3:7
(2:4, 0:2, 1:1)

Junioři dostali sedmibrankový náklad od Komety

10.10.2019 / Tomáš Lysý

Jihlavští junioři začali zápas proti Kometě dobře a již v šesté minutě je poslal do vedení Miroslav Juda. Brno ale vzápětí během tří minut třemi brankami odskočilo, avšak Jindřich Kardoš dokázal vstřelit kontaktní branku. Nicméně hosté ještě do konce třetiny znovu skórovali a ve druhém dějství přidali další dvě branky. Hodně nepříznivý stav 2:6 sice ve třetí části jedním gólem zmírnil Lukáš Gergel, ovšem rozhodující slovo měla opět Kometa, která gólem Jakuba Malého uzavřela stav na konečných 3:7.
10.10.2019 18:00, Turnaj O Pohár DHL - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Dvořák, Rašín, Černohorský, Trávník, Křišta, Piskač, Nikolič – Pětník, Juda, Brož – Kardoš, Krajíček, Čermák – Vyvial, Gergel, Fiala – Barák
3

HC Kometa Brno

Rachůnek – Sedláček, Kowalczyk, P. Vašíček, Holemý, Furch – Kunc, Dufek, Svoboda – Malý, Indrák, Plášek – D. Vašíček, Bartes, Martiška – Žák, Snášel
7
Branky a nahrávky: 6. Juda (Pětník), 13. Kardoš (Čermák), 42. Gergel – 7. Svoboda (Kunc, Dufek), 9. Kunc (Svoboda, Kowalczyk), 10. Kunc (Vašíček, Kowalczyk), 14. Vašíček (Bartes), 25. Indrák (Malý, Plášek), 28. Malý (Indrák, Plášek), 43. Svoboda. Rozhodčí: Ondráček – Polák, Rampír. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 25:41. Průběh utkání: 1:0, 1:3 2:3, 2:6, 3:6, 3:7.

Průběh utkání

V první třetině padlo více gólů, než za celý zápas dohromady. Kometa svojí první velkou šanci nevyužila, ale litovat nemusela, byť do vedení šla Dukla. V čase 5:11 posunul Pětník kotouč do jízdy na Miroslava Judu a ten si před brankou počínal excelentně. Za minutu a půl bylo srovnáno, když Matěj Svoboda vystřelil od modré a jeho rána skončila až v brance. Otázka je, jak moc viděl či neviděl domácí gólman Chaloupek puk. Dukla šla pak do oslabení a to na konci využil Michal Kunc, který po přihrávce Svobody zasunul puk do volné části branky. Úděsnou tříminutovku domácích zakončil další přesilovkovou trefou Michal Kunc, jenž doklepl do sítě Vašíčkovu střelu.

Dukla vzápětí snížila na 2:3, když Čermák protlačil puk na Jindřicha Kardoše a ten zblízka zasunul puk pod betony gólmana do sítě. Jenže tento stav z času 12:21 vydržel jen 70 sekund, než Dominick Vašíček trefil levou šibenici branky. Nedlouho poté mohli hosté přidat další branku, ale úspěšní nebyli. Chleba se lámal zřejmě v poslední minutě první třetiny, kdy Dukla dostala k dobru dlouhou přesilovku pět na tři. Dvě sekundy před odchodem do kabin byli blízko ke gólu Juda s Brožem, ale v předbrankovém prostoru se neprosadili - 2:4.

Ani druhou část početní výhody Dukla nevyužila, když Černohorského střela šla těsně nad. Po návratu vyloučených hráčů hostí nejprve zachránil domácí naděje gólman Chaloupek i obětavý Černohorský, který padl do střely. Jenže Kometa se poté opět dostala k puku a Daniel Indrák se zblízka prosadil trefou do šibenice. Domácí muž v masce měl hodně práce, zasáhl proti Dufkově střele, Kuncově dorážce i pokusu Bartese z kruhů, to vše v přesilové hře. Jenže po jejím vypršení rozebral Plášek a Indrák obranu Jihlavy a Jakub Malý měl zblízka snadnou práci - 2:6. Jihlavští hokejisté pak mohli dvakrát snížit, nicméně Trávník se přes Rachůnkův faul zblízka neprosadil a v následné přesilovce trefil Čermák jen tyč.

Stav se tak změnil až ve druhé minutě třetí třetiny, kdy Krajíček ujel sám dopředu a když ho obránce obral o puk, „Krajda“ udělal to samé. Posunul kotouč k levé tyči na Lukáše Gergela a snížení bylo na třetí pokus na světe. Jenže jakékoliv náznaky na obrat nebo srovnání uťala Kometa hned po 19 sekundách. Matěj Svoboda projel poměrně snadno až před branku, kde se Chaloupek mohl vztekat jen a pouze na své spoluhráče, kteří ho nechali na holičkách. Kometa mohla do konce zápasu své vedení ještě navýšit. Malý přes statické beky nejprve orazítkoval jen tyčku. Jihlavský gólman při dalším úniku Bartese výborně zakročil a nedlouho poté ve vlastním oslabení týž hráč zakončoval jen těsně vedle - 3:7.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Hodnocení je těžké. Jsem osobně hodně zklamán z nasazení některých hráčů a od toho se pak samozřejmě odvíjí celý zápas. Byly okamžiky, kdy jsme se do zápasu mohli vrátit, ale pohrdli jsme šancemi. V klíčových okamžicích si hráči dávají přednost, nechtějí zakončovat a radši hledají přihrávku. To je špatně, potřebujeme hrát jednoduše a do brány, abychom se chytli a aby nám tam padly nějaké ošklivé góly. Nemůžeme hrát na krásu, ale nasazení a přístup je základ a to do hráčů musíme nyní dostat.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie