3:4sn
(3:2, 0:0, 0:1 - 0:0)

Dorost zlomil výsledkovou mizérii a vyhrál v Motoru na nájezdy

10.10.2019 / Petra Bicková

Dorostenecký tým Dukly, v poslední době těžce zkoušený výsledkovými nezdary, mířil s novým trenérským štábem Viktor Ujčík - Karel Nekvasil do Českých Budějovic. Vstup do utkání hostům vyšel, když se již ve třetí minutě trefil Václav Macek. Jenže Motor, sedmý tým tabulky toužící dotáhnout se na důležité šesté místo, během dalších sedmi minut vstřelil tři branky. Poslední slovo v první třetině měla ale Dukla snížením Štěpána Šabatky. Na další gól se čekalo až do 44. minuty, kdy srovnal David Bulík. Dukla v závěru základní části přestála dvě oslabení a zápas nakonec šel až do nájezdů, ve kterých exceloval Filip Maláč a ve druhé sérii trefil jedinou branku nájezdové loterie Martin Hrbek! Dorost tak po sedmi prohrách zvítězil - 4:3 po samostatných nájezdech.
10.10.2019 17:00, ELIOD Extraliga dorostu - 9. kolo

Banes Motor České Budějovice

Lidák – Fousek, Dohnal, Hail, Placek, Hromada, Dvořák – Lukeš, Dub, Marhoun, Kašpar, Petrásek, Kantor, Březina, Pitel, Kalčík, Kundrát, Vavřík, Dubský
3

HC Dukla Jihlava

Maláč – Sapík, Macek, Hrbek, Vranka, Šabatka, Janda – Melenovský, Zdarsa, Juříčka, Nevšímal, Sopotnik, Valach, Pavelec, Jungwirth, Bulík
4
Branky a nahrávky: 5. Petrásek (Vavřík), 6. Dub (Lukeš, Hromada), 10. Fousek (Březina, Placek) – 3. Macek (Jungwirth), 15. Šabatka (Bulík), 44. Valach (Bulík, Hrbek), rozh. náj. Hrbek. Rozhodčí: Matoušek - Jindra, Zedníková. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.

Průběh utkání

V první třetině začaly oba týmy velmi aktivně. Hned na úvod byl vyloučen Petr Placek za podrážení. Hosté využili početní výhody gólem Václava Macka, který dostal přihrávku od Jungwirtha. Od Motoru přišla rychlá odpověď a za dvě minuty bylo vyrovnáno. Petr Petrásek sólově unikl a překonal brankáře Jihlavy. Vzápětí se dostal Motor do vedení. Trefil se Radek Dub, kterému zpoza branky přihrál Petr Lukeš. Jihočeši se ještě dostali do dvoubrankového vedení, kdy Matyáš Fousek trefil šibenici. O dvougólové vedení Budějovice ale brzy přišly. Dukla vyhrála buly, David Bulík našel v dobré střelecké pozici Štěpána Šabatku a ten zakončil. Po první třetině byl tedy stav 3:2.

Úvodní dvacetiminutovka přinesla hned pět gólů, v té druhé se proměňování šancí zastavilo. Velkou šanci měl Motor ve vlastním oslabení. Dukle se nepodařilo vyhodit, kotouč získal Tomáš Březina. Ten zavezl puk až do obranného pásma Jihlavy, přihrál Jakubu Kalčíkovi, který trefil pouze Maláčovu lapačku. Hra v druhé třetině byla spíše vyrovnaná a stav po jejím konci byl stále 3:2.

Ve třetí třetině se podařilo hostům vyrovnat. Kombinace vznikla opět po vyhraném buly Jihlavy, u kterého stál Martin Hrbek. Ten pak přihrál kotouč Cyrilu Vlachovi, který trefil puk do Lidákovy svatyně. Motor měl šanci zabránit prodloužení. Petr Lukeš nabral rychlost, zkusil přihrát na Lukáše Kantora, jehož střelu zastavila Maláčova lapačka. Stav po třetí třetině byl 3:3 a hra pokračovala v prodloužení.

Hra tři na tři v prodloužení nepřinesla žádnou trefu, a tak o vítězi musely rozhodnout nájezdy. Díky výborným výkonům brankařů obou týmů, byl proměněn pouze jeden nájezd, který dal Štěpán Šabatka a dva body putují na Vysočinu - 3:4 po samostatných nájezdech.