5:4sn
(1:1, 0:1, 3:2 - 0:0)

Dorostenci Dukly získali na horkém libereckém ledě bod

21.09.2019 / Adéla Růžičková

Jihlavští dorostenci vstoupili do divokého zápasu dobře a ujali se vedení díky Danielu Pavelcovi, avšak na konci první třetiny Liberec srovnal. Ve druhé části padl jeden gól, o který se zasloužila Dukla trefou Cyrila Valacha. Byla to ale jen předzvěst třetí části, kde se nikdo nenudil. Na jejím začátku Tygři srovnali, ale za minutu a půl hosté po krásné kombinační akci vedli, trefil se Jonáš Jungwirth. Domácí od padesáté minuty dokázali dvěma góly otočit stav, ale poslední slovo v základní části měli červenožlutí a dorážka Jana Nevšímala 23 sekund před sirénou skončila v síti. V prodloužení Jihlava neproměnila trestné střílení a poté přestála dvě oslabení. V nájezdech neproměnili hosté dvoubodový mečbol, naopak domácí ano a Jihlava tak veze domů bod za porážku 4:5 po sn.
21.09.2019 16:00, ELIOD Extraliga dorostu - 4. kolo

Bílí Tygři Liberec

Král – Damašek, Duschka, Meisel, Patzelt, Šíma, Culek – Hujer (A), Putz, Vodlan, Trunda (C), Jenčovský (A), Kříž, Leden, Plos, Jobek
5

HC Dukla Jihlava

Maláč – Sapík (C), Adam, Macek (A), Hrbek, Vranka, Šabatka, Janda – Melenovský (A), Eremiáš, Zdarsa, Juřička, Nevšímal, Sopotník, Mlejnek, Valach, Pavelec, Jungwirth, Bulík
4
Branky a nahrávky: 20. Trunda (Hujer), 42. Trunda (Hujer), 51. Jenčovský (Trunda, Culek), 56. Putz (Plos, Vodlan), rozh. náj. Hujer – 10. Pavelec (Sapík), 25. Valach (Zdarsa, Sapík), 43. Jungwirth (Juřička, Eremiáš), 60. Nevšímal (Eremiáš, Macek). Rozhodčí: Luczków – Ševic, Povová. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 35:45. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.

Průběh utkání

Na začátku první třetiny měly oba týmy mnoho gólových šancí, které neproměnily. Tygři v početní výhodě prověřovali jihlavského gólmana Maláče z mezikruží i ostrých úhlů, ale puk se do branky nedostal. Poté Severočeši udělali chybu při střídání a nechali si ze středního pásma ujet hostujícího Jandu! Jihlavský hráč jel sám na bránu, ale jeho střela ze zápěstí těsně minula libereckou svatyni. Ve velké šanci se vyskytl kapitán šelem Tomáš Trunda, kterému nahrál Jakub Hujer, jenž sprintem objel bránu, ale Trunda nedokázal zakončit. Hra se přesunula do obraného pásma šelem, kde Dukla vytvořila tlak a Tygři faulovali. Hráči Jihlavy tuto přesilovku využili, kdy po nahrávce ze středu hřiště vstřelil útočící hráč Daniel Pavelec gól – 0:1.

Domácí měli šanci na tento gól odpovědět. Duschka nahodil kotouč na jihlavského gólmana, který puk vůbec neviděl. Dorážejícímu Lukovi Vodlanovi a Matějovi Ledenovi chybělo málo, aby dorovnali. Před sirénou domácí srovnali skóre při hezké akci dvojice Hujer, Trunda. Jakub Hujer nahrál nenápadnému Tomáši Trundovi na pravou tyč a kapitán bez problému zakončil bekhendem přímo pod břevno – 1:1.

V úvodu druhé dvacetiminutovce byli Tygři aktivnější. Šance měl jak Tomáš Trunda, který trefil gólmanův beton, tak i David Putz, kterému šanci zhatila Maláčova lapačka. Pak se aktivita mužstva obrátila díky jihlavskému gólu Cyrila Valacha, který prostřelil libereckého gólmana Krále z ostrého úhlu – 1:2. Dukla měla Tygry sevřené v jejich obranném pásmu a nepouštěla je vůbec do útoku. Šelmy se nedostávaly do žádných větších akcí, kde by mohly vyrovnat, a tak odcházely do kabin za stavu 1:2.

Na začátku třetí třetiny Tygři srovnali skóre po teči Tomáše Trundy – 2:2. Domácí celek toto srovnání neudržel dlouho a do vedení se opět dostala Dukla po přečíslení a kombinaci, kterou zakončoval Jonáš Jungwirth – 2:3. Po tomto gólu Liberečtí zvýšili svoji aktivitu a to se jim vyplatilo! Po nahození na bránu se ve vzniklém zmatku nejlépe zorientoval Mikuláš Jenčovský, který kotouč dorazil do sítě a potřetí srovnal – 3:3.

Tygři uzamkli soupeře ve svém útočném pásmu a vzniklo zde mnoho gólových šancí. Domácí celek se poprvé dostal do vedení po zakončení Lukáše Plose – 4:3. Chybělo málo a Tygři se mohli radovat z dalšího vítězství. To jim překazil Jan Nevšímal, který pár vteřin před koncem dorovnal a zápas šel do prodloužení - 4:4.

V nastaveném čase šelmy produktivně útočily, ale neúspěšně. Při průniku jihlavského hráče Jonáše Jungwirtha se Severočeši provinili podrážením a následovalo trestné střílení. To vychytal brankář domácích Daniel Král. Ke konci prodloužení měli Tygři přesilovku pět na tři, ale jihlavští hráči tuto situaci ubránili a hra se přesunula k nájezdům.

Po napínavé sérii sedmi nájezdů, Jakub Hujer překonal podruhé jihlavského brankáře Maláče a zařídil výhru pro domácí tým, který vybojoval důležité 2 body.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dneska se nemáme za co stydět. Oba týmy předváděly skvělý hokej a diváci se museli bavit. Bylo mnoho šancí na obou stranách a v závěru to bylo o štěstí. Dneska byl šťastnější Liberec. Před klukama smekám a obrovská pochvala do kabiny.

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): Čekali jsme, že to bude těžký zápas. Zaslouženě Jihlava vyrovnala před koncem a naštěstí to bylo se šťastným koncem i pro nás. Musím kluky pochválit. Zápas, co zápas, dotahujeme soupeře a je vidět obrovská chuť, že kluci nechtějí prohrát a chtějí na ledě nechat všechno.