3:5
(0:2, 1:1, 2:2)

Vítězná premiéra juniorů. Dukláci v prvním přípravném utkání skolili Olomouc

30.07.2019 / Martin Vavruša

Po jihlavských dorostencích vstoupili do přípravných zápasů také junioři a také vítězně! Na ledě Olomouce šla Dukla do vedení již ve čtvrté minutě trefou Patrika Čermáka, na kterého nedlouho poté navázal nováček v týmu Adam Dvořák. Zkraje druhé části utekli hosté již na rozdíl tří branek gólem Jindřicha Kardoše, ale pak se poprvé trefila i Olomouc. Gólově nejbohatší byla třetí část, ve které se prosadili další dva noví hráči jihlavské juniorky. Nejprve zaznamenal vítězný gól Zbyněk Vlk a pátý zářez následně přidal Pavle Vojinovič. Domácí už se v závěru zmohli pouze na dvougólové snížení - 3:5.
30.07.2019, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Olomouc

Mokrý – Vosátko, Pírek, Klesla, Mader, Přecechtěl, Hladiš, Nekvapil, Štefka, Štědrý, Kalač, Ministr, Kučera, Tomajko, Tarnoczy, Krupa, Ruda, J. Tichý, O. Tichý, Rosecký, Přidal
3

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Tůma, Smolko, Ludvík, Křišťa, Dvořák, Kratochvíl, Grauer, Pětník, Čermák, Vlk, Machovský, Krajíček, Vojnovič, Doležal, Kardoš, Havel, Vyvial
5
Branky a nahrávky: 24. Ministr (Kučera), 54. Štefka (Mokrý), 60. Štědrý (Pírek) – 4. Čermák (Vyvial), 9. Dvořák, 22. Kardoš (Doležal), 44. Vlk (Grauer), 48. Vojnovič (Vyvial). Rozhodčí: Kika – Bubela, Cik. Vyloučení: 2:5. Bez využití: V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 3:5.

Průběh utkání

Brusle nabroušené, hokejky připravené, nadšení na maximu! Pro olomoucké i jihlavské juniory skončilo v úterý 30. července předlouhé čekání na zápas a rozhodně bylo na co se těšit. Vždyť oba týmy spolu v loňské sezóně udatně zápolily o pozici v tabulce a v klíčové fázi sezóny je dělily jen dva body.

Dukla dorazila na zimní stadion do Olomouce s menším zpožděním, na rozehrání tak neměla tolik času, ale na jejím výkonu se to vůbec nepodepsalo. Po trochu nejisté první minutě na ní byla vidět dravost, kterou záhy okořenila povedenou akcí, na jejímž konci zůstal sám před brankou Patrik Čermák, který poslal puk pod betonem Mokrého. O pět minut později na něj navíc navázal Adam Dvořák, který navýšil vedení Jihlavy na dvě branky.

Začátek prostřední části se pro Hanáky nevyvíjel o nic lépe, hned na úvod inkasovali potřetí, poté co se prosadil Jindřich Kardoš. Jen o dvě minuty později už ale i Kohouti odčarovali soupeřova brankáře, když Daniel Ministr tečoval nahození Kučery. V závěru třetiny se pak Olomouci naskytla i dvojnásobná početní výhoda, skóre už se ale neměnilo.

Další góly přinesla až třetí třetina, která si pro fanoušky připravila čtyřgólovou smršť. Nejprve dvakrát udeřila Jihlava, která se zásluhou branek Zbyňka Vlka a Pavleho Vojnoviče ujala čtyřbrankového vedení, poté skóre korigoval David Štefka. Poslední slovo v zápase si vzal Jan Štědrý, který svou přesnou střelou udeřil jen 25 vteřin před koncem utkání. Na žádné drama už však nezbyl čas a Olomouc tak v prvním utkání letošní přípravy podlehla Jihlavě 3:5.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První přípravný zápas a pět vstřelených gólů, to je samozřejmě plus. Zejména po tom, co jsme přijeli do Olomouce v době, kdy měl již být zápas, takže jsme šli na led bez jakékoliv rozcvičky. Byly tam super věci, byli jsme v pohybu. Ve třetí třetině už byla Olomouc rychlejší, najednou nám nešly už nohy. Máme zatím ohromné problémy v obraně. Ať už při obranné hře v útočném pásmu, kdy propadáme při napadání. Nebo v obranné třetině, kdy nedržíme pozice, propadáme, nedržíme si hráče, koukáme na puk jak na magnet a necháváme volné hráče. Je na čem pracovat, ale za výhru jsme rádi.

Řekneme něco k nováčkům, jelikož z pěti gólů dali tři branky?
Jeden gól dal Dvořák z Havlíčkova Brodu, kdy se k němu odrazil puk a zakončil. Další góly dali Vojinovič a Vlk. Na těchto hráčích je vidět, že co se směrem dopředu týče, tak jsou šikovní a individuálně dobře vybavení, což ukázali při gólech a prosadili se v situacích jeden na jednoho, jeden do dvou i se zakončením. Ale zrovna u těchto dvou není obranná hra taková, jako bychom si představovali. Samozřejmě to zatím nejde, protože přišli odjinud kde se po nich chtělo něco jiného a my chceme něco jiného. To je na nás, abychom to do nich dostali.