2:3
(1:1, 0:1, 1:1)

Junioři opět marně dotahovali náskok soupeře a znovu prohráli 2:3

13.09.2019 / Tomáš Lysý

Do dalšího zápasu juniorské extraligy mezi Duklou a Spartou vstoupili lépe hosté a v patnácté minutě šli do vedení. Za Jihlavu ale záhy srovnal Jakub Krajíček. Ve druhé třetině padla jedna branka, kterou se Sparta dostala do vedení a když ve 45. minutě zvýšili hosté na dvougólový náskok, měli k výhře výrazně blíže. Nicméně tři minuty před koncem snížil Jiří Doležal a domácí mocně usilovali o vyrovnání. Jenže to se jim nepovedlo, podobně jako minulý týden se Salzburgem, a opět tak prohráli 2:3.
13.09.2019 18:00, Turnaj O Pohár DHL - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Rašín, Trávník, Smolko, Nikolič, Dvořák – Brož, Juda, Krajíček – Kardoš, Čermák, Doležal – Vyvial, Pětník, Fiala – Křišta, Grauer
2

HC Sparta Praha

Krbeček – Bláha, Prchal, Krutil, Havlín, Tomek, Gajdoš, Vágner, Guryevskiy – Kulhánek, Arnošt, Slavíček – Obadal, Konečný, Gluzman – Krchňák, Vaňous, Rubeš – Kuracina
3
Branky a nahrávky: 17. Krajíček (Juda), 57. Doležal (Smolko) – 15. Prchal (Obadal), 25. Slavíček (Arnošt, Prchal), 45. Rubeš. Rozhodčí: Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku: 30:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

Úvod zápasu žádné výraznější šance nepřinesl, k vidění byla přerušovaná hra se spoustou nepřesností. Sparta poté doslova zahodila přesilovou hru, na druhé straně při jihlavské přesilovce mohl otevřít skóre Juda, ale jeho dorážka nebyla přesná. Jako první se radovali hosté, když Obadal vyzval na levém kruhu ke střele Jakuba Prchala, který vymetl vzdálenější šibenici a ke čtyřem asistencím z prvních dvou kol si nyní připsal premiérový zásah v ročníku. Toho se dočkal na konci sedmnácté minuty i Jakub Krajíček. Juda v situaci dva na tři nabruslil mezi kruhy, vystřelil a jihlavská jedenáctka se prezentovala úspěšnou dorážkou do volné části klece - 1:1.

Neuběhlo ani pět minut z druhé části a Pražané znovu vedli. Šlo o hezkou a rychlou kombinační akci. Prchal posunul puk na pravou stranu do útočného pásma na Arnošta, ten nahrál mezi kruhy, kde Josef Slavíček tečoval puk a usměrnil ho mezi gólmanovi betony - 1:2. Jihlavští poté nevyužili přesilovou hru. Blíže ke gólu pak měli hosté, když při situaci čtyři na čtyři přispěchal s další tečí Krchňák, ale tentokrát šel puk těsně vedle. Na konci sparťanské přesilovky ujel po levé straně Kulhánek a jen těsně minul vzdálenější tyčku. Pět minut před koncem druhé třetiny se zaskvěl svojí lapačkou Chaloupek, který do ní stáhl střelu Guryevskiho. V dalším jihlavském vyloučení se mohl prosadit Krutil, ale radost mu přána nebyla, po další tečované střele mířil vedle.

Zkraje třetí části mohl navýšit vedení Sparty Konečný, jenže z dobré pozice z kruhů netrefil prostor u pravé tyčky. V pětačtyřicáté minutě už hosté o dvě branky vedli. Václav Rubeš získal v útočném pásmu puk, udělal pár rychlých kroků a z kruhů propálil gólmana. Vzápětí se do puku od modré opřel domácí bek Piskač a gólman Krbeček jen s námahou vyrazil puk před sebe, kde se ho po souboji nakonec chopili hráči Sparty a poslali jej na zakázané uvolnění. Sparta byla na koni a Arnošt mohl zapsat přesný zásah, jenže ve výborné pozici promáchl před brankou do prázdna.

Za Duklu měl blízko ke snížení Brož, jehož dobrou střelu z 54. minuty vytáhl Krbeček svým betonem mimo tři tyče. Nedlouho poté ujeli Sparťané do situace tři na jednoho, ale Arnošt po dobré přihrávce Slavíčka nedokázal zvednout puk nad natahujícího se Chaloupka. Čas 56:14 už jihlavské snížení přinesl. Obrana hostí zcela zapomněla na Jiřího Doležala, který se po Smolkově přihrávce řítil sám na brankáře a vymetl levou šibenici. Minutu a půl před koncem zápasu ještě Jihlava zkusila hru bez brankáře, ale až na pár zblokovaných střel výrazněji branku neohrozili a i druhý zápas v nové sezoně prohrávají 2:3.

Ohlasy trenérů

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): Musím říct, že do zápasu jsme vstoupili špatně. Začali jsme špatně, bylo to z naší strany laxní, v naší hře byla spousta chyb a vůbec jsme se nemohli dostat do hry. Domácí naopak byli lepší a měli příležitosti. Takto se hrálo do patnácté minuty, kdy jsme vstřelili první branku. Naopak ve druhé třetině jsme se zlepšili, měli jsme brankové příležitosti a dostali jsme se do vedení. Uklidnili jsme se naším třetím gólem a začali jsme hrát tak, jak jsme chtěli. Jenže místo toho, abychom zápas v klidu dohráli, tak jsme opět udělali velkou chybu. Domácí hráč nám ujel a snížil, i když dostal hezkou přihrávku. Ale zase musím řict, že závěr zápasu při domácí power-play jsme zvládli. Výborně jsme konec ubránili a naši hráči ztečovali snad čtyři střely soupeře. Za vítězství jsme rádi.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Je hezké, že kluky můžeme pochválit za bojovnost a za to, že makají. Ale to by měla být v juniorce samozřejmost, že se chci o všechno porvat. Z naší snahy vzniknou chyby, které soupeř potrestá. Soupeř také dělá chyby, ale my je nepotrestáme. Potřebujeme trošku více klidu v provedení věcí, ať je to přihrávka, zpracování, zakončení. Můžeme jet dva na jednoho, tři na dva, ale přeskočí nám přihrávka a ani se do dané situace nedostaneme. Tohle nás zatím trápí. Bylo to při předešlém zápasu se Salzburgem, bylo to i dneska. Prostě můžeme zaútočit a naše špatná individuální činnost nám vše pokazí. Držel nás gólman, zápas nebyl špatný. Ale zase máme 0 bodů, takže nemůžeme říct, že jsme podali dobrý výkon.