2:6
(0:1, 1:3, 1:2)

Ježci doma na Tygry z Liberce nestačili

24.10.2019 / Milan Horák

Přestřelka na Horáckém zimním stadionu. Tygři z Liberce si ve 13. kole smlsli na Ježcích z Jihlavy vysoko 2:6. I když byla domácí Dukla za stavu 1:2 gólem Šimona Juřičky blízko vyrovnání, Liberec rázem odskočil na 1:4. Druhým autorem branky Dukly na 2:5 byl Václav Macek. Jako poslední se dvě vteřiny do konce trefil a završil tak na konečných 2:6 Lukáš Plos.
24.10.2019 17:30, ELIOD Extraliga dorostu - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Šabatka, Adam, Sapík, Macek, Hrbek, Janda – Nevšímal, Polodna, Zdarsa – Sopotnik, Melenovský, Pavelec – Valach,Juřička, Bulík
2

Bílí Tygři Liberec

Franc – Böhm, Tůma, Hladík, Patzelt, Dvořák, Meisel, Damašek – Putz, Vodlan, Jobek – Trunda, Hujer, Jenčovský – Masař, Kříž, Plos – Hois, Leden
6
Branky a nahrávky: 32. Juřička (Bulík), 49. Macek (Pavelec, Sapík) – 3. Masař (Kříž, Dvořák), 25. Jobek (Vodlan, Putz), 34. Tůma (Masař), 35. Patzelt (Böhm, Vodlan), 48. Putz (Vodlan), 60. Plos. Rozhodčí: Mejzlík – Křivohlavý, Krejčí. Vyloučení: 10:11, navíc Adam (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 95. Střely na branku: 26:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5, 2:6.

Průběh utkání

Do úvodní třetiny nevstoupili domácí úplně nejlépe. Už ve třetí minutě totiž otevřel skóre zápasu Jakub Masař, který obdržel přesnou přihrávku na mezikruží od Filipa Kříže a střelou mezi betony poslal svůj tým do vedení 0:1. Dukla měla spoustu šancí vyrovnat nebo také otočit, ale ve většině případů pohořeli v koncovce, když buď netrefili branku soupeře nebo jim zlikvidoval nespočet šancí gólman Franc. Na druhou stranu mohli také Ježci děkovat po třetině Maláčovi, díky kterému šli do kabin s "pouze" jednou inkasovanou brankou.

Druhá třetina začala ve vyšším tempu než ta první. Hosté ale ukázali, že si dnes chtějí domů odvést tři body. Ve 25. minutě po dlouhé kombinaci v útočném pásmu vypálil Putz z pravého kruhu, odražený puk se dostal k Milanovi Jobkovi a ten už měl zametení kotouče do prázdné branky velice jednoduché a navýšil tak na 0:2. Domácí se ale ani po druhém inkasovaném gólu nechtěli jen tak vzdát. Ve 32. minutě opět přinesl naději na střídačku Ježků Šimon Juřička, ke kterému se dostal kotouč po střele Bulíka a tvrdou střelou k pravé tyči snížil na 1:2. Obrovská rána pro domácí přišla ve 34. a 35. minutě, kdy na vteřinu přesně domácí inkasovali v početní nevýhodě 5 na 3 a 5 na 4 dvě branky po střelách Tadeáše Tůmy a Richarda Patzelta. Do kabin šly tak oba celky za stavu 1:4.

Třetí třetina nabídla hru, ve které si hosté víceméně hráli už to své. Nikam se extra nehnali, naopak domácí museli. Dnes si ale domácí opravdu do slova a do písmene vylámali zuby na skvěle chytajícím Francovi, který odvedl skvělý výkon a podržel ve všech směrech svůj mančaft. I když se Liberec nikam netlačil, i tak dokázal ještě navýšit. Na 1:5 navýšil ve 48. minutě David Putz, který dostal kotouč na hůl na mezikruží a doklepnout ho do sítě už pro něj nebyl problém. Domácí se ještě snažili vstřelit nějaký gól i přes vysoké manko. O minutu později dostali možnost početní výhody 5 na 4 a střelou z modré se za záda France trefil po kombinaci se Sapíkem a Pavelcem Václav Macek a snížil na 2:5. V poslední minutě jsme mohli vidět také hromadnou potyčku mezi hráči za brankou France, ve které tři hráči z obou celků nasbírali 2+2 a Tobias Adam 5+OK za naražení zezadu. Dvě vteřiny do konce završil skóre Lukáš Plos na konečných 2:6.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Liberec byl kvalitní tým, jejich hráči měli dobré individuální činnosti, se kterými jsme měli problémy. I tak jsme ale dokázali za stavu 0:2 snížit, ale bohužel jsme se potom hloupými fauly oslabili do 5 na 3, kde Liberec dal dva góly a tím se ten zápas zlomil. I když jsme se pořád tlačili dopředu, dokázali jsme ještě snížit, ale bylo to už nad naše síly.