3:6
(0:1, 2:3, 1:2)

Derby Vysočiny ovládl tým z Havlíčkova Brodu

26.09.2019 / Milan Horák

V 5. kole se na Horáckém zimním stadionu odehrálo derby Vysočiny mezi Duklou Jihlava a BK Havlíčkův Brod. V první třetině si zkusily oba mančafty každý po jedné přesilové hře, díky které šli hráči do kabin za stavu 0:1, když se podařilo v 17. minutě prosadit Tadeáši Holendovi. Druhá třetina přinesla hned 5 branek. Ve 25. minutě snižoval stav utkání na 1:2 Adam Eremiáš a ve 32. minutě srovnal na 2:2 Jindřich Zdarsa. Hosté ale byli proti, a tak šly oba týmy do kabin za stavu 2:4 zásluhou Adama Rauše a Tomáše Krejčího. Třetí třetinu si už hosté pohlídali a i přes inkasovaný gól od Eremiáše vezou domů tři body - 3:6.
26.09.2019 17:30, ELIOD Extraliga dorostu - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Adam, Hrbek, Macek, Šabatka, Sapík, Matějíček – Nevšímal, Melenovský, Pavelec – Jungwirth, Eremiáš, Juřička – Bulík, Zdarsa, Valach – Mlejnek, Fábry, Sopotnik
3

BK Havlíčkův Brod

Tuček – Zych, Besmák, Kutlvašr, Jakubec, Číhal, Kuchta, Doležal – Rauš, Dymák, Holenda – Kravec, Juřica, Krejčí – Bačkovský, Prášek, Krejčí – Janko, Fišer
6
Branky a nahrávky: 25. Eremiáš (Pavelec), 32. Zdarsa, 48. Eremiáš – 17. Holenda (Besmák, Zych), 22. Juřica (Krejčí, Jakubec), 38. Rauš (Dymák, Holenda), 39. Krejčí (Juřica), 42. Kravec (Dymák), 60. Prášek (Holenda, Jakubec). Rozhodčí: Brzobohatý – Tichý, Kučera. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 97. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:6.

Průběh utkání

První třetina nám nabídla velice vyrovnanou hru. Obě mužstva v průběhu první části drželi hlavně brankáři. Co se týče disciplinovanosti, tak se oba týmy také držely. Mohli jsme vidět pouze tři vyloučení. Vyloučení Jungwirtha bylo velice klíčové pro vývoj utkání. Přesilovou hru totiž sehráli hosté na jedničku. Souhra na modré čáře mezi Zychem a Besmákem pomohla k vytvoření tlaku a zámku domácích v jejich obranné třetině a již zmiňovaný Besmák našel prostor pro střílenou přihrávku na Tadeáše Holendu, který pouze nastavil hůl na teč a puk po změně směru zaplul za záda Filipa Maláče - 0:1. V závěru měli přesilovou hru také domácí, kteří ale ani přes vytvořený tlak nedokázali dostat kotouč za záda Tučka.

Ve druhé části jsme se mohli těšit z velice rychlého tempa hry. Hosté dohrávali přesilovou hru z první části, kdy šel pykat za svůj trest šest vteřin do konce Tobias Adam. Hosté opět ukázali, že přesilové hry mají alespoň proti Dukle nacvičené. Druhá přesilová hra, druhá branka. Do mezikruží před Maláče si najel Vladislav Juřica, který obdržel přesnou přihrávku na hůl od Krejčího a bekhendovou střelou překonal Maláče - 0:2. Domácí nám ale ve druhé části ukázali, že se odmítají vzdát. Ve 25. minutě našel Pavelec přesnou přihrávkou přes celé obranné a střední pásmo Adama Eremiáše a ten už to měl velice jednoduché. Rameny rozhýbal gólmana a bekhendovým blafákem uklidil kotouč do sítě a snížil na 1:2. Po necelých šesti minutách se opět mohli radovat domácí. Po buly v útočném pásmu se jako první ke kotouči dostal Jindřich Zdarsa a srovnal stav utkání na 2:2. Domácí ale nebyli ti, co měli ve druhé části hlavní slovo. Ve 38. minutě utekla obráncům dvojice Rauš - Dymák a bylo po radosti. Oba si vyměnili v útočném pásmu kotouč a když byl Adam Rauš na mezikruží úplně sám, vypálil k pravé tyči a vrátil vedení na stranu hostů - 2:3. 48 vteřin trvalo, než měla Dukla na dohánění opět dvoubrankové manko. Po zásluze Tomáše Krejčího ve spolupráci s Juřicou svítil na tabuli výsledek 2:4 a hosté šli opět do kabin spokojenější.

Třetí třetina byla pro domácí už spíše frustrující. Hosté ji sice začínali v početní nevýhodě 5 na 4, ale ani to jim nedělalo sebemenší problém. Ve 42. minutě vypíchl na modré čáře v obranném pásmu kotouč Matěj Kravec, a volný prostor, který před sebou měl, využil parádně. Střelou pod víko uklidil kotouč za záda Maláče a Havlíčkův Brod vedl již o tři branky - 2:5. Hosté si již potom hráli hru, která jim stačila. Nikam se nehnali, když bylo potřeba, tak vyhodili kotouč i za cenu zakázaného uvolnění. Ve 48. minutě dal ještě malou naději domácím opět Adam Eremiáš, který se prosadil po individuální akci a snížil na 3:5. Domácí branka sice nakopla, ale obránci Brodu byli velice proti inkasování a skóre si pečlivě hlídali. V posledních minutách Dukla ještě zkoušela hru bez brankáře, ale nebylo jí to nic platné. Do úniku se dostal Jaroslav Prášek po přihrávce od Holendy a do prázdné branky už to měl velice jednoduché. Zakončil tak skóre zápasu na konečných 3:6.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): Získali jsme tři body, tak máme samozřejmě radost. K těm bodům jsme se dostali poctivou hrou, hráli jsme aktivně, bojovali jsme a já musím kluky jenom pochválit, protože sehráli výborný zápas.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Podceněný zápas. Brod přijel namotivovaný a ti kluci to hráli srdcem a chtěli vyhrát. My jsme tu hráli jak primadony a mysleli jsme si, že to půjde samo. Pro Brod je to zasloužené vítězství.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie