení hostů a lepší práce v předbrankovém prostoru, jak v útočném, tak v obranném pásmu. Jsme rádi alespoň za bod v nadstavbě, který nám může pomoct udržet kontakt se soupeři před námi. Zápas jako takový je pro nás ale zklamáním.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie