6:3
(3:2, 2:0, 1:1)

O prohře juniorů na Kladně rozhodla druhá třetina

24.10.2019

Jihlavští junioři nevstoupili do mače na Kladně dobře a již ve třetí minutě prohrávali o dvě branky. Jenže zásluhou Josefa Vyviala s Patrikem Čermákem bylo na konci první třetiny srovnáno. Bohužel klíčová byla branka v čase 18:55, kdy Rytíři v přesilovce opět uskočili do vedení a to nepustili do konce zápasu. Naopak ho ve druhé třetině dvěma góly během pětadvaceti sekund navýšili. Dukla sice ve třetí části snížila Vítězslavem Brožem, ale domácí další komplikace na cestě za třemi body nedopustili, měli gólově poslední slovo a vyhráli 6:3.
24.10.2019 17:45, Turnaj O Pohár DHL - 13. kolo

Rytíři Kladno

Burda – Staněk, Zíka (A), Funk, Ticháček, Zderadička, Volráb – Klíma, Bernat, Šimek, Hašek (C), Sachr, Filip, Sojka, Urban, Rendla, Jelínek, M. Čermák, Chrenka
6

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Dvořák, Rašín, Smolko, Trávník (C), Nikolič, Černohorský – Brož, Chlubna, Pětník, Krajíček, Fiala, Juda (C), P. Čermák (A), Doležal, Barák, Vyvial
3
Branky a nahrávky: 2. Urban (Jelínek), 3. Sojka (Sachr), 19. M. Čermák (Staněk, Jelínek), 37. Bernat (Hašek), 37. Urban (Chrenka, Funk), 54. Sojka (Chrenka) – 15. Vyvial (Juda, Brož), 16. P. Čermák, 42. Brož (Černohorský). Rozhodčí: Lacina - Ondráček, Hynek. Vyloučení: 4:4, navíc Pětník (JIH) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Domácí měli začátek jako z říše snů. Oceňuji na našich hráčích, že i když od 3. minuty prohrávali o dvě branky, dokázali jsme se vrátit do zápasu a stejně jako jsme rychle inkasovali jsme i rychle srovnali. Dnešní utkání rozhodly přesilové hry hrané z obou stran. My jsme bohužel v první třetině nedokázali v oslabení dvakrát jasný kotouč vyhodit z pásma a Kladno nám tak opět odskočilo, nicméně zlomový moment byl tlak v druhé třetině při naší přesilové hře za stavu 3:2 pro domácí, kdy jsme nedokázali proměnit dvě veliké šance a následně jsme inkasovali dvě slepené branky. Ve třetí třetině jsme si ještě šli za vyrovnáním, bohužel jsme z našich šancí dokázali pouze korigovat.