1:5
(1:1, 0:2, 0:1)

Vstup do nového roku juniorům nevyšel, doma prohráli s Třincem

03.01.2020 / Tomáš Lysý

První zápas juniorů Dukly a Třince v novém roce přinesl vyrovnanou první třetinu, kdy šli domácí do vedení zásluhou trefy Adama Dvořáka v přesilovce, ale hosté poté srovnali. Na konci první třetiny pak oba týmy nevyužily velké šance na změnu stavu. Ve druhé třetině se prosazovali pouze hráči s drakem na hrudi, když po trefách Geidla a Stránského odskočili soupeři na dva góly. Také ve třetím dějství se Oceláři prosadili dvakrát a Jihlava tak dobře rozehraný zápas nakonec vysoko prohrála - 1:5.
03.01.2020 18:00, Turnaj O Pohár DHL - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Smolko, Rašín, Piskač, Dvořák, Křišta, Trávník, Grauer – Brož, Juda, Pětník – Fiala, Čermák, Vyvial – Kardoš, Krajíček, Doležal – Barák, Zadražil
1

HC Oceláři Třinec

Suchánek – Vacula, Jenáček, Radzienciak, Cienciala, Šulák, Grygar, Mikulec – Geidl, Havránek, Matěj – Mastič, Krč, Pastor – Plandor, Mikler, Stránský – Dobša
5
Branky a nahrávky: 7. Dvořák (Čermák) – 13. Havránek (Geidl, Mastič), 31. Geidl (Mastič), 39. Stránský (Dobša, Jenáček), 41. Havránek (Geidl, Vacula), 51. Mikler (Cienciala). Rozhodčí: Ondráček – Rampír, Roupec. Vyloučení: 8:4, navíc Plandor (TRI) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 29:51. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Průběh utkání

Úvodní dějství nepřineslo špatný hokej a na obou týmech nebyla zápasová pauza vánočních svátků příliš patrná. Jako první zahrozil v páté minutě hostující bek Jenáček, jehož střílená přihrávka však nikoho ze spoluhráčů nenašla. Skóre se měnilo až v sedmé minutě při jihlavské přesilovce. Adam Dvořák po přihrávce od Čermáka vystřelil z pozice kousek před modrou, Suchánek na puk přes pár hráčů neviděl a ten skončil v síti. Třinec mohl srovnat krok při hezké kombinaci přihrávajícího Stránského a zakončujícího Dobši, jehož střela ale nebyla příliš důrazná. Dukla sice vzápětí přestála oslabení, ovšem minutu po něm inkasovala. Nejlepší střelec Třince Geidl zkusil vypálit a naopak nejlepší nahrávač Ocelářů Marek Havránek poslal puk pod betony Chaloupka do sítě - 1:1.

Oba týmy mohly před přestávkou strhnout vedení na svojí stranu. Domácí Pětník jel sám na brankáře, ale nerozhýbal ho a trefil jeho hruď. V poslední minutě se na druhé straně dvakrát vyznamenal Chaloupek, který nejprve lapil prudkou střelu Radziencziaka z levého kruhu a vzápětí vychytal dalšího z hráčů hostí, jenž se před ním zjevil naprosto sám.

Druhou část začala Jihlava zakázanými uvolněními, ze kterých přišla výborná střela Dvořáka od modré. Maskovaný muž Třince jí dokázal vyrazit koncem betonu. Hokej bez výraznějších příležitostí skončil v čase 30:12, kdy opět zafungovala spolupráce <{>Nico Geidla s Mastičem. První jmenovaný, jenž již letos naskočil do Chance Ligy na třinecké farmě ve Frýdku-Místku, zapsal z předbrankového prostoru třináctý gól v sezoně. Jihlavské hokejisty sice mohlo těšit, že přestáli oslabení, jenže výrazně raději by byli za srovnání stavu. To mohl zařídit Vítězslav Brož, jenže debutantovi v jihlavském A-týmu nevyšla předbranková finta a Suchánek mu vypíchl puk. Hosté tak šli do situace dva na dva, ve kterém už chtěl zakončovat po Krčově přihrávce Pastor, ale na poslední chvíli mu překazil radost soupeř, jenž nadzvedl puk. Oceláři se přesto radovali. 66 sekund před koncem třetiny doklepl kotouč do sítě Adam Stránský a situace pro Jihlavu tak začala být nedobrá.

Půl minuty po začátku třetího dějství bylo takřka rozhodnuto. Domácí pětice zapomněla na Marka Havránka, který si sjel mezi kruhy, kam dostal ideální přihrávku od Geidla. Měl dostatek času na zakončení a využil ho dokonale – krásně trefil levou šibenici. Hned poté jel sám na domácího brankáře útočník Pastor, ale tentokrát Chaloupek odolal. Třinečtí si v poklidu kráčeli pro tři body, tím spíše, že v jednapadesáté minutě vstřelili pátý gól. Šimon Mikler měl totiž tolik prostoru, že mohl střílet hned dvakrát. První pokus jihlavský brankář vyrazil, proti druhému neměl nárok. V závěru ještě Geidl v tísni mohl přidat další branku, ale po výborné Mastičově přihrávce orazítkoval v tísni jen tyč - 1:5.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): První třetina byla z naší strany taková "rezavější", protože jsme přece jen dlouho nehráli a ani jsme kvůli marodce neměli pospolu moc tréninků. Trošku jsme se hledali. Od druhé třetiny se nám to líbilo a potvrdili jsme zlepšení nějakými góly. Jsme strašně moc rádi za tři body a chceme takto pokračovat dále.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Měli jsme dobrý vstup do zápasu a prvních dvacet minut se nám líbilo. Pak se nám bohužel hra totálně rozpadla a neplnili jsem si z úkolů a našich plánů vůbec nic, což se podepsalo na finálním skóre. Bohužel jsme dostali čtyři totožné góly z předbrankového prostoru, kde jsme byli měkcí. A nejen v obranném pásmu, ale bohužel i v pásmu útočném. Tohle zápas nakonec rozhodlo. Musíme se hodně rychle vzpamatovat. Možná bude lepší na tento zápas zapomenout a začít další den znovu s čistým stolem - opravdu předvést důrazný hokej s nasazením a hlavně s tím, že chceme vyhrát a ne si zápas odklouzat.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie