2:0
(0:0, 1:0, 1:0)

Junioři v Mladé Boleslavi vyšli gólově naprázdno

05.10.2019 / Vojtěch Drbohlav

V sobotu 5. října cestovali jihlavští junioři do Mladé Boleslavi s cílem navázat na výkon z Liberce. Zlomový moment přinesla čtyřicátá minuta, respektive pět vteřin před koncem druhé části, když se domácí dostali do vedení. To se jim v poslední třetině povedlo navýšit na konečných 2:0. Na body nestačil ani výkon Ondřeje Chaloupky, který si připsal čtyřicet tři zásahů.
05.10.2019 12:00, Turnaj O Pohár DHL - 10. kolo

BK Mladá Boleslav

Zeithaml – Sýkora, Dotter, M. Houška, Vacík, Dudycha, Rudolph, Procházka – Schulz, Grim, Petržilka, Hašlar, Mežnar, Moucha, Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma
2

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Dvořák, Rašín, Smolko, Trávník, Černohorský – Brož, Chlubna, Krajíček, Kardoš, Gergel, Fiala, Juda, Čermák, Doležal
0
Branky a nahrávky: 40. Moravčík (Sýkora, Vasilev), 52. Moravčík (Vasilev, Petržilka). Rozhodčí: Bejček – Špůr, Hnát. Vyloučení: 4:8, navíc Petriska (MBL) 5 + do konce utkání - Čermák (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 45:25. Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

První větší šanci zápasu zaznamenal ve 4. minutě Jan Grim, který nabral rychlost a až z obranného pásma najel přímo před Ondřeje Chaloupka. Z mezikruží vystřelil, jenže vhodně zakončit nedokázal. Následovaly dvě mladoboleslavské přesilové hry, jenže ani v nich žádná branka nepadla. Ta první se Bruslařskému klubu moc nedařila, v té druhé už Bruslaři soupeře poněkud zatlačili, na gól to ale nestačilo.

Zahrozili i hokejisté Dukly. V 10. minutě měl poměrně dost prostoru před brankou Jakub Černohorský, puk však po jeho střele zamířil zcela mimo bránu. V závěru první třetiny tvrdě fauloval jihlavského Chlubnu boleslavský Petriska, což ho stálo odchod do kabiny. Dukla měla následně k dispozici pětiminutovou početní výhodu, tu ale ve zbytku první třetiny nevyužila. Po úvodních 20 minutách bylo tak skóre bezbrankové.

Ve druhé třetině hráli Boleslavští přesilovou hru čtyři na tři, jenže v té se jim příliš nedařilo. Výraznou příležitost ke skórování měl Jan Grim, který si najel těsně před Ondřeje Chaloupka a poté rázně vystřelil, jenže brankář Dukly svůj celek podržel.

Ve druhé polovině této dvacetiminutovky se také trochu taktizovalo. Nejdříve si po zakázaném uvolnění vybrala oddychový čas Mladá Boleslav, tentýž krok učinili o několik minut později také trenéři Jihlavy. Skórovat mohl ve 37. minutě mladoboleslavský David Sýkora, který po skončení domácího oslabení vyjížděl z trestné lavice, na útočné modré čáře zachytil puk a ujížděl směrem k Ondřeji Chaloupkovi. Sýkora však namířil kotouč na betony, kde si byl brankář Dukly jistý. Jeden gól však přeci jen padl. Pouhých pět sekund před koncem druhého dějství otevřel gólový účet duelu Andrej Moravčík, jenž z levého kruhu rozvlnil síť u vzdálenější tyče. Po 40 minutách tedy Středočeši vedli těsně 1:0.

Na začátku třetí třetiny byla aktivnější Jihlava, jež měla hned několik šancí na to, aby vyrovnala. Tomáš Chlubna vybídl ve 44. minutě k zakončení zpětnou přihrávkou Vítězslava Brože, jenže ten nemířil přesně. Ve 47. minutě byl celek z Vysočiny velice blízko vyrovnání. Brankář už byl překonán a puk skákal kolem brankové čáry. Na poslední chvíli tam ale přijel obránce domácích Dominik Vacík a hokejkou vyškrábl kotouč z brankoviště.

V 52. minutě Mladá Boleslav navýšila své vedení na 2:0. Bruslařský klub měl tlak poblíž jihlavského brankoviště, čehož využil Andrej Moravčík, který se prosadil střelou z mezikruží. Boleslavští mohli navýšit své vedení v oslabení, kdy na gólmana ujížděl Miroslav Vasilev, ten však nakonec trefil pouze plexisklo. V závěru utkání měla Mladá Boleslav pětiminutovou přesilovku a potom hrála dvě minuty i pět na tři. Další góly sice nepřidala, právě tato vyloučení ale nejspíš definitivně rozhodla o tom, že si Dukla neodvezla z Mladé Boleslavi ani bod, i když její výkon působil místy velice sympaticky.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): Bodově zápas hodnotím dobře. Kluci makali. Zápas byl těžký, těžkopádný z obou stran. Rozhodla větší vůle po vítězství, kterou jsme měli my. Proto si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Máme trochu slepenou sestavu, protože nám vypadlo pět útočníků. Pak jsme po zbytečném faulu přišli ještě o Petrisku, kterého jsme tam potřebovali. Ten nám také nedohrál. Byl to ale těžký a bojovný zápas a jak už jsem řekl, vyhrál ten, kdo víc chtěl, a to jsme byli my.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Herně se nám to v posledních zápasech zvedlo. Ať už se podíváme na páteční výkon v Liberci, nebo na sobotní tady v Boleslavi. Byly to z naší strany dobré zápasy. Tentokrát nás ale zradila koncovka. V Liberci nám tam pět gólů padlo, ale v Boleslavi jsme vyhořeli na té koncovce. To ten zápas rozhodlo, jinak byl vyrovnaný. V závěru byl nesmyslný faul. Výroky byly, jaké byly. Ale to bylo na obě strany, určitě se na to nebudeme vymlouvat. Zachytal nám výborně gólman a musím hráče pochválit za pracovitost a spoustu zblokovaných střel. Ale ta koncovka je bohužel taková, jaká je.