2:9
(0:3, 2:3, 0:3)

Jihlavští dorostenci utrpěli vysokou porážku s Pardubicemi

05.10.2019 / Milan Horák

Jihlavští dorostenci nastoupili v 8. kole na domácím ledě proti Pardubicím. Ačkoliv přes spoustu šancí, se Dukla dokázala prosadit pouze dvakrát. Pardubice se radovaly devětkrát a odváží si domů tři body za konečného stavu 2:9.
05.10.2019 12:00, ELIOD Extraliga dorostu - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč (46. Pulda) – Vranka, Macek, Vovsík, Sapík, Janda, Hrbek, Šabatka – Jungwirth, Zdarsa, Nevšímal – Pavelec, Melenovský, Sopotnik – Bulík, Valach, Mlejnek
2

HC Dynamo Pardubice

Borovička (30. Kadlc) – Chabada, Kubíček, Tvrdík, Hebek, Vašíček, Špinka, Koudelka – Formánek, Novotný, Kloz – Paleček, Herčík, Matuška – Štetka, Pavlata, Burda – Nekvinda
9
Branky a nahrávky: 26. Zdarsa (Nevšímal), 28. Nevšímal – 3. Formánek (Špinka, Štětka), 10. Burda (Kubíček, Vašíček), 16. Formánek (Kloz, Novotný), 24. Paleček (Tvrdík), 37. Chabada (Formánek, Novotný), 39. Herčík (Paleček), 44. Herčík (Pavlata), 46. Pavlata (Herčík, Hebek), 53. Chabada (Formánek, Herčík). Rozhodčí: Pokorný – Kotrba, Rampír. Vyloučení: 7:5, navíc Janda (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 68. Střely na branku: 34:41. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:9.

Průběh utkání

Do úvodní třetiny jihlavští dorostenci nevstoupili nejlépe. Už ve třetí minutě musel Maláč lovit puk z branky. Po individuální akci se prosadil František Formánek a otevřel skóre zápasu - 0:1. V 10. minutě rozjásal opět střídačku Dynama Daniel Burda, když sáhl do střely Kubíčka z modré čáry a jeho teč změnila směr do pravé šibenice Maláčovy branky a navýšil na 0:2. Poslední slovo v první třetině měli opět hosté. V 16. minutě se v přesilové hře prosadil opět František Formánek, který stál nikým nehlídaný na mezikruží a střelou k levé tyči navyšoval už na 0:3.

Do druhé třetina vstupovalo Dynamo s klidnější hlavou a větším klidem na hokejkách. Ve 24. minutě to prokázal Adam Paleček, který přesnou střelou z levého kruhu rozvlnil síť a navýšil na 0:4. Domácí se ale nevzdávali a chtěli s výsledkem něco udělat. To se povedlo Šimonu Zdarsovi, který jako první vylovil kotouč ve skrumáži před brankou a snížil stav utkání na 1:4. O necelé dvě minuty později se opět radovali domácí. Po individuální akci snížil na 2:4 Jan Nevšímal a Dukla se dostala zpět do hry. Poslední slovo ale měli ve druhé třetině opět hosté. Ve 37. minutě se puku zmocnil na mezikruží Ondřej Chabada a vrátil Dynamu tříbrankový náskok - 2:5. Dynamo si na Duklu věřilo a vyšláplo si na ni i ve vlastním oslabení ve 39. minutě, kdy se skvělým forčekingem před brankou Maláče dostali ke kotouči Paleček s Danielem Herčíkem a po druhé třetině jsme mohli na světelné tabuli vidět výsledek 2:6.

Ačkoliv do třetí třetiny vstoupili domácí lépe, moc radosti jim nepřinesla. Ve 44. minutě si skvěle vybruslil na levý kruh Daniel Herčík a přesnou střelou do pravé šibenice navyšoval už na 2:7 a bylo téměř jasné, že si dnes domů Pardubice odvezou tři body. Po vystřídání Maláče nastoupil do branky Pulda a čekalo ho nepříjemné přivítání. Po nepřehledné situaci před brankou se jako první ke kotouči dostal Dominik Pavlata a světelná tabule nám ukazovala skóre 2:8. Poslední slovo v zápase měl v 53. minutě Ondřej Chabada, který v přesilové hře vypálil z modré čáry a kotouč zaplul přesně k levé tyčce - 2:9.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): Doufali jsme, že zvítězíme, určitě jsme tu nechtěli ztrácet body. Od začátku jsme šli za vítězstvím. Ve druhé třetině jsme polevili a dostali soupeře do hry. Mužstvo si to uvědomilo, zase přidalo a zjednodušilo hru. Zvítězili jsme nad míru našeho očekávání.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Srážejí nás hrubé individuální chyby. Vrcholem byla druhá inkasovaná branka v přesilové hře. Dnes se k celému vývoji utkání přidala i nedisciplinovanost, kterou Pardubice nemilosrdně trestaly. Za stavu 2:4 jsme věřili v obrat utkání, bohužel jsme opět inkasovali. Dojem ze hry jsme nezlepšili ani ve třetí třetině. výsledek se zastavil na hrozivém čísle, které vypovídá o šikovnosti soupeře. My jsme bohužel v našich šancích byli v rozhodujících chvílích nedůrazní. Slabou náplastí je naše dnešní bojovnost, kterou se někteří hráči prezentovali.