5:1
(2:0, 3:0, 0:1)

Junioři inkasovali na ledě Komety pět branek

07.01.2020 / Jan Tajzler

Jihlavští junioři vstoupili do zápasu špatně a už druhá minuta nabourala jejich bodové plány, když se trefil domácí útočník Malý. Do konce třetiny inkasovala Dukla ještě jednu branku. V polovině zápasu, po třetí vstřelené brance Brna, přišla výměna brankářů, když Filipa Krejčího nahradil Filip Maláč, který ale bohužel také rychle inkasoval. Do třetí třetiny šla Kometa s vedením 5:0, ale čisté konto gólman Rachůnek neudržel. Jediný úspěch Dukly totiž zaznamenal 32 sekund před koncem zápasu Daniel Piskač - 1:5.
07.01.2020 18:00, Turnaj O Pohár DHL - 32. kolo

HC Kometa Brno

Rachůnek – Fajmon, Holemý, P. Vašíček, J. Sedláček, Studený – Pigl, Indrák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, I. Sedláček, Malý, Martiška, D. Vašíček, Malenovský
5

HC Dukla Jihlava

Krejčí (31. Maláč) – Piskač, Adam, Grauer, Rašín, Smolko, Dvořák – Brož, Zadražil, Pětník, Nevšímal, Kardoš, Fiala, Juda, Čermák, Zdarsa, Doležal, Barák, Vyvial
1
Branky a nahrávky: 2. Malý (Studený, Dufek), 17. Bartes (Snášel, J. Sedláček), 31. Indrák (Svoboda, P. Vašíček), 33. Svoboda (Indrák), 40. Indrák – 60. Piskač (Nevšímal, Dvořák). Rozhodčí: Maršálek – Komínek, Kráľ. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 2:0. Diváci: 77. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Průběh utkání

Kometa zahájila souboj s Duklou tím nejlepším možným způsobem, když už v čase 1:17 slavila otevření brankového účtu zápasu. Nahození v podání Studeného dokázal nadvakrát usměrnit za brankáře Krejčího Jakub Malý. Následující minuty přinesly svižný hokej, útočné akce se střídaly na obou stranách, ovšem obrany obou celků pracovaly celkem spolehlivě a vyložené brankové příležitosti se příliš nerodily. Kometě se podařilo soupeře z Jihlavy v závěru první třetiny uzamknout ve vlastním obranném pásmu a z náporu vytěžila druhou branku v utkání, Jihlava znovu nebyla schopna pokrýt předbrankový prostor a po nahození Snášela se tentokrát prosadil Sebastián Bartes.

Dukla se snažila na startu druhé třetiny hrát aktivně a dokonce se ji i chvíli dařilo domácí celek přehrávat. Velkou příležitost měl Čermák s Doležalem, ale druhý jmenovaný přečíslení dva na jednoho nezakončil přesně. Jihlava se o herní pohodu připravila sama, když zahrála v šesti hráčích. Kometa sice přesilovou hru nevyužila, ale od této doby začala mít více ze hry. Brankáře Krejčího pak z branky vyhnala nenápadná střela v podání brněnského Daniela Indráka. Dukla se krátce po polovině základní hrací doby mohla dostat zpět do hry, jenž namísto úpravy skóre inkasovala ve vlastním oslabení. Jihlavskou kombinaci na modré čáře vystihl Indrák, jenž dobruslil odražený kotouč a předložil jej před branku, kde už číhal Matěj Svoboda a střelou z voleje zakončil pod horní tyč Maláčovy brány. Dukla však nadále hrozila z nebezpečných protiútoků, ve druhé třetině se ke slovu dostal Juda a po něm také Barák, ale ani jeden z nich nedokázal spolehlivého Rachůnka překonat. V samotném závěru prostředního dějství se Kometě znovu podařilo prosadit ve vlastním oslabení, když souhru Dukly opětovně vystihl Daniel Indrák a po úspěšné bekhendové kličce v samostatném úniku navýšil vedení Komety na 5:0.

Na startu třetí třetiny se domácím podařilo ubránit dvě po sobě jdoucí přesilové hry Jihlavy. Ve zbytku závěrečné části se domácí snažili kontrolovat hru a Jihlavu k ničemu moc nepouštěli. Dukla však toužila po čestné brance, dlouho se ji však nedařilo najít recept na spolehlivého Rachůnka, jenž si se střeleckými pokusy hostů ladně poradil. Nakonec se však hráčům z Vysočiny přeci jen podařilo prosadit, psal se čas 59:28, když od modré čáry vystřelil Daniel Piskač a kotouč propadl za Rachůnkova záda. Jihlavská branka však pouze kosmeticky upravila konečný výsledek 5:1 ve prospěch domácího celku.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (Kometa Brno): Ráz zápasu určila naše rychle vstřelená branka. Nechci říct, že naše branky byly laciné, ale soupeř nám dal celkem dost prostoru na brankovišti. Ve druhé třetině se soupeř po naší třetí brance nejspíš zlomil. My jsme dnes byli produktivnější. Soupeř nám dělal mírné problémy rychlými protiútoky, ale my byli důraznější v předbrankovém prostoru a to bylo pro výsledek utkání rozhodující.

Štěpán Moravec (Dukla Jihlava): Zápas se hodnotí velice těžko. Místy zápas nevypadal z naší strany vůbec špatně. Za stavu 0:1 jsme měli několik šancí, které jsme bohužel neproměnili, pak jsme dvakrát zbytečně inkasovali. I za stavu 0:3 jsme se nadechovali ke zdramatizování zápasu, hrál se hokej nahoru dolů. Bohužel jsme se nedostali na kontakt a namísto toho jsme dvakrát inkasovali ve vlastních přesilovkách. Mě zůstává rozum stát nad přístupem některých našich hráčů, je dost smutné, že po v tomhle utkání byli nejlepší hráči ročníku 2003, kteří jsou ještě v kategorii dorostenců. Možná to je důvod toho, proč jsme v tabulce, tam kde jsme.