5:3
(1:2, 1:1, 3:0)

Ani druhé utkání jsme nezvládli a jsme krok od vyřazení

20.03.2019 / Filip Ardon

I ve čtvrtém zápas ztrácela Jihlava jako první jednu branku rozdílu. Jenže ještě v téže třetině dokázala otočit skóre po dvou využitých přesilovkách. První přesilovku dorazil do branky Adam Zeman, druhou pak využil Matěj Pekr. Ten samý hráč vstřelil i třetí gól týmu, když proměnil zkušeně samostatný únik. Vedení 3:2 se ale Dukle rozpadlo hned na začátku třetí třetiny, neboť po 22 sekundách využil početní výhodu 5 na 3 Zikmund. Kladno navíc po dalších třech minutách otočilo skóre a v závěru pečetilo třetí bod do prázdné klece. Rytíři vyhráli 5:3, dostali se do vedení v sérii 3:1 a v pátek bude Dukla čelit vyřazení.
20.03.2019 18:00, Chance Liga - 0. kolo

Rytíři Kladno

Cikánek – Kehar, Říha, Zajíc, Nash, Svedlund, Lakos – Jágr, Plekanec, Redlich – Melka, Vampola, Strnad – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, Kaut, Kubík
5

HC Dukla Jihlava

Honzík – Pohl, Štebih, Matějíček, Kajínek, Holý, Suchánek, Půža – Pekr, Skořepa, Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Bezúch, Zeman, Jiránek – Hrníčko, Osmík, Klíma
3
Branky a nahrávky: 3. Jelínek (Zikmund, Lakos), 28. Melka (Svedlund, Strnad), 41. Zikmund (Jágr, Říha), 44. Lakos (Machač, Strnad), 60. Vampola (Plekanec, Strnad) – 14. Zeman (Holý), 19. Pekr (Anděl, Pohl), 31. Pekr (Klíma). Rozhodčí: Souček, Veselý - Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 5200. Střely na branku: 34:22. Zblokované střely: 15:12. Vhazování: 38:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3.

Průběh utkání

Rytíři znovu zvládli velmi dobře vstup do utkání a tentokrát se radovali už po dvou minutách a jedné vteřině! Šimon Jelínek se dostal do pásma kolem mantinelu, bekhendem poslal puk na bránu a kotouč se štěstím proskotačil mezi betony Davida Honzíka – 1:0. Kladeňáci pak měli dál nápor a hru posléze na chvíli přerušila kuriózní situace. Přestala fungovat časomíra na kostce. Problém byl ale rychle vyřešen a hra neztratila nic ze svého tempa. Jihlava pak zatlačila domácí při přesilové hře a dokonce byla odměněna! Adam Zeman se dostal k odraženému puku a doklepl ho do odkrytého koutu brány – 1:1. Na konci třetiny si pak navíc Dukla znovu zahrála ve výhodě a podruhé v utkání se radovala. Matěj Pekr dojel vyražený puk a přehodil Cikánkův natažený beton – 2:1.

Ve druhé části začala Jihlava s jednobrankovým vedením více kontrolovat hru a mnoho útočných šancí k vidění nebylo. Kladeňáci se ale postupně zvedli a nakonec na srovnání dosáhli! Linus Svedlund vystřelil od modré a kotouč skončil po dorážce Antonína Melky až v síti – 2:2. Rytíři poté měli i další šance, jenže udeřili hosté! Matěj Pekr ujel na bránu, poslal Cikánka na vzdálenější stranu a zasunul kotouč k bližší tyčce – 2:3. Ve zbytku třetiny pak ještě domácí soupeře několikrát zatlačili, vyrovnat už ovšem znovu nedokázali.

Ze závěru prostředního dějství si Rytíři přenesli do poslední dvacetiminutovky výhodu pěti proti třem. A dokázali ji využít velmi rychle! Jaromír Jágr se pokusil vystřelit, ale puk mu sjel z čepele a zamířil před brankoviště. Tam byl nejpozornější Ladislav Zikmund, který doklepl přesně do brány – 3:3. Standardní přesilovku pak Kladno nevyužilo, ale po jejím skončení šlo do vedení! Jakub Strnad dobře udržel puk, všiml si volného prostoru, do kterého si sjížděl André Lakos, a rakouský obránce už dokázal Davida Honzíka propálit – 4:3. Dukla pak musela logicky přidat a tlačit se za vyrovnáním, ovšem kladenská obrana si počínala jistě. Když už se hosté dostali do šance, zasáhl výborně Cikánek nebo mu pomohla tyč. Dvě minuty před koncem hosté odvolali gólmana a na to doplatili! Tomáš Plekanec trefil jen bránícího hráče, ale Petr Vampola už dorazil přesně do prázdné klece – 5:3.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): My jsme samozřejmě zklamaní, že odsud neodvážíme ani jedno vítězství. Včerejšek nebudu hodnotit, ten proběhl, jak proběhl. Dneska nevyhrál lepší, ale chytřejší tým. My jsme dojeli na hloupost. Dvě oslabení před koncem druhé třetiny, kdy jsme ve vedení, takhle zkušený tým s takovými hráči dokáže využít. Přestože jsme si potom něco vytvořili, tak už jsme to do branky nedostali, abychom to aspoň srovnali a mohli jít dál. Dneska vyhrála chytrost. Můžu soupeři pogratulovat k vítězství a vám říct, že se tady v neděli uvidíme. Nezlobte se na mě, ale nemohu si to odpustit: Abych byl třikrát za utkání politý pivem, to mi připadá... Tým, který pomýšlí na extraligu, má takovou tradici a má takto vychované fanoušky... Jediné, co dělám, aniž bych na kladenské fanoušky reagoval, je vůle dovést svůj tým k vítězství. Nic jiného. Fanoušci nedostali jedinou příčinu, aby po mě piva lili. I přes to, že se mnou šla dvakrát pořadatelská služba a museli jsme jít před třetinou kolem fanoušků hostí, tak nejsou schopní pohlídat, aby ke mě nepřiběhl chlap a nepolil mě pivem. Mohu jen pogratulovat soupeři k vítězství a říct Vám, že se tady v neděli uvidíme.

David Čermák (Rytíři Kladno): Chtěli jsme do dnešního utkání vstoupit tak jako včera, kdy jsme si v první třetině vytvořili veliký tlak. To se nám bohužel nepovedlo, chyběl nám pohyb a nebruslili jsme tak dobře jako včera. Neměli jsme ani přesilovky, takže to bylo vyrovnané. Chvílemi byla Jihlava naopak lepší. Dali jsme gól, pak jsme měli jednu velkou šanci, tu jsme neproměnili. Tonda Melka to netrefil do prázdné brány a Jihlava to otočila. My jsme to pak naší vůlí a bojovností otočili zase v poslední třetině. K polití pivem soupeřova trenéra: Chtěl bych se jihlavských trenérů zastat. Nemělo by se to dít, ať už se baví s rozhodčím nebo ne. Piva bychom po nich lít neměli, protože nám je to také nepříjemné, když někam vyjedeme a stane se to.

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava