2:4
(1:2, 1:1, 0:1)

Dorostenci Dukly nestačili ani na Techniku a prohráli pošesté v řadě

03.10.2019 / Tomáš Lysý

Jihlavští dorostenci vstoupili do zápasu proti Technice špatně, dělali chyby a brzy prohrávali o dvě branky. Ke snížení zavelel Just Alojz Sopotnik na konci první části a prvních deset minut druhé třetiny Dukla mačkala soupeře, ale vyrovnání nevytěžila. Naopak prosadili se opět hosté, na což zareagoval kontaktním gólem Matyáš Sapík. Jihlava pak mohla vyrovnat, jenže své šance nevyužila, Technika odskočila znovu na dva góly a výsledek si již, někdy i s troškou štěstí, pohlídala - 2:4.
03.10.2019 17:30, ELIOD Extraliga dorostu - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Vovsík, Sapík, Macek, Hrbek, Vranka, Šabatka, Janda – Melenovský, Eremiáš, Zdarsa, Nevšímal, Sopotnik, Mlejnek, Valach, Pavelec, Jungwirth, Bulík
2

VSK Technika Brno

Geidl – Šplíchal, Rajzík, Kala, Vacek, Žák, Šupa, Svoboda – Nerad, Harásek, Kubový, Toman, Lysoněk, Plevka, Maštalíř, Líska, Korbini, Fornál, Závadský
4
Branky a nahrávky: 17. Sopotnik (Melenovský, Mlejnek), 33. Sapík (Hrbek, Nevšímal) – 8. Plevka, 10. Toman (Lysoněk), 32. Kubový (Rajzík), 47. Korbini (Lysoněk, Toman). Rozhodčí: Kratochvíl – Hájková, Kolář. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 105. Střely na branku: 40:17. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

Vstup do první třetiny domácím hokejistům vůbec nevyšel, Snad třikrát během prvních sedmi minut nechali soupeře, aby jel sám na gólmana Maláče, a potřetí již inkasovali. Jakub Plevka pláchl po pravé straně a zasunul puk brankáři mezi betony – při vlastním oslabení. A mohlo být pro domácí ještě hůře, když si hosté v situaci dva na jednoho zamotali v těsné blízkosti branky puk mezi nohy. Při hře čtyři na čtyři vsítili hosté další branku. Melenovský usedl na trestnou lavici, Lysoněk vyhrál buly na Jana Tomana a ten čistým průstřelem zvýšil vedení hostí na dvě branky. Dukla ožila v závěru třetiny, kdy Just Alojz Sopotnik přejel modrou, napřáhl a možná trošku překvapil gólmana Geidla - 1:2. Dvanáct sekund před odchodem do kabin byli domácí blízko srovnání, ale Pavelec, Zdarsa ani Valach poskakující puk za čáru nedostali.

Druhá třetina začala obrovským jihlavským náporem, kdy se Technika dlouhou dobu prakticky nemohla dostat k Maláčovi. Jenže jak ž to v podobných případech bývá, přišla branka právě na straně bránícího se týmu. V čase 31:40 vypadl Maláčovi puk po střele hostí, Maštalíř se před brankou zorientoval dobře, dostal kotouč na čáru a u tyče jej doklepl do sítě Adam Kubový. Vzápětí hosté ještě faulovali, takže šla Dukla do přesilovky a po půlminutě jí využila. Matyáš Sapík obdržel Hrbkovu přihrávku před brankou a jako správný kapitán vstřelil kontaktní branku - 2:3. Vyrovnání měl na holi Melenovský, jenže před volnou brankou netrefil skákající puk.

Vstup do třetího dějství již nebyl pro Duklu tak povedený. Neměla takový tlak a když v sedmačtyřicáté minutě hosté opět odskočili na dvě branky, bylo to pro domácí hodně zlé. Ivan Korbini totiž získal kotouč mezi kruhy a pohotově vymetl levou šibenici - 2:4. Domácí měli ještě šance. Hrbek minul branku, Jungwirth posléze při přesilovce také. V závěru měly příležitosti oba týmy, více jich bylo na straně Jihlavy, ale skóre se už neměnilo a Technika zapsala první výhru v nové sezoně za tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Korotvička (VSK Technika Hokej Brno): Bylo to ubojované vítězství, ale šli jsme si za ním. Z naší strany tam byla bojovnost, obětavost, a výsledek se tím pádem dostaví.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme dopadli na totální dno. Věřím tomu, že se z něj odrazíme v příštím utkání. Utkání se rozhodovalo už v první třetině, kdy jsme opět nehráli v takovém nasazení, v jakém bychom měli hrát. Kluci si až od druhé třetiny uvědomili, že opravdu musí nějakým způsobem přepnout a dodržovat taktické pokyny, což se nám začalo dařit. Bohužel doslova pohrdáme našimi šancemi. Když v nich jsme, tak selžeme a nadřeme se na góly, naopak soupeř jí promění. To je pořád dokola. Musíme se na tyhle věci zaměřit v tréninku, jít tomu naproti, abychom tyhle nezdary zlomili a věříme, že to otočí. Kluky můžeme pochválit jen za druhou a třetí třetinu, ale hokej se hraje celých šedesát minut.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie