3:0
()

Tentokrát se Orli spokojili s poloviční porcí

22.08.2002 / Eva

Působení v letošním ročníku českého hokejového poháru už má Dukla Jihlava po včerejšku za sebou. Její poslední cesta za případným ziskem "Tipsportcup bodů" vedla na jih Moravy do Znojma, místní Orli však svoje "hnízdo" bránili více než dobře.
22.08.2002, Přípravné zápasy - 8. kolo

HC LERAM Orli Znojmo

Altrichter - Křetinský, Kumstát Pavel, Soudek, Kello, Snopek, Klimeš, Toman - Plášek, Barus, Pucher - Erat, Haman, Sklenář - Kumstát Petr, Ludvík, Plch - Peš
3

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Šmarda, Ficenc, Dobrovolný, Vrábel (41. Lupač), Duben (33. Klapka), Fuksa - Říha, Bakus, Hlouch - Čachotský, Mareš, Jantovský - Polák, Martenek, Rytnauer - Hrbatý
0
Branky: 14. Klimeš, 36. Barus (Plášek), 45. Haman (Erat). Rozhodčí: Polášek - Reich, Skopal. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0.

Průběh utkání

Působení v letošním ročníku českého hokejového poháru už má Dukla Jihlava po včerejšku za sebou. Její poslední cesta za případným ziskem "Tipsportcup bodů" vedla na jih Moravy do Znojma, místní Orli však svoje "hnízdo" bránili více než dobře.

Dukla se přitom snažila dobýt jejich svatyni hned na začátku střetnutí, Jantovského pokusu však ve 4. minutě vystavil stop Altrichterův pravý beton. O dvě minuty později se zas mohl Jaroslav Mareš šeptem zeptat znojemského gólmana, do které části branky chce puk poslat. Odpověď ale nejspíš zněla - těsně vedle pravé tyče směrem ven a jihlavský útočník přání gentlemansky vyhověl. V 7. minutě se na opačné straně zaskvěl také druhý muž v brankářské masce Lukáš Sáblík a tím kdo na jeho umění ztroskotal byl Roman Erat. Jihlavský gólman ale čaroval i v dalších minutách, v 11. schoval na poslední chvíli puk v lapačce před Ludvíkem a kapituloval až teprve po střele Tomáše Klimeše od modré z poloviny 14. minuty, 1:0. "Myslím, že Jihlava měla v úvodní třetině víc šancí než my, ale naštěstí pro nás je nevyužila," oddechl si po zápase domácí kouč Miloslav Hořava.

Prostřední část už se odehrála více méně v režii Orlů. Jihlavští hokejisté kupili chybu za chybou a připravovali tak svému gólmanovi velmi horké chvíle. Ten si na nudu rozhodně stěžovat nemohl, v rozmezí deseti minut si mohl zblízka prohlédnout hokejkou Jána Plcha, Pavla Kumstáta a Romana Erata, žádnému z nich ale skórovat nedovolil. Ve 34. minutě pak za něj dokonce na okamžik přebrala práci horní tyč, ale proti Barusově pokusu ze 36. minuty už byl úplně bezmocný, 2:0. Po dvou dějstvích tedy Dukla prohrávala o dva góly. "První třetina byla z naší strany velmi dobrá, dokázali jsme se přizpůsobit hře Znojma a vytvořili si hned několik výborných šancí. Hráči ale asi nejsou zvyklí na to, když je někdo chválí. Protože vzápětí poté, co jsme je pochválili, udělali neuvěřitelné množství chyb a nebýt Lukáše Sáblíka, tak jsme mohli prohrávat daleko větším rozdílem," konstatoval jihlavský lodivod Jiří Režnar.

Z pohledu diváka byla asi herně nejhorší poslední dvacetiminutovka, přesto i v ní se nakonec branky dočkali. Ve 44. minutě se totiž gólově prosadil Radek Haman a Znojmo vedlo 3:0. Ve zbytku zápasu už se pak nikdo další do střelecké listiny nezapsal a to znovu především díky jihlavskému brankáři. Ještě hodně dlouho na jeho umění zřejmě budou vzpomínat Sklenář s Pucherem, kterým Sáblík překazil naprosto jednoznačné gólové šance. "Od druhé třetiny jsme hráli lépe, chodili jsme víc do těla a myslím, že jsme nakonec vyhráli zcela zaslouženě. Duklu dneska hodně podržel gólman Sáblík," zakončil hodnocení zápasu Miloslav Hořava.

Ohlasy trenérů