2:1p
(1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

V utkání které provázelo spousta vyloučení byla šťastnější Mladá Boleslav

21.02.2019 / Lukáš Chuchválek

K důležitému soutěžnímu duelu cestovali svěřenci Štěpána Moravce do Mladé Boleslavi. Domácí šli jako první do vedení, když se prosadili krátce po polovině první třetiny. Druhá třetina nabídla několik vyloučených na obou stranách, hlavní rozhodčí dohromady rozdal 112 trestných minut. Vyrovnat se jihlavským mladíkům povedlo deset minut před koncem, když se v přesilové hře prosadil Ondřej Broža. V prodloužení se prosadili Středočeši, kteří využili nabídnutou pětiminutovou přesilovou hru. Dukla v důležitém duelu podlehla Mladé Boleslavi 1:2 po prodloužení.
21.02.2019 16:00, ELIOD extraliga dorostu - 32. kolo

BK Mladá Boleslav

Stuchlík – Sommer, Křepelka, Rajgl, T. Moravec, Hrouda, Žabka, Vochvest – Král, Sluka, Kredl, Plíšek, Gardoň, Peca, Ďurač, Hruška, Haas, Strnádek, Hradec
2

HC Dukla Jihlava

Maláč – Sapík, Chvátal, D. Moravec, Hrbek, Vranka, Adam – Pigl, Melenovský, Zdarsa, Juřička, Štorek, Broža, Menšík, Mlejnek, Pavelec, Bulík
1
Branky a nahrávky: 12. Hradec (Ďurač), 63. Peca (Haas, Křepelka) – 50. Broža (Chvátal, D. Moravec). Rozhodčí: Pastier – Kotek, Valda. Vyloučení: 9:5, navíc Plíšek, Žabka (oba MBL) 5 + do konce utkání - Vranka 10 min. OT, Zdarsa, Juřička, D. Moravec (všichni JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 23:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Hráči obou celků k zápasu přistoupili tak, jak by člověk od boje o první místo očekával. Soupeři darovali jen minimum prostoru pro střelbu, důrazně šli do osobních soubojů a nebáli se ani rozdávat hity nebo jim čelit, jako by hráli ne za dorost, ale za dospělé chlapy. Toto vydrželo do 12. minuty, když rána od mantinelu od Vojtěcha Hradce pronikla až do sítě. To podnítilo u soupeře větší aktivitu, ale spolu s tím přišly i zbytečné fauly. Domácí sice ani jednu z přesilových her nevyužili, dokázali však soupeře zpomalit v rozletu a nedovolili mu příliš útočit, natož vyrovnat stav.

Do druhé třetiny vstoupili hosté mnohem aktivněji a vynutili si několik přesilových her. Střelcům z metropole kraje Vysočina však nebylo přáno, neboť Marek Stuchlík svou bránu parádně zavřel. Neujaly se šance Melenovského ani vpád Broži do předbrankového prostoru, kudy letěl kotouč od mantinelu, který jen těsně nepřešel přes brankovou čáru a minul pravou tyčku o milimetry. Tlak Jihlavy v této třetině přišel vniveč, navíc po sporném hitu ve středním pásmu dvě minuty před koncem třetiny diváci spatřili na ledě nehokejovou vložku v podobě boxerského utkání hned několika hráčů najednou z obou celků. Čtyři nejaktivnější jedince poslali rozhodčí do sprch.

Že po tolika vyloučených do konce zápasu řady na hráčských lavicích prořídly, bylo znát ve třetím dějství, kdy byl zápas značně rozkouskovaný a místy infarktový, navíc se hráči Dukly nevyvarovaly dalších vysokých trestů. Hokejové krásy k vidění moc nebylo a důraz za čisté hry, který zdobil začátek utkání, už vůbec ne a na boleslavské straně přibývalo zraněných hráčů, z nichž někteří dohrávali zápas se sebezapřením. Boleslav své hubené vedení bránila, co to šlo, avšak v 50. minutě inkasovala v oslabení, když dosud bezchybného Stuchlíka prostřelil Ondřej Broža. V závěru činili hráči Dukly velký nátlak na zdecimovaný boleslavský tým a svého soupeře výrazně přestříleli. Přesto zůstal vyrovnaný stav až do konce základní hrací doby. Půl minuty před sirénou došlo ale k dalšímu velmi hrubému faulu, z něhož odešel Gardoň zraněn, a hosté byli nuceni hrát prodloužení v oslabení. Toho domácí využili a Jakub Peca z mezikruží prostřelil gólmana hostů mezi betony. V Boleslavi tak zůstaly dva body a Jihlava si domů odváží jeden.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Byl to velice těžký, bojovný, tvrdý zápas. Hrálo se o hodně, obě mužstva sahají po play-off Tomu nasvědčovalo nasazení. Naše bilance ze zápasu kromě toho, že jsme vyhráli, jsou dva vyloučení hráči do konce a tři zranění hráči. My jsme to v podstatě dohrávali na deset statečných, protože jsme měli ve hře i dva osmáky. Takže já musím všechny kluky pochválit za obrovskou bojovnost a všichni podali výborný výkon. Gólman podal opět famózní výkon.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Pro obě mužstva to bylo vyhrocené utkání, ale utkání mezi námi a Mladou Boleslaví taková jsou a hrálo se hodně tvrdě. My jsme věděli, že to rozhodne jeden, maximálně dva góly a Boleslav v tomto zápase výborně bránila. My jsme bohužel vyhořeli v přesilovkách, kterých jsme měli požehnaně, a nedokázali jsme se v nich vůbec prosadit, až na jeden gól, srovnávací. Nezbývá nám, než soupeři pogratulovat a budeme je dohánět dál.