2:1sn
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Dukla nad Piráty vítězí po samostatných nájezdech

25.01.2020 / Milan Horák

Utkání s Piráty bylo velice vyrovnané. I když šli do vedení jako první hosté zásluhou Berčíka, Dukle se podařilo vyrovnat ve vlastním oslabení gólem Patrika Čermáka. Na rozhodující gól se čekalo až do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější domácí a vítězný gól na 2:1 si připsal Dan Fiala.
25.01.2020 12:00, Turnaj O Pohár DHL - 38. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Rašín, Smolko, Piskač, Grauer, Trávník, Macek – Fiala, Zadražil, Čermák – Pětník, Krajíček, Polodna – Barák, Melenovský, Vyvial
2

Piráti Chomutov

Altrichter – Vaněk, Ferbas, Šuráň, Ludvík, Jungvirt, Houdek – Lobodowski, Berčík, Janeček – Prokop, Pech, Popelka – Švec, Kulich, Svoboda – Pavlák, Pöschl
1
Branky a nahrávky: 32. Čermák, rozh. náj. Fiala – 19. Berčík (Janeček, Šuráň). Rozhodčí: Barek – Kotlík, Bohuněk. Vyloučení: 8:9, navíc Piskač (JIH) 5 + do konce utkání - Jungvirt (CHM) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 113. Střely na branku: 31:21. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

První třetina toho do hry mnoho nepřinesla. Oba celky se hledaly ve své hře, která byla rozkouskovaná nepřesnostmi jak v přihrávkách, tak ve špatném pohybu. V případných šancích potom zasahovali gólmani. Skóre otevřel až v 19. minutě Martin Berčík, který se po kombinaci v útočném pásmu dostal k puku na pravém kruhu a přesnou střelou na přední tyč trefil odkrytý roh branky Maláče - 1:0. Do kabin šli tedy spokojenější hráči Chomutova.

Druhá třetina začala ve vyšším tempu než ta první. Domácí inkasovaný gól v první třetině donutil ke většímu útočnému snažení a otevření hry, a to vedlo k početnému vylučování. Ve 31. minutě byl vyloučen za hrubost Martin Barák a Dukla hrála ve čtyřech. Vhazování ve vlastním pásmu vyhráli domácí, ihned do útoku se vydal Patrik Čermák, který ujel s kotoučem oboum obráncům a v oslabení vyrovnal přesnou střelou na 1:1. Tento stav zůstal do konce třetiny nezměněn.

Třetí část působila na pohled ne příliš zajímavě, jakoby týmům docházela energie. Oba celky drželi skvělí gólmani, kteří měli největší podíl na vyrovnaném stavu. I přes šance do obou stranách se ale do konce třetiny nerozhodlo a na řadu přišlo prodloužení.

V prodloužení si domácí vytvořili velký tlak díky přesilové hře ze třetí třetiny a následné ve druhé minutě prodloužení. Ani početní výhody nepřinesly do hry zvrat a hráči se připravovali na samostatné nájezdy.

V samostatných nájezdech byli šťastnější domácí. Jako první, kdo se trefil, byl Dan Fiala, následně po něm Patrik Čermák. Hosté se nezmohli proměnit ani jeden nájezd.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): Domácí si tento zápas ubojovali jako každý a my jsme se nedokázali prosadit v koncovce. Měli jsme milion zbytečných nahrávek okolo, nápadů, které nemají v dnešním hokeji co dělat. Následně jsme si dali polovlastní šílený gól v přesilovce. Hraje se na branky a my dnes v té koncovce byli trapní a ještě trapnější v nájezdech. My ty góly za ty hráče nedáme, bohužel.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie