6:3
(3:0, 1:1, 2:2)

Junioři nestačili na první Karlovy Vary a podlehli jim 3:6

14.12.2019

Po utkání proti třetí Plzni měli jihlavští junioři dalšího těžkého soupeře - vedoucí Karlovy Vary. První třetina jasně naznačila, jak se zápas bude vyvíjet - Energetici totiž vstřelili tři branky. Ve druhé části sice snížil Jiří Doležal, ale domácí v poslední minutě opět vzali zpět tříbrankový náskok. Za stavu 1:5 se ale Dukla nevzdala a v samotném závěru snížil Jakub Krajíček s Miroslavem Judou. Červenožlutí pak stále pokračovali s hrou bez gólmana, ale na kontaktní branku již měli jen málo času a navíc Karlovy Vary pečetili stav v poslední sekundě na konečných 6:3.
14.12.2019 12:00, Turnaj O Pohár DHL - 27. kolo

HC Energie Karlovy Vary

Kašpar – Kořán (A), Bulka, Stejskal, Cestr, Pohanka, Mikulec – Záruba (A), Černý (C), Rozhon, Adámek, Šťastný, Rymon, Seidler, Botoš, Konášek, Korčmaroš, März
6

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Rašín, Smolko, Dvořák, Piskač, Trávník (A), Nikolič, Křišta – Kardoš, Juda (C), Pětník, Doležal, Čermák, Brož (A), Barák, Krajíček, Vyvial, Zadražil
3
Branky a nahrávky: 6. Stejskal (März, Černý), 15. Rymon (Adámek, Šťastný), 16. Seidler (Konášek, Botoš), 40. Záruba (Botoš, Rozhon), 54. Černý (Rymon), 60. Adámek (Rymon) – 28. Doležal (Brož, Nikolič), 58. Krajíček (Rašín), 59. Juda. Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Kokrment. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:3, 6:3.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Měli jsme velkou příležitost bodovat. Domácí tým hrál bez šesti hráčů základní sestavy, nicméně naší laxností a nasazením v první třetině jsme tuto šanci promrhali. Hráli jsme ustrašeně a s příliš velkým respektem. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb i agresivitu a hra se vyrovnala. Podařilo se nám snížit, ale další šance jsme neproměnili. V závěru druhé třetiny nám bohužel soupeř odskočil na tři branky a to se ukázalo jako klíčové. Třetí třetinu jsme neudrželi emoce na uzdě a hráli nedisciplinovaně, což nás stálo spousty sil a oslabilo náš tlak směrem dopředu. Závěr byl hektický z obou stran a už jsme výsledek pouze korigovali.