6:1
(3:0, 0:1, 3:0)

Dorostenci Brodu ukázali jihlavským mladíkům, jak využívat přesilové hry

26.10.2019 / Štěpán Ondráček

V nedalekém Havlíčkově Brodě se odehrál další dorostenecký mistrovský duel. Jihlavští mladíci se v případě úspěchu mohli svému soupeři přibižit. Domácí ale začali zápas na výbornou. Po první třetině vedli již o tři branky. Naději vykřesal pro své barvy ve druhé části David Bulík. Ale nikdo z jeho spoluhráčů se k němu nedokázal přidat. Poslední dvacetiminutovka pak nabídla tři branky. Havlíčkův Brod porazil Duklu vysoko 6:1.
26.10.2019 12:00, ELIOD Extraliga dorostu - 14. kolo

BK Havlíčkův Brod

Tuček – Jakubec, Besmák, Zych, Kuchta, Číhal, Kutlvašr, Doležal – Dymák, Juřica, Rauš, Janko, T. Holenda, T. Krejčí, D. Krejčí, Bačkovský, Hrdlička, Kravec, Prášek
6

HC Dukla Jihlava

Maláč – Vovsík, Sapík, Adam, Macek, Hrbek, Šabata, Janda – Melenovský, Polodna, Zdarsa, Juřička, Nevšímal, Sopotnik, Valach, Pavelec, Fábry, Bulík
1
Branky a nahrávky: 11. Rauš (Bačkovský), 14. T. Krejčí (Dymák, Zych), 20. Dymák (Juřica), 41. T. Krejčí (Kutlvašr, Číhal), 50. Rauš (T. Krejčí), 51. Dymák – 31. Bulík (Fábry, Hrbek). Rozhodčí: Vepřovský – Klouda, Berger. Vyloučení: 10:10. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 24:50. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.

Průběh utkání

Derby Vysočiny nabídlo překrásnou bitvu už na začátku utkání. Oba týmy se střídaly v šancích, ale obě obrany pracovaly na jedničku. Ve čtvrté minutě mohl poslat Duklu do vedení Pavelec, který tečoval ránu od modré. Tuček ztečovaný kotouč vyrazil špičkou betonu. Jihlava byla potom aktivnější, ale byli to Bruslaři, kteří otevřeli skóre zápasu. Adam Rauš nejprve neproměnil trestné střílení. O pár sekund později se nemýlil, když prostřelil Maláče na levou tyč. Havlíčkův Brod ve 14. minutě vedl o dva góly. Odražený puk dostal do sítě Tomáš Krejčí. Dukla se snažila s nepříznivým vývojem něco udělat, ale dostala třetí gól do šatny. Z předbrankového prostoru se prosadil Filip Dymák, který využil clony před jihlavským gólmanem.

Druhá třetina patřila jihlavské Dukle. Soupeř změnil svoji hru a dostával Havlíčkův Brod pod tlak. Pokusy Valacha a Nevšímala skončily na pozorném Tučkovi nebo jeho obraně. Bruslaři oplatili stejnou mincí, ale i Maláč byl na svém místě. Jihlava potom hrála početní výhodu, ve které sice nedokázala snížit, ale po skončení trestu se přeci jen dočkala. Fábry našel Davida Bulíka, a ten pověsil puk do pravého horního rohu. Tříbrankový náskok svému týmu mohl vrátit Tomáš Krejčí. Útočník domácího souboru byl na poslední chvíli zastaven. Poslední minuty druhé třetiny byly jako na houpačce, když se hráči Havlíčkova Brodu a Jihlavy předháněli v útočných manévrech. V nich kralovali oba brankáři, kteří drželi svá mužstva.

Poslední část regionálního derby začali Bruslaři pohádkově. Havlíčkobrodští využili přesilovou hru, když se trefil k pravé tyči Tomáš Krejčí. Jihlava se snažila o druhou branku utkání, jenže narážela na pozorného Tučka v bráně. Domácí gólman se vyznamenal zejména v 50. minutě, kdy zneškodnil gólovku Jandy. Ve stejné minutě vstřelil Havlíčkův Brod pátou branku. Střelu Tomáše Krejčího tečoval mimo dosah Maláče Adam Rauš. Domácí tým dal Dukle za necelou minutu kanára. Ve vlastním oslabení ujel Filip Dymák. Elitní útočník dostal puk nad lapačku Maláče. V utkání zaplály emoce a rozhodčí museli vylučovat. Výhodu jednoho muže navíc nevyužil ani jeden z týmu, a tak si Havlíčkův Brod připsal velmi cenné vítězství.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hart (asistent trenéra, BK Havlíčkův Brod): Byl to těžký zápas. První desetiminutovka byla opatrná, když jsme nedali penaltu. Po první brance jsme se uklidnili. Ve druhé třetině jsme se hledali, ale potom jsme to odehráli parádně. Kluci si vítězství zasloužili a děkuji jim za výkon.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Věděli jsme, co nás čeká za zápas. V tabulce jsme byli sousedi o čtyři body, ale z naší strany není co hodnotit. Nebylo tam vůbec nic. Možná druhá třetina, ale Havlíčkův Brod byl lepší a zaslouženě vyhrál.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie