0:4
(0:1, 0:3, 0:0 - N 0:0 - 0:1)

Dorostenci vezou z Brodu čtyři body a nadále jsou v kontaktu s Boleslaví

07.03.2019 / Štěpán Ondráček

Ve čtvrtek 7. března cestovali svěřenci Štěpána Moravce do nedalekého Havlíčkova Brodu. Pokud si jihlavští mladíci chtěli uchovat naději na vítězství ve skupině, tak potřebovali vyhrát. Hosté se za ziskem tří bodů nasměrovali ve druhé třetině, kdy vstřelili tři branky, z toho dvakrát skóroval Matouš Menšík. A jelikož byla Dukla lepší i v nadstavbové části o bonusový bod, veze si z Brodu všechny čtyři. Na lídra své skupiny Mladou Boleslav tak nadále ztrácí dva body.
07.03.2019 17:30, ELIOD extraliga dorostu - 36. kolo

BK Havlíčkův Brod

Král – Dvořák, Besmák, Zych, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, T. Krejčí, Vašák, Prášek
0

HC Dukla Jihlava

Maláč – Matějíček, Sapík, Chvátal, Moravec,Vranka, Adam, Hrbek – Pigl, Melenovský, Zdarsa, Juřička, Štorek, Broža, Menšík, Mlejnek, Pavelec, Jungwirth, Bulík, Báťa
4
Branky a nahrávky: 9. Jungwirth (Melenovský, Broža), 23. Menšík (Zdarsa), 35. Pigl (Moravec, Pavelec), 38. Menšík (Zdarsa, Hrbek), rozhodující nájezd Báťa. Rozhodčí: Barek – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 3:4, navíc Pigl (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 23:41. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

Derby Vysočiny začaly oba týmy velmi opatrně, ale první šanci si vytvořili domácí. Vašákův pokus se stal lehkou kořistí pro Maláčovu lapačku. Dukla potom hrála přesilovku, ve které zatápěla domácí obraně, ale gólman Král své spoluhráče podržel. V deváté minutě se poprvé měnil ukazatel skóre. Nejprve ve stoprocentní situaci nechal Rauš vyniknout jihlavského gólmana. Hosté vzápětí uspěli z rychlého přečíslení. Melenovský předložil přihrávku na Jonáše Jungwirtha, který neměl problém trefit odkrytou část branky. Jihlava byla lepším týmem na ledě, ale na maskovaného muže Havlíčkova Brodu si nepřišla. Stejně jako na druhé straně držel své spoluhráče Maláč, který pokryl pokusy Bruslařů.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Bruslaři, ale Maláče nedokázali překonat. Na druhé straně stačila hostům jedna akce, aby navýšili vedení. Matouš Menšík nabral rychlost ve středním pásmu a nachytal Krále zakončením na pravou tyč. Havlíčkův Brod potom hrál krátkou přesilovku pět na tři, ale nedokázal ji využít. Dukla převzala iniciativu, když se trefila v rozmezí dvou minut. Jihlava přidala třetí gól po krásné kombinaci, když na konci akce byl Martin Pigl. Za několik střídání později navýšili hosté svůj náskok o čtyři branky. Matouš Menšík se dostal do pásma, kde skrytou střelou překvapil brankáře Krále. Havlíčkův Brod se snažil s nepříznivým stavem něco udělat, ovšem Maláč byl bezchybný.

Poslední dějství přineslo souboj jihlavských střelců s brankářem Králem. Havlíčkobrodský gólman byl proti nájezdníkům Dukly úspěšnější. Bruslaři mohli korigovat stav zásluhou Rauše, ten si ale na Maláče nepřišel. Ve 48. minutě dostal dvě minuty plus osobní desetiminutový trest hostující Pigl. Domácí tým ale přesilovou hru nedokázal využít. Ve třetí části se žádný ze střelců neprosadil, a tak se šlo na prodloužení. V nastaveném čase měli více příležitostí Jihlavští. Sám na Krále ujel Pavelec, ale tváří tvář neuspěl proti maskovanému muži Bruslařů. Na řadu přišla dovednostní soutěž a v nich kralovali hráči Jihlavy, kteří se trefili dvakrát, narozdíl od Havlíčkova Brodu, který nedal ani jeden nájezd.

Ohlasy trenérů

Petr Beránek (BK Havlíčkův Brod): Do zápasu jsme vstoupili vcelku dobře, ale bohužel nám to vydrželo jen pár minut. Vytvořil jsme si šance, které jsme neproměnili. Od té doby byla Jihlava aktivnější. Přejela nás rozdílem třídy, byl to hrozný hokej. Hráči se báli byli, tam jen výkřiky do tmy. Chyběla nám týmovost a bojovnost. Gratuluji soupeři k výhře.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie