3:2sn
(0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)

Junioři si z Olomouce dovezli bod za prohru v nájezdech

18.01.2020 / Kristýna Nováková

Po pátečním debaklu ve Zlíně chtěli junioři Dukly napravit dojem v Olomouci. Což se jim částečně podařilo. Domácí se dostali v průběhu druhé části do vedení, ale hosté vždy srovnali krok. Na 2:2 vyrovnal Jakub Krajíček. Jelikož byl stejný stav i po prodloužení, tak o zisku bonusového bodu rozhodly nájezdy. V nich byli šťastnější hráči Olomouce, kteří tak zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech.
18.01.2020 16:45, Turnaj O Pohár DHL - 36. kolo

HC Olomouc

Mokrý – Mader, (C), Groch, Hlaváč, Hladiš, Vosátko (A), Rutar, Pírek – Kalač, Handl, Krupa, Rosecký, Tomajko, Mácha, Štědrý, Tichý, Ministr, Tarnoczy
3

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Grauer, Rašín, Smolko, Trávník (A) – Brož (A), Pětník, Krajíček, Gergel, Fiala, Juda (C), Doležal, Barák, Vyvial
2
Branky a nahrávky: 25. Krupa (Štědrý, Handl), 36. Tomajko, rozhodující nájezd Krupa – 28. Vyvial (Juda, Gergel), 39. Krajíček (Brož, Gergel). Rozhodčí: Cabák – Rožánek, Axman. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 41. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

První třetina zápasu mezi Olomoucí a Jihlavou přinesla pouze dvě větší šance. Nejprve se do úniku dostal Vítězslav Jouda, který se vracel z trestné lavice. Jeho střela ale mířila jen na plexisklo za Mokrého bránou. V závěru první dvacetiminutovky nařídil rozhodčí trestné střílení pro Hanáky - na středovou čáru se postavil Tobiáš Handl. Chaloupek si ho ale dobře pohlídal a olomoucký forvard neměl místo, kam zakončit.

Góly začaly padat až ve druhé třetině. Skóre zápasu otevřel ve 25. minutě Tomáš Krupa, o chvíli později však na trestnou lavici usedl Rutar a hosté v přesilové hře vyrovnali. Jiří Vyvial za záda olomouckého gólmana tečoval střelu od modré čáry. Hanáci si necelých 5 minut před koncem třetiny vzali vedení zpět, prosadil se Matěj Tomajko. Z vedení se ale ani tentokrát neradovali dlouho - ve 39. minutě Dukla nejprve nastřelila jen tyč, ale dorážka Jakuba Krajíčka už mířila za brankovou čáru.

Třetí třetina rozuzlení tohoto dramatu nepřinesla, a tak se v plecharéně prodlužovalo. V nastaveném času měla Jihlava výhodu přesilové hry 4 na 3 a přestože na Mokrého vyslala několik velmi nebezpečných střel, skórovat se jí nepodařilo. O vítězi utkání tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž vítězství domácímu týmu vystřelil Tomáš Krupa.