2:1sn
(0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Vyrovnaný zápas mezi Duklou a Mladou Boleslaví rozhodly až samostatné nájezdy

14.11.2019 / Milan Horák

Vyrovnaný souboj týmů z opačných konců tabulky dospěl po gólech Tobiase Adama - 1:0 a Jindřicha Plíška - 1:1 až do samostatných nájezdů, ve kterých byla produktivnější a šťastnější domácí Dukla. Vítězný gól si připsal Daniel Pavelec - 2:1 a Dukla si ze zápasu odnáší dva cenné body.
14.11.2019 17:30, ELIOD Extraliga dorostu - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Adam, Šabatka, Sapík, Macek, Janda, Hrbek, Vranka – Pavelec, Melenovský, Polodna – Valach, Nevšímal, Sopotnik – Jungwirth, Zdarsa, Juřička – Mlejnek
2

BK Mladá Boleslav

Šatný – Jasečko, Vochvest, Křepelka, Hrouda, Rajgl, Moravec – Polák, Král, Gardoň – Haas, Plíšek, Peca – Strnádek, Hruška, Sluka – Kredl, Hradec, Pavlík
1
Branky a nahrávky: 21. Adam (Melenovský), rozh. náj. Pavelec – 51. Plíšek (Křepelka, Jasečko). Rozhodčí: Marek – Nechvátal, Kotrba. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 27:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

První třetina ukázala, že sledovat průběžné pořadí v tabulce není rozhodující. Dukla, ač byla před tímto zápasem na osmém místě, odehrála s Mladou Boleslaví, která byla na místě druhém, velice vyrovnanou první část. Hrálo se ve vyšším tempu, než bývá na začátku utkání zvykem. Oba celky si mohly také vyzkoušet početní výhodu, které ale také ke gólům nepřispěly. Hráči šli do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhé části vstoupili domácí skvěle. Od začátku uběhlo pouhých 32 vteřin a střídačka Dukly mohla slavit. Po souhře v útočném pásmu mezi Melenovským a Adamem se ke střele na modré čáře dostal právě Tobias Adam a po jeho tvrdé ráně propadl kotouč až za brankovou čáru gólmana Šatného - 1:0. Hosté měli několik šancí vyrovnat, ale Duklu držel v brance neomylný Maláč. Oba celky šly do kabin za stavu 1:0.

Třetí třetina byla opět, jako ty předešlé, velice vyrovnaná. Dukla do ní vstupovala s vedením 1:0 a měla o něco málo větší klid na holích. Zlomový moment přišel v 51. minutě. Boleslav hrála přesilovou hru 5 na 3 a zamkla domácí Duklu v pásmu. Po souhře Jasečka s Křepelkou, který pálil z modré, se k teči dostal před Maláčem Jindřich Plíšek a srovnal tak stav zápasu na 1:1, který i přes šance na obou stranách vydržel až do konce třetí třetiny a čekalo se na prodloužení.

V prodloužení dostali hosté možnost další početní výhody, kterou ale neproměnili. Prodloužení si na obou stranách spíše podmanili gólmani. Ani jeden totiž nechtěl přijít o druhý cenný bod, a tak zápas dospěl až do samostatných nájezdů.

Samostatné nájezdy zahájila Dukla a jako první se proti Šatnému rozjel Hrbek, který s klidem proměnil. Boleslav si v nájezdech opět lámala zuby nad Maláčem. Jako další, kdo proměnil nájezd, byl Daniel Pavelec a jeho gól se stal také vítězným. Boleslav sice stačila snížit na 2:1 v samostatných nájezdech zásluhou Haase, ale druhý bod pro Duklu stvrdil svým nájezdem na 3:1 David Polodna. Zápas skončil v součtu po samostatných nájezdech 2:1

Ohlasy trenérů

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Hrálo se na malém hřišti, kde té hokejovosti moc nebylo. Bylo to spíše takové ubojované a my jsme vůbec neplnili to, co jsme si řekli před zápasem. Nebyli jsme agresivní, nechodili jsme před branku. Šance jsme si trošku začali vytvářet až v té třetí třetině, ale srovnali jsme hlavně díky té přesilovce 5 na 3, jinak bychom toho góla asi nedali. Jsme rádi alespoň za ten bod.

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Dnešní utkání bych zhodnotil velmi pozitivně. Měli jsme velmi dobrý pohyb a vůlí, srdíčkem, bojovností a týmovostí jsme to dokázali udržet. Chci poděkovat všem hráčům, že k tomu přistoupili takhle v téhle nelehké situaci a vzali to za trošku jiný konec, začali makat a patří jim velký dík.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie