2:1
(0:0, 1:0, 1:1)

Vyrovnaná partie bodovým ziskem neskončila, Dukla prohrála v Porubě o gól

02.10.2019 / David Kubatík

Diváci v RT TORAX Aréně čekali na branku v první třetině marně. Ve druhé části byla Poruba výrazně efektivnější a stačila jí jedna přesná střela z předbrankového prostoru. Naopak velké jihlavské šance srovnáním neskončily. Třetí dějství přineslo ostřejší hru, kdy třeba jihlavský Tomáš Chlubna inkasoval nepříjemný úder mezi nohy a další nepříjemností byl druhý inkasovaný gól. 17,1 sekundy před koncem Dukla snížila gólem Tomáše Čachotského a hned po buly byla šance k vyrovnání, ale další puk již v ostravské kleci neskončil - 1:2.
02.10.2019 18:00, Chance Liga - 9. kolo

HC RT TORAX Poruba

Foltán – Husák, Slavík, Urbanec, Dluhoš, Pastor, Bodák, Šendera – Sikora (A), Zdeněk (C), Svačina – Nejezchleb, Jáchym, Kanko – Káňa (A), Hudeček, Gřeš – Obdržálek, Hlinka, Špaček
2

HC Dukla Jihlava

Lundström – Staněk, Pohl, Půža, Holý, Mareš, Kolář, Piegl – Jiránek (A), Zeman, Pekr – Harkabus, Čachotský (A), Čermák – Anděl, Poletín, Fronk – Lichanec, Skořepa (C), Chlubna
1
Branky a nahrávky: 25. Zdeněk (Sikora, Svačina), 52. Sikora (Svačina, Husák) - 60. Čachotský (Skořepa, Pohl). Rozhodčí: Barek, Cabák - Bartek, Dohnal. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 728. Střely na branku: 25:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Průběh utkání

Utkání začalo šancemi na obou stranách. Jak Frederik Foltán, tak i Niklas Lundström si ale počínali jistě. První větší šance přišla v šesté minutě, když Slavíkovu střelu dobře tečoval Nejezchleb. Jihlavský gólman byl ale pozorný. A zaskvěl se i porubský maskovaný muž, který v minutě desáté vyrazil štiplavou ránu Tomáše Čachotského. V závěru úvodní části Porubští ještě museli čelit přesilovce Jihlavy čtyř proti třem, což nakonec ustáli bez větších problémů. Hráči obou celků se tak rozjeli do kabin za bezbrankového stavu.

Krátce po startu prostřední části se přítomní diváci dočkali toho pravého koření hokeje v podobě gólu. A k jejich radosti se jednalo o gól domácího týmu. V čase 24:23 nahazoval puk zpoza kruhů Jan Sikora a těsně před Lundströmem jej šikovně tečoval kapitán porubského týmu Jiří Zdeněk - 1:0. O dvě minuty později svůj tým zachránil Foltán, který kryl jak střelu Mareše, tak i následnou dorážku Koláře. Následovala dvě vyloučení Porubských v rychlém sledu, která ale jihlavští hokejisté ve svůj prospěch nevyužili. Nutno však dodat, že s velkým přispěním Frederika Foltána. Víc se už toho ve druhé části neudálo, a tak šli hráči do kabin za těsného vedení domácího týmu

Hned v první minutě poslední části si připsal důležitý zákrok Foltán proti dobrému pokusu Čachotského. Domácí potom přežili oslabení a následně sami využili vlastní přesilovku. V čase 51:17 přihrál Svačina na levý kruh Marku Sikorovi a ten bombou z první nedal Lundströmovi šanci – 2:0. V padesáté osmé minutě uháněli na jihlavského gólmana Zdeněk se Svačinou, puk z hole druhého jmenovaného ale skončil pouze v Lundströmově výstroji. A když už to vypadalo na poklidnou domácí výhru, přišla v čase 59:43 při jihlavské hře bez gólmana Pekrova bomba od modré. Po Foltánově zákroku byl u puku nejdříve Josef Skořepa a posunul ho před prázdnou branku Tomáši Čachotskému - 2:1. Víc už toho ale hosté nedokázali, a tak si klub HC RT TORAX Poruba 2011 připsal již osmé vítězství z devíti odehraných zápasů.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Jsme zklamaní, protože jsme čekali, že nějaký bod si odvezeme. Do utkání jsme nastoupili dobře. Sice jsme dostali laciný gól, kdy jsme se v obranném pásmu neposunuli dost hluboko. Soupeř to otočil a z dorážky nám vstřelil další gól. Chci jenom dodat, že náš výkon nebyl dvě třetiny ideální.

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Na zápas s Jihlavou jsme se připravovali zodpovědně už dva dny dopředu. Věděli jsme totiž, že přijede těžší soupeř. Statistiky nejsou náhodné, hrálo proti nám mužstvo, které inkasovalo nejméně branek v oslabení a ve hře pět na pět. Připravovali jsme hráče na to, že se zápas může klidně rozhodnout jedním gólem. V první třetině byly šance na obou dvou stranách, byla to taková defenzívní hra. Soupeř nás přehrával, a dokonce i přestřílel. Šli jsme si pro vítězství po malých krocích jako tým. Nikdo nevyčníval a kluci si doslova sáhli až na dno. Podstatné bylo, že jsme šli jako první do vedení a poté i následně odskočili na rozdíl dvou branek. V závěrečných sekundách se puk nešikovně odrazil a vznikla z toho kontaktní branka. Velice si vážíme těch tří bodů, které jsme vybojovali, protože s Jihlavou se snadno nevyhrává. Oni jsou kandidáti na Extraligu, takže pro nás to je veliký skalp a doufám, že to pro naše sebevědomí bude dobře.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava