1:0sn
(0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)

Dukla bere ze zápasu s Olomoucí dva body. Rozhodující nájezd si připsal David Polodna

29.11.2019 / Milan Horák

V prvním utkání ve skupině o udržení se utkala Dukla Jihlava na domácím ledě s Olomoucí. Gól nepřinesla ani jedna ze tří třetin, a tak se za stavu 0:0 prodlužovalo. Ani v prodloužení nepadl gól a zápas rozhodly až samostatné nájezdy, kde si připsal vítěznou branku na 1:0 David Polodna.
29.11.2019 16:30, ELIOD Extraliga dorostu - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Adam, Šabatka, Sapík, Macek, Hrbek, Janda, Vovsík – Jungwirth, Melenovský, Polodna – Pavelec, Nevšímal, Sopotnik – Valach, Zdarsa, Juřička – Bulík
1

HC Olomouc

Špunar – Stratil, Přecechtěl, Holcman, Pekr, Drábek, Přidal – Ruda, Fasner, Havel – Zelinka, Ševčík, Přidal – Masare, Prísažný, Lajoš – Machač
0
Branky a nahrávky: rozh. náj. Polodna. Rozhodčí: Brzobohatý – Tichý, Kučera. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

První třetina byla odehrána ve velice svižném tempu. Hlavní faktor toho bylo jistě menší kluziště, protože se hrálo na malé hale Horáckého zimního stadionu. Oba celky v první třetině narazily na velmi dobře připravené gólmany na dnešní zápas a ani jednomu se nepodařilo kotouč dostat za jeho záda. Hráči šli do kabin za nerozhodného stavu 0:0

Do druhé třetiny vstoupily opět oba týmy velice agresivně a na jejich hře bylo vidět, že si dnes jdou pro tři vítězné body. Oba si také vyzkoušely první přesilové hry, ale ani ty nebyly důvodem k tomu, aby se jeden či onen tým radoval z otevření skóre. Do vedení tak nešel ani po 40 minutách nikdo a fanoušci na malé hale čekali na začátek třetí třetiny.

Třetí třetina pokračovala v podobném tempu jako ty dvě předešlé. Hra se postupně kouskovala občasnými vyloučeními z obou stran. Celou třetinu opět ovládali oba gólmani. Rozhodující gól měl na holi Pavelec v 57. minutě, který dostal přihrávku do jízdy, ale v poslední fázi nedokázal nasměrovat kotouč do prázdné branky, a tak se po 60 minutách prodlužovalo.

V prodloužení měli šanci na rozhodnutí zápasu hosté. Po vyloučení Macka se hrálo 3 na 4, ale ani tuto šanci nedokázali hosté využít. Po pěti minutách prodloužení se čekalo už pouze na samostatné nájezdy.

Samostatné nájezdy ovládli domácí a zásluhou Davida Polodny - 1:0, který si připsal vítěznou branku, si Dukla odnesla z dnešního zápasu druhý bonusový bod po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Richard Brančík (HC Olomouc): Byl to bojovný zápas vzhledem k téhle části soutěže, takže předpoklad k tomu byl. Šance se vytvářely na obou stranách, ale oba dva gólmani dnes zachytali výborně, což odpovídalo i výsledku 0:0 po třech třetinách a došlo to až na nájezdy, kde padl jen jediný gól za utkání a ten rozhodl. Každopádně musím poděkovat klukům za dnešní výkon, vezeme si domů hezký bod z venku a ukázalo nám to, o čem tato část soutěže vlastně je.

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Dnešní utkání rozhodly výkony gólmanů, kde v nájezdech byl o ten jeden krůček lepší náš gólman Filip Maláč, ale celkově uhrát v takhle těžkým zápase bezbrankový stav je známka dobré obrany a dobrého gólmana. Dnešního vítězství si velmi vážíme.