2:1
()

Dělbu bodů odmítl Novotný

19.08.2002 / Eva

Ke svému předposlednímu utkání ve čtvrtfinále hokejového Tipsport Cupu cestovala Dukla Jihlava do Jindřichova Hradce. Právě tady totiž našel svůj dočasný domov záplavami postižený celek Českých Budějovic.
19.08.2002, Přípravné zápasy - 7. kolo

Banes Motor České Budějovice

Hudáček - Nedoma, Kotaška, Suchánek, Jindra, Babka, Barinka, Mucha, Štrba, Mrázek, Bartoš, Sailer, Michálek, Rob, Brož, Ondřej, Šimánek, Vondrka, Novotný, Hřebejk
2

HC Dukla Jihlava

Suchan - Šmarda, Ficence, Dobrovolný, Vrábel, Malena, Fuksa, Duben, Staněk - Říha, Bakus, Hlouch - Čachotský, Mareš, Jantovský - Adamčík, Martenek, Rytnauer - Polák, Anderle, Holík
1
Branky: 15. Ondřej (Šimánek), 53. Novotný (Jindra) - 13. Adamčík (Ficenc, Martenek).

Průběh utkání

Ke svému předposlednímu utkání ve čtvrtfinále hokejového Tipsport Cupu cestovala Dukla Jihlava do Jindřichova Hradce. Právě tady totiž našel svůj dočasný domov záplavami postižený celek Českých Budějovic.

V jihlavské brance nastoupil Jaroslav Suchan a na nedostatek práce si především v prvních deseti minutách zápasu nemohl rozhodně stěžovat. Už ve 2. minutě se před ním totiž zjevil zcela osamocený Michálek, ale ten naštěstí mířil pouze do náruče jihlavského gólmana. Branku Dukly pak přesně nezaměřil ani Šimánek a Robově střele se do cesty v poslední chvíli postavila Suchanova lapačka. Ve 12. minutě se proti pravidlům prohřešil Michal Barinka a hokejisté z Vysočiny tak měli první příležitost hrát v početní převaze. Přesně v době, kdy časomíra ukrojila první vteřinu ze 13. minuty tečoval Ficencovu střelu od modré Dušan Adamčík a Dukla vedla 1:0. Z jednogólového vedení se ale jihlavští neradovali dlouho, v polovině 15. minuty totiž propasíroval puk za Suchanova záda Zdeněk Ondřej. Na nerozhodném stavu 1:1 pak nic nezměnil ani Rob, který se těsně před vypršením úvodní dvacetiminutovky dostal do bezprostřední blízkosti jihlavské branky.

V prostřední části se v plném počtu hrálo jen velmi sporadicky. Hlavní sudí se totiž rozhodl okamžitě trestat jakýkoliv pokus o faul a trestná lavice byla neustále v permanenci. Především pak ta vyhrazená pro hráče Dukly. Chvílemi se opravdu zdálo, že si Jihlava pobyt na lavici hanby předem zamluvila a pronájem využívá skutečně zodpovědně. Naštěstí pro ní ale České Budějovice nedokázaly trvalou hru v početní výhodě využít a i díky tomu se tak nerozhodný stav 1:1 na světelné tabuli neměnil. Vrcholem tvrdé hry v této třetině byla bitka jihlavského Tomáše Ficence s Petrem Sailerem. Vítězem na body se nakonec stal obránce Dukly, ale pětiminutové vyloučení a trest do konce utkání si nakonec odnesli oba.

Závěrečná dvacetiminutovka už byla podstatně klidnější, ani jedno z mužstev nechtělo udělat rozhodující chybu, neboť s přibývajícím čase bylo stále zřejmější, že další případný gól by mohl být zároveň tím rozhodujícím. To se nakonec také potvrdilo. Bohužel pro Duklu však byly tím týmem, které vstřelilo druhou branku České Budějovice. V 50. minutě propásla Jihlava možnost skórovat ve dvojnásobné přesilovce a chvíli na to, dorazil Jindrovu střelu za Suchanova záda Jiří Novotný. 2:1. I přes snahu Dukly o vyrovnání už se na tomto stavu až do závěrečné sirény nic nezměnilo.

Na jihlavské straně nedohrál zápas Rostislav Malena pro potíže s třísly, Jiří Jantovský pro tržnou ránu v obličeji a Tomáš Ficenc byl vyloučen do konce utkání. Do Jindřichova Hradce pak vůbec nejel Petr Kaňkovský, který dostal studijní volno. Dělá si totiž druhou trenérskou třídu.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Liška (České Budějovice): " Dukla hrála tradičně urputný hokej a my jsme jí ještě nahráli tím, že jsme ten náš tlak v úvodu utkání nedokázali proměnit v gól. Pak jsme sami v oslabení inkasovali. Hodně nás srazilo i to, že jsme nevyužili obrovské množství přesilových her ve druhé části. V poslední třetině se pak vášně uklidnily a hrál se moderní hokej. Jsem rád, že se nám nakonec podařilo vstřelit vítěznou branku, protože si myslím, že hlavně za ten úvod jsme si výhru zasloužili."

Jiří Režnar (Jihlava): " Myslím, že jsme zase nehráli špatně. Bohužel hodně gólů dostáváme z dorážek před brankou. Tam nejsme schopni si to uhlídat. K tomu množství vyloučených bych se nechtěl moc vyjadřovat. Některé fauly se mi nezdály, jiné byly zbytečné. Ostatně jako každý, ale alespoň jsme si vyzkoušeli hru v oslabení."