2:1p
(0:0, 1:0, 0:0 - 1:0)

Dorostenci na brankáře Brodu vyslali 46 střel, přesto dali jen jednu branku

17.01.2019 / Štěpán Ondráček

K dalšímu mistrovskému zápasu cestovali svěřenci Štěpána Moravce do nedalekého Havlíčkova Brodu. Domácí se dostali do vedení na začátku druhé části, v polovině zápasu pak jihlavští mladíci zaslouženě srovnali skóre, když se trefil Denis Štorek. Hosté za druhou a třetí třetinu vyslali na gólmana soupeře 36 pokusů, hráči Brodu jen 10. Přesto už další branky nepadly a o vítězi tak rozhodlo prodloužení, kde byli šťastnější domácí, kteří tak zvítězili 2:1 po prodloužení.
17.01.2019 18:15, ELIOD extraliga dorostu - 26. kolo

BK Havlíčkův Brod

Kubík – Dvořák, Besmák, Zych, Doležal, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Dymák, Juřica, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, Kozlík, D. Krejčí, Vašák, Prášek
2

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Vovsík, Sapík, Adam, Hrbek, Vranka - Pigl, Melenovský, Zdarsa, Štorek, Broža, Mlejnek, Pavelec, Kuba, Kravec, Jungwirth, Báťa, Bulík
1
Branky a nahrávky: 21. Beneš (Vašák), 62. Beneš (Besmák) – 32. Štorek. Rozhodčí: Pilný – Křivohlavý, Krejčí. Vyloučení: 4:3, navíc Juřica (HAB) 5 + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 25:46. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Úvod regionálního derby přineslo parádní podívanou, když ve čtvrté minutě mohli jít do vedení hosté. Zdarsa obral v obranné třetině Bruslařů jednoho z obránců o puk a namířil si to na branku. Jeho smělý pokus skončil na spojnici pravé tyči. Potom se role prohodily, když operovali před gólmanem Maláčem domácí hráči, kteří z velkého závaru nedokázali dostat puk do sítě. V 11. minutě hrála Dukla přesilovou hru, ve které byla blízko úvodní brance. Souhra mezi Piglem a zakončujícím Pavelcem byla oko lahodící, ovšem kus černé gumy, který mířil do odkryté svatyně dokázal famózním zákrokem zneškodnit maskovaný muž Havlíčkova Brodu. V závěru první třetiny hrál celek z Kotliny dvě přesilové hry, ale ani jednu nedokázal přetavit ve vedoucí gól.

Havlíčkův Brod měl vstup do druhé třetiny jako z pohádky, když se ujal po necelé minutě vedení. Vašák našel rozjetého Michala Beneše, jenž nahodil puk na Maláče, který ho nezachytil ve své lapačce. Dukla postavila na nohy přesilovka, která sice nebyla využitá, ale následný tlak přeci jen vedl k vyrovnávajícímu gólu. O ten se postaral Denis Štorek. Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny nešetrně Juřica sestřelil soupeře a Jihlava hrála dvojnásobnou přesilovku. Půl minuty před koncem trefil Chvátal od modré čáry levou tyč.

Diváci ve třetí třetině dlouho sledovali dobývání jedné či druhé branky, ale výborní gólmani byli bezchybní. Ve 47. minutě mohl poslat hosty do vedení Pavelec. Jihlavský útočník trefil špičku Kubíkova betonu, od něhož se kus černé gumy odrazil do břevna a zpět do hry. Havlíčkobrodští se do pásma soupeře nedostávali moc často, a tak byla pozornost upřena na maskovaného muže z Kotliny. Brankář Bruslařů několikrát významně podržel své spoluhráče, a to zejména při oslabení. V něm si Dukla vytvořila několik zajímavých šancí, ale ani jedna neprošla za gólmanova záda.

Jihlava mohla rozhodnout o zisku tří bodu necelou minutu před koncem. Kravec střílenou přihrávkou oslovil hůl Hrbka, jenž neusměrnil puk do sítě. Na řadu přišlo prodloužení a hra na obě strany. Po odehrání devadesáti sekund slavili druhý bod domácí hráči. Ondřej Besmák byl tísněn, a tak nahrál puk před branku, kde ho našel Michal Beneš. Hrdina zápasu poslal hrací předmět do odkryté klece.

Ohlasy trenérů

Petr Beránek (BK Havlíčkův Brod): Po vítězném zápase v Boleslavi si kluci mysleli, že to půjde samo, ale nešlo. V první třetině jsme si vytvořili velký tlak. Měli jsme přečíslení tři na jednoho, ale je podržel výborný brankář. Od druhé třetiny jsme hráli mizerně, soupeř byl aktivnější. My jsme se bránili, byli jsme utahaní a můžeme být rádi za dva body. Výborný výkon podal brankář David Kubík, který nás držel celý zápas ve hře.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Zápasy s Havlíčkovým Brodem jsou pro nás zakleté. Domácí se na nás umí nabudit, i když jsme hokejovější, tak naše bojovnost není taková. Odehráli jsme slušnou třetí třetinu. Bohužel, nejsme silní na brankovišti, kde nám chybí důraz, abychom zápas zvrátili na svoji stranu. V prodloužení jsme udělali chybu, kdy jsme ztratili bod navíc. Soupeři gratuluji k výhře a máme na čem zapracovat.