6:5
(2:1, 1:3, 3:1)

Junioři ztratili tři body v Liberci během pěti minut

04.10.2019 / Vladimír Vykoukal

V Liberci to s jihlavskými juniory dlouho vypadalo dobře, byť začátek zápasu vyšel lépe Bílým Tygrům. Ti od šesté minuty vedli a i po srovnání Miroslava Judy se dostali do jednobrankového náskoku. Ten ale zkraje druhé části smazal Lukáš Gergel a další dvě jihlavské branky přidali Miroslav Juda s Jindřichem Kardošem. Liberec sice na konci druhé části snížil, ale Tomáš Chlubna ve 49. minutě opět poslal Duklu do dvoubrankového vedení. Jenže ani to jihlavským juniorům nestačilo k bodům. V 52. minutě totiž snížil Michael Drábek a zanedlouho dvěma slepenými góly otočil výsledek v liberecký prospěch Filip Kovář - 6:5.
04.10.2019 15:00, Turnaj O Pohár DHL - 9. kolo

Bílí Tygři Liberec

Čajan – Böhm, Šedivý, Hampl, Kovář, Charvát – Vomáčka, Šafařovský, Adamec, Jansa, Strnad, Jiruš, Liška, Drábek, Nezbeda, Rossmy, Šeliga, Měchura
6

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Dvořák, Grauer, Rašín, Smolko, Trávník, Černohorský – Brož, Chlubna, Krajíček, Kardoš, Gergel, Fiala, Juda, Čermák, Doležal, Vlk
5
Branky a nahrávky: 6. Jiruš (Drábek, Böhm), 16. Liška (Strnad), 37. Nezbeda (Šafařovský, Vomáčka), 52. Drábek (Rossmy), 55. Kovář (Jiruš, Drábek), 56. Kovář – 14. Juda (Chlubna), 21. Gergel (Kardoš), 27. Juda (Brož, Čermák), 29. Kardoš (Dvořák, Chlubna), 49. Chlubna (Černohorský). Rozhodčí: Wagner – Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 33:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5, 6:5.

Průběh utkání

Tygři šli do vedení jako první. Už v 6. minutě předvedl pěknou individuální akci Vojtěch Jiruš, který se v plné rychlosti vřítil do útočného pásma a z levého kruhu vymetl šibenici branky Ondřeje Chaloupka - 1:0. V polovině první třetiny mohl zvýšit Michael Drábek, jenže jihlavský gólman se proti jeho pokusu skvěle přesunul. A to mohlo domácí mrzet, protože se v 14. minutě po přihrávce Tomáše Chlubny prosadil hostující kapitán Miroslav Juda - 1:1!

Vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho. Po chybě hostů v rozehrávce se k puku v prostoru mezi kruhy dostal Adam Liška a tvrdou ránou nedal Chaloupkovi šanci - 2:1. Před koncem třetině měl dvě velké šance na vyrovnání Tomáš Chlouba, obě ale pochytal Pavel Čajan. Po první třetině tak odcházeli Liberečtí do kabin s jednogólovým náskokem.

Jenže po necelé minutě prostřední části hry už bylo srovnáno. Lukáš Gergel se dostal do samostatného úniku, který zakončil nekompromisní střelou do šibenice 2:2. Vyrovnávací gól Jihlavské nabudil a netrvalo to dlouho, než přišel další. Miroslav Juda v přesilovce 5 na 3 propálil Čajana z pravého kruhu - 2:3. A vzápětí bylo pro Tygry ještě hůř, na 2:4 totiž po hezké kombinaci upravil Jindřich Kardoš.

Liberečtí dostali k dispozici dvě přesilovky, které sice nesehráli špatně, jenže žádný gól v nich nedali. Nakonec se jim ale přeci jen podařilo snížit. Po přihrávce Petra Šafařovského se prosadil Lukáš Nezbeda - 3:4. Po druhé třetině tak Severočeši ztráceli na svého soupeře jednu branku.

Domácí si od začátku poslední dvacetiminutovky šli za vyrovnáním, jenže v 49. minutě přišla velká komplikace. Tomáš Chlubna totiž za záda Čajana dorazil střelu Jakuba Černohorského a vrátil tak svému týmu dvougólové vedení - 3:5. Tygři se však nevzdali a vzápětí byli opět na dostřel jediného gólu. Bennet Rossmy v přečíslení 2 na 1 vybídl ke skórování Michaela Drábka, jenž se sám před Chaloupkem nemýlil - 4:5!

Severočechy tato branka nabudila a v následné přesilovce už bylo vyrovnáno. Puk po ráně Vojtěcha Jiruše dorazil za záda Chaloupka Filip Kovář - 5:5. To ale nebylo všechno! V 56. minutě totiž Filip Kovář přidal další gól, když hostujícího gólmana překvapil nenápadnou ránou od modré čáry - 6:5. Jihlavští měli v závěru mohutný tlak, Liberečtí vše obětavě ubránili a po skvělém obratu berou tři body!

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Hodnotí se to těžce, hlavně z pohledu výsledku. Mrzí nás, že nemáme žádné body, chtěli jsme si nějaké odvézt a průběh zápasu byl nadějný. S předvedeným výkonem jsme docela spokojení, hlavně těch prvních dvou třetinách to z naší strany nebylo vůbec špatné. Byly tam super akce, jak od Liberce tak od nás, soupeř byl ale efektivnější, což rozhodlo."

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): Zápas se mi hodnotí dobře kvůli výsledku, ale kvůli hře vůbec ne. V kabině jsem klukům řekl, že mi přijde, že sem chodí jako do práce. Nemají z toho hokeje radost, nepovzbudí se, nevím, co se děje. Každopádně jsme ale ukázali sílu našeho týmu, zapli jsme, když už to s námi vypadalo špatně. Takhle však musíme hrát celých šedesát minut.