2:3
(1:2, 1:1, 0:0)

Dorostenci vyhráli v Technice a stále bojují o play-off

16.11.2019 / Tomáš Lysý

Dorost Dukly po výhře nad Mladou Boleslaví uspěl i na ledě Techniky, kde se dostali do vedení v první třetině zásluhou reprezentanta Jonáše Jungwirtha. V poslední minutě první třetiny sice domácí srovnali, ovšem ve 22. minutě vrátil Dukle vedení Daniel Pavelec a pět minut před koncem téže části se prosadil i Cyril Valach. Technika sice ještě do přestávky snížila, ale více už nestihla a jihlavští dorostenci tak vyhráli 3:2. Ztrátu na postupové šesté místo tak snížili na dva body. Aktuálně je šestý Brod se 17 body, téže bodů má Motor a Dukla je patnáctibodová. Hodně napoví již odpolední zápas právě mezi Bruslaři a Českými Budějovicemi.
16.11.2019 12:00, ELIOD Extraliga dorostu - 16. kolo

VSK Technika Brno

Geidl – Zavřel, Šplíchal, Rajzík (A), Žák, Šupa, Svoboda – Harásek, Kubový, Toman, Lysoněk, Pospíšil, Plevka, Maštalíř, Líska, Korbini, Fornál (C), Závadský (A)
2

HC Dukla Jihlava

Maláč – Sapík, Adam (C), Macek (A), Hrbek, Vranka, Šabatka, Janda – Melenovský, Polodna, Zdarsa (A), Juřička, Nevšímal, Sopotnik, Mlejnek, Valach, Pavelec, Jungwirth
3
Branky a nahrávky: 20. Korbini (Svoboda, Pospíšil), 37. Plevka (Pospíšil, Rajzík) – 8. Jungwirth (Janda, Zdarsa), 22. Pavelec (Polodna), 35. Valach (Nevšímal, Šabatka). Rozhodčí: Kohoutek – Procházka, Viskot. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 32:46. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

Vrátit Technice zbytečnou domácí porážku a stále se ještě udržet ve hře o play-off. To byl jasný cíl Dukly v utkání na ledě Techniky Brno. Svěřenci koučů Melenovského, Moravy a Vence se navíc na zápas naladili vítězně domácí dvoubodovou výhrou nad silnou Mladou Boleslaví a v Brně začali výborně. Již v osmé minutě se totiž prosadil reprezentant Jonáš Jungwirth. Jenže závěr třetiny se hostům nevydařil. Těsně před návratem vyloučeného Matyáše Sapíka totiž srovnal Ivan Korbini a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Jihlaváci se o přestávce zřejmě vyrovnáním zdravě naštvali! Z druhé třetiny totiž uběhlo jen 62 sekund a Dukla rázem vedla, když se počtvrté v sezoně trefil Daniel Pavelec. Červenožlutí následně přestáli dvě oslabení a do hry je dostalo vyloučení domácích v polovině zápasu. Přesilovku sice nevyužili, ale nedlouho poté odskočili na dva góly přesnou trefou Cyrila Valacha. Jenže následovalo vyloučení Šimona Zdarsy a Technika se v přesilové hře prosadila i podruhé, snižoval Jakub Plevka.

Také ve třetím dějství měla Dukla střeleckou aktivitu, ovšem branku nepřidala a o vítězství se musela strachovat až do konce zápasu. 41 sekund před závěrečnou sirénou byl navíc vyloučen domácí Pospíšil a prakticky vzal svému týmu šanci na vyrovnání. Nic na tom nezměnil ani trest Juřičky, dohrávalo se tak čtyři na čtyři a Jihlava uhlídala tři body - 3:2.

Červenožlutí si tak polepšili na 15 bodů a nyní ztrácí pouhé dva body na Motor, který drží šestou a poslední postupovou pozici. Stejný počet bodů jako Jihočeši - 17 - mají hokejisté Havlíčkova Brodu. Oba týmy čeká odpoledne vzájemný zápas a kdo získá tři body, ten se na 90% přiblíží play-off a jisté záchraně.

Ohlasy trenérů

(Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): K utkaní jsme přistoupili zodpovědně a měli převahu, jen jsme soupeře pouštěli zbytečně do hry hloupými fauly. Musíme si na to dávat pozor. A být hladovější do zakončení; měli jsme šance které, jsme mohli proměnit a dohrát zápas více v klidu.