6:3
(1:1, 3:1, 2:1)

Junioři předvedli v Plzni srdnatý výkon, ale svému soupeři podlehli

13.12.2019 / Matěj Vybíral

V pátečním odpoledni přivítala Plzeň celek Dukly. Jihlavští mladíci, jenž se snaží odpoutat z poslední příčky, drželi po první třetině nadějný výsledek, když na 1:1 vyrovnával Miroslav Juda. Domácí družina si pak během druhé části vypracovala tříbrankový náskok, který udržela až do konce duelu. Dukla podlehla svému soupeři 3:6.
13.12.2019 17:00, Turnaj O Pohár DHL - 26. kolo

HC Škoda Plzeň

Pícl – Houdek (C), Jiříček, Pánek, Vajner, Kovařík, Malák (A) – Kvasnička, Hollar, Kopic, Adamec, Šuhaj (A), Říha, Kolda, Marcel, Malát, Ženíšek, Kuchárik, Hasman
6

HC Dukla Jihlava

Chaloupek (A) – Piskač, Veleba, Dvořák (A), Rašín, Smolko, Trávník, Nikolič – Brož, Zadražil, Pětník, Krajíček, Kardoš, Juda (C), Čermák, Doležal, Barák, Vyvial
3
Branky a nahrávky: 2. Malák (Ženíšek, Adamec), 28. Ženíšek (Marcel), 34. Kopic, 35. Malát (Kolda, Houdek), 54. Kuchárik (Kopic, Říha), 58. Adamec (Hasman, Kolda) – 11. Juda (Barák), 40. Doležal (Veleba), 60. Piskač (Veleba). Rozhodčí: Sýkora – Jelínek, Sedláček. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 56. Střely na branku: 57:11. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3.

Průběh utkání

Plzeň vstoupila do zápasu skvěle a už ve 2. minutě využila přesilovku. Na tečované nahození Daniela Maláka nedokázal gólman Chaloupek zareagovat. Domácí byli aktivnější, ale do dalších šancí se dostávali těžko. Moment fair-play předvedl v 9. minutě jihlavský hráč, když odvolal faul Kuchárika na svou osobu. A Dukle se to v dobrém vrátilo. Kvasnička nejprve neproměnil tutovku, když se proti němu Chaloupek skvěle přesunul, a na druhé straně hosté srovnali. Barák ujel obraně indiánů, trefil sice jen Píclův beton, ovšem dorážející Miroslav Juda propasíroval puk do sítě.

Vedení si mohli vzít Západočeši po chybě v jihlavské rozehrávce. Kolda s Kvasničkou dobře napadali a vybojovali šanci pro Sebastiána Maláta, jenž sám proti Chaloupkovi zkoušel dlouhou kličku k zadní tyči, ale jihlavský gólman plzeňského útočníka výborně vybruslil. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Dukla hrála v úvodu druhé části z velmi dobře zajištěné obrany a k vidění nebyly žádné šance. Až ve 28. minutě indiáni využili hostující chyby v rozehrávce. Marcel zachytil kotouč na modré čáře, na levé straně mu ze střídačky naskočil Adam Ženíšek, který se natlačil do brankoviště a zblízka a zakončil pod horní tyčku.

Plzeň se rázem uklidnila, ale další příležitosti využít dlouho nedokázala. Překvapivě až v oslabení Škoda Dukle odskočila. Dvořák přišel o kotouč na útočné modré čáře a Marek Kopic si s únikem poradil bravurně. Svižnou ranou zápěstím zamířil k tyči. Hned po konci jihlavské přesilovky hosté znovu inkasovali. Malát našel před brankou Koldu, jenž blafákem trefil jen tyč, ale z dorážky už puk za brankovou čáru dotlačil právě Sebastián Malát. Druhá početní výhoda už Dukle vyšla mnohem lépe, 50 sekund před koncem druhé třetiny hosté snížili na 2:4. Velebovi střela z pravého kruhu vůbec nesedla, avšak kotouč se z jeho hole svezl mezi kruhy, odkud pod horní tyč vypálil Jiří Doležal.

Ve třetí části se dlouho čekalo na zajímavé momenty. Jihlavě se v ofenzivě nedařilo, Plzeň se nikam nehnala. Nakonec přeci jen Západočeši vstřelili další góly. Vypracovali si velký tlak, Kopicova střela z mezikruží skončila na tyčce a prosadil se dorážející Daniel Kuchárik. Škodovka si poté zahrála dvojnásobnou přesilovku, kterou dokázala zužitkovat. Hasman našel před brankou Václava Adamce, jenž prostřelil Chaloupka mezi betony. V samotném závěru ještě Dukla snížila na konečných 3:6 z pohledu hostů. Obránce Daniel Piskač ujel po levé straně a únik proměnil svižnou střelou do horního rohu.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): Byl to zajímavý zápas. Soupeře jsme tlačili, ale Jihlavě skvěle zachytal gólman. Bylo to jen o tom, jestli dáme branky. Nám se podařilo odskočit na 4:1, ale hosté ještě snížili. Pro našeho brankáře to bylo těžké, jelikož měl jenom osm zákroků. Nakonec jsme v závěru přidali další góly a vyhráli 6:3. Jihlavu ale musíme pochválit za bojovnost. Mají na tom založený tým a z tohoto pohledu to byl velmi těžký zápas.

Štěpán Moravec(HC Dukla Jihlava): Věděli jsme, že Plzeň má v kádru ohromnou kvalitu. Utkání mělo jednoznačný průběh a jen díky výkonu brankáře je výsledek takový. Snažili jsme se dohrávat souboje a bojovat, ale šedesát minut nám to nevydrželo. Domácí byli lepší v bruslení i v individuálních dovednostech. Gratulace Plzni k jednoznačné výhře.