5:3
(3:2, 1:0, 1:1)

Ježek udolal Tygra z Liberce. Jihlavští junioři vítězí 5:3 nad favoritem

16.12.2019 / Milan Horák

Dukla vedla v prvních minutách 2:0 po gólech Kardoše a Baráka. Následně hosté zabrali a vyrovnali po gólech Jansy a Křepelky na 2:2. Následně svými dvěma góly v poslední minutě první třetiny a v poslední minutě druhé třetiny rozhodl zápas Miroslav Juda. Hostům se podařilo v poslední třetině snížit na 4:3, ale na konečných 5:3 dokonal dnešní dílo Piskač.
16.12.2019 17:00, Turnaj O Pohár DHL - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Rašín, Smolko, Veleba, Křišta, Dvořák, Trávník, Nikolič – Kardoš, Juda, Pětník – Piskač, Čermák, Brož – Barák, Krajíček, Zadražil
5

Bílí Tygři Liberec

Král – Žůrek, Aubrecht, Charvát, Šedivý, Ira, Had – Adamec, Křepelka, Šafarovský – Šeliga, Nezbeda, Jansa – Strnad, Liška, Masař – Rossmy
3
Branky a nahrávky: 3. Kardoš (Pětník), 4. Barák (Zadražil, Krajíček), 20. Juda (Krajíček), 40. Juda (Krajíček), 59. Piskač (Čermák) – 6. Jansa (Strnad, Nezbeda), 15. Křepelka (Nezbeda), 55. Křepelka (Žůrek, Šeliga). Rozhodčí: Luděk – Polák, Kis. Vyloučení: 10:12. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 63. Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Průběh utkání

První třetina začala od obou týmu velice agresivně. Uplynuly pouhé tři minuty a domácí šli do vedení 1:0. Pětník posunul po pravé straně kluziště kotouč na Jindřicha Kardoše, ten nic nevymýšlel, natáhl k tvrdé střele a ta zaplula přesně k levé tyči Krále. Král se v brance ani nestihl rozkoukat a po první střele domácích lovil puk z branky. Pro Krále to nebyl vůbec hezký začátek. Od prvního gólu uplynulo pouhých 61 vteřin a domácí šli do vedení už o dvě branky. Po kombinaci Trávníka s Pětníkem se v předbrankovém prostoru ke kotouči dostal Martin Barák a navýšil na 2:0. Hosté ale nic nevzdali, naopak na výkonu přidali. V šesté minutě početní výhodu sice nevyužili, ale to je trápit nemuselo. Nezbeda si vyměnil kotouč se Strnadem, ten ho posunul na Filipa Jansu, který ho dokázal z mezikruží propálit za záda Chaloupka – 2:1. Po celou dobu byl vidět skvělý výkon gólmanů z obou stran. Hosté byli sice ve 14. minutě v početní nevýhodě, ale vytěžili z ní maximum. Forčeking ve vlastním oslabení se hostům vyplatil a srovnali na 2:2. V levém rohu za brankou Chaloupka získal kotouč Nezbeda, posunul ho na mezikruží kam si sjel Jan Křepelka a ten střelou mezi nohy překonal domácího gólmana. I když už to vypadalo, že hráči půjdou do kabin smírně, necelou minutu do konce třetiny vyslal Veleba přesnou přihrávku na Miroslava Judu a ten se střelou nad rameno trefil přesně a poslal Duklu opět do vedení - 3:2.

Ve druhé třetině bylo vidět opět obrovské nasazení na ledě. Fanoušci mohli také na stadionu vidět spoustu vyloučení z obou stran a také bitku před brankou Krále, kterou rozhodčí nerozpustili a nechali hráče, ať si to vysvětlí pěstním soubojem, který nakonec skončil remízou. V posledních dvou minutách zkomplikoval hostům své vyloučení Charvát, který byl vyloučen za sekání. Jen co opustil trestnou lavici fauloval opět a byl vyloučen za podrážení, za které ho spoluhráči nemohli pochválit. Následnou přesilovou hru totiž využil Miroslav Juda, který se po vyhraném buly ujal puku na pravém kruhu, vypálil přes bránícího hráče a trefil se přesně k levé tyči. Stejně jako v první třetině se trefil i tentokrát v poslední minutě, a navýšil tak vedení pro svůj celek - 4:2.

Ve třetí třetině se snažili domácí za každou cenu ubránit výsledek, což se jim do 55. minuty dařilo. Skvělý výkon předvedl Chaloupek, který chytil nejednu vyloženou šanci Bílých Tygrů. V 56. minutě si trenér hostů vyžádal oddechový čas na probrání taktiky, což přineslo své ovoce. Ihned po skončení oddechového času se po kombinaci na modré čáře mezi Žůrkem a Janem Křepelkou, se právě druhý jmenovaný opřel do střely a trefil se přesně k pravé tyči. Snížil tak na 4:3. Obrana Dukly se ale vypořádala i s následnou hrou 6 na 4 a do prázdné branky zakončil na konečných 5:3 Daniel Piskač.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): Zápas se nám nehodnotí moc pozitivně, věděli jsme, že soupeř bude bojovat a také že kluci bojovali. Dnes zaslouženě vyhráli. Nechci říct, že nám nechyběla bojovnost, ale chybělo nám to dostatečné nasazení, mysleli jsme si, že to uhrajeme hokejem, ale bohužel se nám to nepovedlo. Soupeř byl houževnatý, dohrával každý souboj a nám se toto nedařilo. Gratulujeme soupeři a přejeme hodně štěstí do nového roku.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme předvedli parádní vstup do utkání, který nám hodně pomohl, pak jsme malinko polevili, paradoxně nám uškodily naše přesilovky, které nám zkomplikovaly hru, byli jsme v nich věčně pod tlakem a bohužel jsme i potřetí inkasovali v naší přesilové hře. Nicméně zápas jsme nakonec zvládli a dovedli do vítězného konce. Opět ale rozhodla bojovnost a nasazení hráčů. S výsledkem jsme spokojeni a důležité je, že body zůstaly doma.