7:1
(2:1, 1:0, 4:0)

Dorostenci si dovezli z ledu Mladé Boleslavi sedmibrankový debakl

28.09.2019 / Jaroslav Kindl

Dorostenci Dukly po odfláknutém zápasu doma proti Havlíčkovu Brodu nevstoupili dobře ani do mače na ledě Mladé Boleslavi, která vedla v sedmé minutě již 2:0. Vzápětí ale snížil Václav Macek a stav 2:1 vydržel až do 36. minuty, kdy domácí opět uskočili soupeři na dvě branky. Ve třetí třetině se utkání proměnilo v jasnou domácí záležitost. "Bolka" totiž vstřelila dalších pět branek a zvítězila jednoznačně 7:1.
28.09.2019 12:00, ELIOD Extraliga dorostu - 6. kolo

BK Mladá Boleslav

Šatný – Moravec, Křepelka, Jasečko, Rajgl (A), Hrouda, Žabka, Moravec – Sluka, Krdel, Peca, Pavlík, Půček, Polák, Hruška, Szturc (A), Haas, Strnádek, Plíšek (C)
7

HC Dukla Jihlava

Maláč – Vovsík, Sapík (C), Macek (A), Hrbek, Vranka, Šabatka, Janda – Melenovský (A), Eremiáš, Zdarsa, Nevšímal, Sopotnik, Mlejnek, Pavelec, Jungwirth, Bulík
1
Branky a nahrávky: 4. Hruška (Strnádek), 7. Haas (Polák), 36. Peca (Plíšek, Haas), 41. Szturc (Rajgl, Peca), 42. Plíšek (Půček), 53. Haas (Žabka, Jasečko), 58. Hruška (Szturc, Půček) – 14. Macek (Jungwirth). Rozhodčí: Folk – Lauko, Raška. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 31:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1.

Průběh utkání

Mladá Boleslav si během sedmi minut vybudovala dvougólové vedení. Po podklouznutí posledního hráče Dukly jeli ve 4. minutě sami na bránu Strnádek a Hruška. První jmenovaný nesobecky posunul puk Jakubu Hruškovi, který jistě zakončil do horní části branky. Hosté mohli vyrovnat z úniku Jungwirtha. Dukelský útočník však počkal na spoluhráče z druhé vlny, čímž celou situaci zastavil. Jeho přihrávka už přes dva boleslavské beky neprošla. Převahu domácích prohloubila další gólová akce. Haas našel v 7. minutě před bránou Vojtěcha Poláka, který přehodil brankáře Maláče podruhé. Dukla se přesto nakonec dostala ke slovu. Aktivní Jungwirth dokázal v pádu posunout kotouč na Václava Macka, který v čase 13:08 zblízka procedil puk mezi betony gólmana Šatného.

Druhá část místy připomínala spíše teritoriální válku. Ani jeden z týmů se nedostával do vyloženě nebezpečných šancí. Komplikovaný byl na obou stranách i přechod do útočného pásma. Herně ale i tak vypadala lépe Mladá Boleslav, což potvrdil ve 36. minutě Jakub Peca. Správná pozice v mezikruží před bránou a přesná střela z voleje znamenala vedení 3:1. Asi největší šanci Dukly měl v samostatném úniku Nevšímal. Domácí obrana jej musela zastavit faulem, jenže hostům se v následné přesilovce nedařilo.

Ve třetí třetině se ze zápasu stala už jednoznačná záležitost. Ve vlastním oslabení unikl po půl minutě hry Gabriel Szturc a poslal puk Maláčovi mezi roztaženýma nohama. O necelou minutu přidal další pohotový zásah Jindřich Plíšek. Boleslavské obraně několikrát ujel jihlavský Nevšímal, ve 45. minutě tak málem přehodil brankáře Šatného. Dukla se už ale brankově nezapsala. Závěrečná desetiminutovka naopak přinesla další dva boleslavské góly. Osm minut před koncem dopravil puk za brankovou čáru po chybě Maláče Oskar Haas. Debakl poté dokončil do odkryté brány Jakub Hruška. Díky produktivnímu sobotnímu poledni tak zůstaly všechny tři body v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme Boleslavi po hrubých individuálních chybách nabídli první dvě branky. Pak už je ten zápas těžký. Nicméně jsme se do něj vrátili a za stavu 1:2 ta hra nebyla z naší strany špatná. Bohužel nám absolutně nevyšel vstup do třetí třetiny. Dva rychlé góly a bylo po zápase, to se těžko dohání. Opět jako ve čtvrtek jsme dostali branku ve vlastní přesilové hře. To je prostě špatně a máme na čem pracovat.

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Ze začátku jsme měli trošku štěstí, protože po chybách Jihlavy jsme se dostali do vedení. Myslím, že prvních deset minut jsme byli lepším týmem a že jsme si to i zasloužili. Pak nás přibrzdila ta první branka Jihlavy, ale po většinu času jsme dokázali být lepším týmem. Musím hráčům pogratulovat. Věřím, že jim to teď pomůže v produktivitě, která nám trošku chyběla a jim dává jistotu - když dávají branky, tak si potom víc věří.