1:3
(0:0, 0:1, 1:2)

Junioři neudrželi nadějný stav a podlehli Hradci

07.12.2019 / Tomáš Kalas

Navázat na poslední povedené výkony se snažili jihlavští junioři proti jednomu z lídrů turnaje O pohár DHL. Na vedení Mountfieldu z 38. minuty odpověděl ve třetí třetině již po minutě a půl Martin Zadražil. Nadějný stav ale junioři dlouho neudrželi, Hradec přidal v krátkém časovém sledu dva góly a Jihlava tak prohrála v bojovném zápase 1:3.
07.12.2019 12:00, Turnaj O Pohár DHL - 25. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Dvořák, Smolko, Rašín, Grauer, Trávník, Křišta – Fiala, Čermák, Kardoš – Doležal, Krajíček, Pětník – Barák, Zadražil, Piskač
1

Mountfield HK

Tichý – Pěnčík, Naar, Váchal, M. Pinkas, Voňka, Drbal – Síla, L. Pinkas, Lukačka – Lang, Moravec, Tecl – Budina, Šedivý, Ďuriš
3
Branky a nahrávky: 42. Zadražil (Rašín, Kardoš) – 38. Lang (Moravec), 43. Ďuriš (Lukačka), 46. Tecl (Síla, Pinkas). Rozhodčí: Vrba – Polák, Kleprlík. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

Oba týmy začaly zápas v rychlém tempu, k vidění bylo i velké množství osobních soubojů. Hradec se v úvodních minutách spíše hledal, Jihlava se několikrát dostala do nebezpečných situací, jenže všechna přečíslení a pokusy, které vyslala na hradeckou branku, buď skončily mimo, nebo je zachytil hostující gólman Tichý. S postupujícími minutami v první třetině se však Mountfield dostal do hry, na konci 9. minuty ujel do brejkové situace Ďuriš a Smolko jej musel faulovat, přesilová hra ale zůstala nevyužita. V polovině 14. minuty nešťastné vyhození domácího Chaloupka o mantinel zachytil Tadeáš Pinkas a okamžitě křížem přehrával na Lukačku, jihlavský gólman se ale mezitím stihl přesunout a vystrčit lapačku do odkryté části klece. I Dukla však dokázala zahrozit, na konci první třetiny hostující střídačku musela vystrašit skrytá střela Pětníka z levého kruhu, kterou reflexivně vyrazil Tichý mimo tři tyče.

Druhá třetina však patřila hradeckému Mountfieldu, který si už od prvních minut vytvářel nebezpečné šance. Již po minutě a půl Moravec předkládal puk před prázdnou branku pro Tecla, ten ale nedokázal hrací předmět zpracovat a umístit jej do klece. Jihlava nechtěla zůstat pozadu a připomněla se o pár minut později individuální akcí Richarda Pětníka, svou střelou na vzdálenější tyč ale těsně minul zařízení. Prakticky z protiútoku nastal hradecký brejk, Budina sám před prázdnou branku však promáchl. Na řadu se dostala i vyloučení v jinak poměrně klidném zápase. Na přelomu třetiny dostal Hradec půlminutovou přesilovku 5 na 3, kterou však nevyužil, na druhé straně Dukla nepřetavila ve vedoucí zásah 84 sekund trvající výhodu 4 na 3. Mountfield však ke konci třetiny nadále stupňoval svůj tlak a v čase 37:31 se už mohl radovat z prvního gólu. Kryštof Lang si najel před branku a nikým nehlídaný po přihrávce zpoza klece prostřelil Chaloupka. Radost Východočechů byla tuplovaná o 43 sekund později, kdy dotlačil kotouč do branky Marek Tecl, rozhodčí Vrba ale gól neuznal z důvodu Teclova pohybu v brankovišti.

Ve třetí třetině se taktéž na vzrušení nečekalo dlouho. Už v čase 41:35 bylo srovnáno, Tichý vyrazil kotouč před sebe na Martina Zadražila, který pohotově doklepl do hradecké branky. Jenže Dukla remízový stav neudržela dlouho, Mountfield to nevykolejilo a už za 62 sekund se radoval z vedení opět. Zdánlivě ztracený kotouč vybojoval na pravém kruhu Lukačka, nahrál pod sebe na najíždějícího Dalibora Ďuriše, který z první prostřelil Ondřeje Chaloupka. Jihlavě nepomohlo ani následné vyloučení Dana Fialy za nedovolené bránění, které Hradec sice časově nepotrestal, prakticky však ano. Fiala se totiž ani nestihl zapojit do hry, když Vojtěch Síla krosovou nahrávkou přesunul puk na Marka Tecla, havlíčkobrodský odchovanec následně zametl puk do branky - 1:3. Závěr zápasu Hradečtí zvládali lépe takticky, nepustili Jihlavu do většího souvislého tlaku, a i když nedokázali v posledních dvou minutách dovézt kotouč do prázdné jihlavské branky, mohli si připsat další vítězství, tentokrát poměrem 3:1.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): Když to vezmu z našeho pohledu, jsme extrémně rádi za tři body. Jihlava měla v posledních třech zápasech dobré výsledky, my sem jeli s pokorou a jsem rád, že kluci do toho zápasu vstoupili pracovitě a makali celé utkání. Hráli zodpovědně, byli disciplinovaní, důslední při rozjezdu z obranného pásma, při vjezdech do ofenzivního pásma, neztráceli jsme při tom kotouče. Byli jsme trpěliví, čekali jsme, nenechali se rozhodit tím těsným výsledkem, který tam byl celé utkání a myslím, že jsme to dnes zvládli zkušeně.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Měli jsme v nohách včerejší těžké utkání, který kluci odmakali a v první třetině to bylo dnes znát. Nasazení jsme plnili, hra nebyla rozhodně urovnaná, jak bychom si představovali. Hlavní důvod ale dnes byla produktivita. Včera to bylo šest gólů, na což se vyhrává krásně, na jeden se vyhrává těžko. Naplno se projevila kvalita soupeře, my jsme zaostávali a opět se projevila disciplína. Nicméně si myslím, že můžeme odejít se vztyčenou hlavou, leč bez bodů.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie