1:3
(0:1, 0:2, 1:0)

Třetí přípravný zápas, první porážka. Dukla nestačila na Kometu

08.08.2019

Třetí přípravné utkání se juniorům Dukly nevydařilo a poprvé prohráli. Kometa byla nad jejich síly a v průběhu zápasu se celek z jihomoravské metropole dostal do tříbrankového vedení. Jihlavští hokejisté se radovali pouze z jedné branky, když se šest minut před koncem trefil v oslabení Zbyněk Vlk - 1:3.
08.08.2019 18:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč - Rašín, Nikolič, Trávník, Tůma, Piskač, Grauer, Dvořák, Křišta - Vlk, Krajíček, Brož, Vojinovič, Gergel, Kardoš, Doležal, Čermák, Pětník, Barák, Zadražil, Vyvial
1

HC Kometa Brno

Kubík - Sedláček, Studený, Holemý, Fajmon, P. Vašíček, Klimeš, Sedláček, Kučeřík, Stránský, Dufek, Höring, D. Vašíček, Žák, Bartés, Martiška
3
Branky a nahrávky: 55. Gergel (Krajíček) - 12. Martiška (Kučeřík), 22. Fajmon (Studený), 38. Vašíček (Žák). Vyloučení: 6:7, navíc Vojinovič (JIH) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 57. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Kluci určitě mají radost z toho, že vyhráli. Předtím byl zápas se Zlínem těžký a stejně tomu bylo i dnes v Jihlavě. Soupeř byl v plné síle, těžký led... Na druhou stranu, zápas jsme měli pod kontrolou, byli jsme produktivní a z toho panuje spokojenost. Pořád ale děláme věci, které musíme pilovat, jelikož jsme se dopouštěli spousty taktických i dovednostních chyb. Máme začátek sezony, takže nyní je to sice vítězství, ale pořád je to nějaký cíl mozaiky, který toho nyní moc neřekne.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Odehráli jsme zatím nejhorší zápas v přípravě. Kometa měla lepší pohyb a i v individuálních činnostech byla lepší - na hokejce, přihrávky, zpracování. Ale velký rozdíl byl v pohybu, kde soupeř vyhrával osobní souboje a my ztráceli. I tak jsme se dostávali do nějakých příležitostí, jenže nyní jsme v nich selhali. Prostě jsme prohráli, ale od toho je příprava, abychom si takový zápas odbyli. Dnes ale určitě nejsme spokojení.