8:0
(3:0, 2:0, 3:0)

Východočeský dvojboj se juniorům vůbec nevyvedl, v Hradci inkasovali osm gólů

21.09.2019 / Klára Petrásková

Napravit reputaci po pardubickém kolapsu si jeli jihlavští junioři pouze o dvacet kilometrů severněji, do Hradce Králové. Od prvních minut ale Hradec ukazoval, že Dukle body chtít odevzdávat rozhodně nebude a už po první třetině vedl o tři góly. Brankostroj Mountfieldu pokračoval a zastavil se až na konci utkání s finálním skóre 8:0. Ze dvou posledních zápasů mají tak jihlavští junioři skóre 1:15.
21.09.2019 12:00, Turnaj O Pohár DHL - 6. kolo

Mountfield HK

Sajdl – Houdek, Váchal, Voňka, Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík – Ďuriš, T. Pinkas, Síla, Jušta, Lang, Janda, Daniel Šedivý, Morong, Tecl, Poppel
8

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Dvořák, Grauer, Křišta, Rašín, Smolko, Trávník, Nikolič – Brož, Pětník, Krajíček, Kardoš, Juda, Čermák, Doležal, Vyvial
0
Branky a nahrávky: 1. Šedivý (Ďuriš, Janoušek), 3. Poppel (Síla), 18. Šedivý (Perička, Janoušek), 33. Lang (Tecl, T. Pinkas), 36. Janoušek (T. Pinkas, Tecl), 41. Tecl (Naar), 56. Lang (Houdek, Morong), 60. Morong (Poppel, Síla). Rozhodčí: Veselý – Lučan, Roischel. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 99. Střely na branku: 45:22. Průběh utkání: 8:0.

Průběh utkání

Junioři si vzali příklad z pátečního zápasu A-týmu a stejně jako jejich starší kolegové se ujali vedení už v první minutě. Daniel Šedivý ujel jihlavské obraně a tváří v tvář gólmanovi si připsal úspěšnou trefu. A za dalších 90 vteřin už to bylo dokonce 2:0, protože Petr Poppel využil nabídku Vojtěcha Síly a hradecká střídačka byla ve varu.

Domácí aktivitu na chvíli přibrzdilo oslaben, v němž způsobil nebezpečný závar svou střelou Richard Pětník, pak už to ale byli znovu Lvi, kdo na ledě dominoval. Hráči Dukly se nemohli dostat přes střední pásmo a museli se mít na pozoru před nebezpečnými hradeckými akcemi, necelé tři minuty před sirénou nakonec kapitulovali potřetí. Těsně po skončení přesilovky totiž Tomáš Perička nabídl střílenou nahrávku Danielu Šedivému a ten ji úspěšně ztečoval do sítě – 3:0.

Už po pár minutách prostřední části zvedali Hradečtí znovu ruce nad hlavu, jenže radost z další branky jim překazil sudí. Ten totiž gól neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Následná pasáž nebyla pro oko diváka příliš pohledná – hru provázelo mnoho nepřesností na obou stranách, o kotouč se často bojovalo u mantinelů a ani jeden z gólmanů příliš práce s chytáním toušů neměl.

To se ale změnilo ve 33. minutě, kdy Marek Tecl objel branku, jeho pokus se od gólmana odrazil na hůl Kryštofa Langa, a ten pohotově dorazil puk za brankovou čáru – 4:0. Jen tři minuty potom trvalo domácím k završení „bůra“. Tadeáš Pinkas ještě z první přestřelil roh, jenže hrací předmět se dostal na modrou čáru k Tomáši Janouškovi, jenž přes clonící hráče trefil volné místo u levé tyčky – 5:0.

Ani v závěrečné části Lvi nepolevili. Už po dvanácti vteřinách se z první soutěžní trefy za Hradec radoval Marek Tecl, který se otočil v mezikruží a přízemní ranou zamířil k delší tyči – 6:0. Bylo vidět, že Východočeši hrají ve velké pohodě, naopak hosté se nadále trápili. Kryštof Lang měl na levém kruhu na holi využití přesilovky, Martin Pěnčík trefil od modré brankářovu vyšvihnutou lapačku a Martin Janda zase nastřelil boční síťku.

Z hradeckého tlaku se ale nakonec přeci jen vyklubaly ještě další góly. V 56. minutě našel krásnou křižnou nahrávkou Dominik Houdek Kryštofa Langa, který s příklepem do odkryté klece již příliš práce neměl. V přesilovce pět na tři navíc mířil přesně ještě Matěj Morong a osud utkání byl definitivně zpečetěn. Mountfield nedal Dukle nejmenší šanci a po povedeném výkonu vyhrál zaslouženě 8:0

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): Jsme obrovsky rádi za další tři body, dvakrát po sobě jsme navíc vyhráli s nulou. Z trenérského pohledu jsme za výsledek velmi rádi, protože první čtyři zápasy jsme hráli nezodpovědně, teď se ale tým dokázal semknout. Hráli jsme týmově a zodpovědně dozadu, i pro gólmana. V dalších zápasech musíme na tenhle výkon navázat a pokračovat dál.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Byl to druhý šílený zápas v řadě. V Pardubicích jsme dostali sedm gólů a v Hradci osm, z naší strany není moc co hodnotit. Nepoučili jsme se z minulého zápasu a domácí odehráli dobré utkání, my jsme nebyli schopni vůbec reagovat. Z naší strany panuje velká nespokojenost, můžeme jen pogratulovat soupeři.