2:1p
(0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Dorostenci neudrželi v Porube jednobrankové vedení a vezou domů jen bod

06.03.2020 / Patrik Rošič

Z hlediska udržení první čtyřky, která má jistotu záchrany, byl zápas pro Duklu v Porubě velmi důležitý. A Jihlava do něj vstoupila dobře, když ve dvanácté minutě otevřel skóre Jan Nevšímal. Jednobrankový náskok držela Dukla i s výborným Filipem Maláčem v brance až do 53. minuty, kdy domácí srovnali stav a v prodloužení nakonec urvali bod navíc. Na co bude bod z hlediska první čtyřky stačit, uvidíme v dalších utkáních. Červenožlutí stále drží v tabulce druhé místo s náskokem pěti bodů na Tábor, jenž má ale o zápas méně.
06.03.2020 17:00, ELIOD Extraliga dorostu - 19. kolo

HC RT TORAX Poruba

Slíž – Hlaváč, Černý, Kac. Macias, Borkovec, Gelnar – Lambert, Koudelný, Ślusarczyk, Vehovský, Krz. Macias, Hradil, Halata, Chovanec, Stodůlka, Kovalčík
2

HC Dukla Jihlava

Maláč – Sapík, Adam, Macek, Hrbek, Vranka, Janda – Melenovský, Polodna, Zdarsa, Nevšímal, Sopotnik, Mlejnek, Valach, Pavelec, Bulík
1
Branky a nahrávky: 53. Gelnar (Chovanec, Koudelný), 63. Ślusarczyk (TS) – 12. Nevšímal (Valach, Janda). Rozhodčí: Cabák - Hranoš, Kořistka. Vyloučení: 1:6. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 33:29. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

První třetina patřila Jihlavě. Nejprve však ale musela Dukla do čtyř a Porubští tak měli možnost se dostat do vedení. Přesilovku ale Poruba nedokázala využít, a tak se pokračovalo za bezbrankového stavu. V polovině periody už branka padla. Jihlavskou střídačku rozjásal Jan Nevšímal, když se trefil do horní poloviny Slížovy brány. O pár minut později se dostal do šance Ilja Kovalčík, jenže ani on na Maláče nevyzrál. Druhá část patřila jasně domácím. Do větších šancí se dostali celkem dvakrát, ale ani jedna neskončila gólem. Nejprve se v přesilové hře ke kotouči dostal Pavel Chovanec, před kterým se objevila prázdná branka. Do jeho střely ale na poslední chvílí strčil hůl jeden z beků Jihlavy. Následně pálil a vzápětí dorážel z vrcholu kruhu Jakub Koudelný, jeho pokus skončil pouze na pravé tyči. I hosté měli pěknou šanci, jenže i oni trefili konstrukci domácí branky.

Třetí perioda byla trochu vyrovnaná, ale převážně do nebezpečnějších šancí se dostávala Poruba. Přibližně v polovině třetiny dokázali domácí za necelých patnáct sekund prověřit gólmana Jihlavy celkem čtyřikrát, jenže na Maláče nevyzráli. O pár minut později se vyznamenal Marek Slíž. Hostující Jan Nevšímal vypálil švihem z mezikruží a porubský gólman na poslední chvíli vystavil parádní semafor. A když hosté nenavýšili, tak Porubští vyrovnali. Ondřej Gelnar svižnou střelou od modré propálil Maláče. Šlo se do prodloužení, kde se radovali Porubští. Proti Jihlavě bylo totiž nařízeno trestné střílení. Jakub Ślusarczyk se rozjel a propálil jihlavského gólmana mezi betonem a lapačkou. Poruba tak vyhrála a proti Jihlavě si připsala druhou výhru.