3:0
(0:0, 1:0, 2:0)

Dukla nenavázala na dvě výhry v Benátkách a tentokrát se domů vrací bez bodů

24.02.2020 / Tomáš Kalas

Jihlavští hokejisté se na ledě Benátek mohli dostat jako první do vedení, avšak branka Jiřího Fronka z 12. minuty nebyla uznána sudím pro kopnutí puku do branky. Na gól se tak čekalo až do 36. minuty, kdy domácí měli tři přesilovky v řadě a třetí z nich zužitkovali ránou Buchtely. Ve třetí třetině Dukla na soupeře vlétla a vytvořila si souvislý tlak, ale bez gólového zužitkování. Naopak Křepelka osm minut před koncem trefil z buly šibenici. Jihlava necelé čtyři minuty před koncem odvolala gólmana, ale i další její šance zůstaly nevyužity. Naopak domácí trefili prázdnou branku, čímž definitivně rozhodli. Po dvou výhrách v letošní sezoně v Benátkách tak nyní odjíždíme do Jihlavy bez gólu i bez bodů - 0:3.
24.02.2020 17:30, Chance Liga - 35. kolo

HC Benátky nad Jizerou

Schwarz – Kunst, Hampl, Buchtela, Kovář, Žůrek, Aubrecht – Šeliga, Dlouhý, Špaček – Jiruš, Chrtek, Pabiška – Křepelka, Šafařovský, Wiencek – Vomáčka, Jansa
3

HC Dukla Jihlava

Brož – Staněk, Vála, Bukač, Kolář, Holý, Piegl – Zeman, Skořepa, Čachotský – Pekr, Poletín, Anděl – Chlubna, Fronk, Jiránek – Protasenja, Lichanec, Harkabus
0
Branky a nahrávky: 36. Buchtela (Jiruš), 52. Křepelka (Jansa), 59. D. Špaček. Rozhodčí: Barek, Petružálek – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 245. Střely na branku: 15:27. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Ve vyrovnaném zápasu se dlouho čekalo na větší vzrušení. Užší benátecké kluziště však nabízelo poměrně rychlou hru z obou stran, ve které měla drobně navrch Jihlava. V půlce osmé minuty mohli jít hosté do vedení, Anděl však po bleskové dorážce minul horní růžek. Hosté se také jako první ujmuli vedení, ale jenom na pár sekund. V čase 11:16 se za brankou Benátek rozsvítilo brankové světlo a Jiří Fronk sice slavil gólový zásah, hlavní rozhodčí však gól odmítl uznat kvůli úmyslnému kopnutí puku do branky bruslí. Na řadu přišla i první vyloučení, nejprve na konci 16. minuty šel za katr Jan Holý. Nejnebezpečnější akci měl na holi Vratislav Kunst, jehož střela od modré se však neujala, což platilo i o následné dorážce. O něco aktivnější Dukla mohla jít do vedení v hektickém závěru první třetiny, Skořepovu teč bezprostředně před Schwarzem však dokázal domácí gólman vyrazit.

Ve druhé třetině se obraz hry nijak neměnil. Stále se hrálo důrazně a vyrovnaně z obou stran. Na začátku 29. minuty při jihlavském oslabení selhal domácí Dlouhý, kterému utekl kotouč a Poletín s Andělem ujeli do brejku 2 na 1, jihlavský hráč s číslem 20 však branku poměrně trestuhodně minul. Jihlava sice skórovala podruhé v polovině 33. minuty, sudí však gól Jiránka z pravého kruhu neuznali, neboť se vraceli k faulu Piegla a vyloučili hostujícího obránce za vysokou hůl. Trvalo jenom 25 sekund v přesilovce a poprvé se měnilo v Benátkách skóre. Ondřej Buchtela zachytil vyhození Holého, najel si na levý kruh a o břevno překonal Brože. Jihlava na inkasovaný gól reagovala zvýšenou aktivitou a v závěru druhé třetiny svůj tlak umocnila přesilovou hrou po sporném vyloučení domácího Dlouhého za podrážení. Gól však nepřišel a po dvou třetinách drželi domácí hráči cenné vedení 1:0.

Zbytek oslabení Benátečtí zkraje třetí třetiny zvládli ubránit a sami zahrozili prostřednictvím kapitána Špačka, jehož průnik po levém křídle voněl gólovým zásahem, Jan Brož v jihlavské brance ale zabránil tomu, aby hosté ztráceli již dva góly. Dvougólový náskok však domácí získali v čase 51:46, když Jansovo vyhrané buly zachytil Jan Křepelka, jehož střela cinkla o tyčku a zaplula do branky. Pro Křepelku se navíc jednalo o první zásah v Chance lize vůbec. Jihlava už tak prohrávala o dva góly a musela hrát totální vabank. Proto uzavřela v poslední pětiminutovce Benátky do útočného pásma a několikrát se dostala do střeleckých šancí, které však pokryla buď benátecká obrana nebo výborný gólman Schwarz. Dukla sáhla tři a půl minuty před koncem zápasu k riziku v podobě hry bez brankáře. Benátky však těžké momenty přečkaly, a když 102 sekund před koncem dopravil puk do prázdné branky Daniel Špaček bylo rozhodnuto. Dukla prohrála v Benátkách 0:3 a nepřiblížila se tak jistotě postupu do play-off.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Proti vyzrálému jihlavskému týmu jsme předvedli poctivý a organizovaný výkon. Za naši tvrdou práci je nám odměnou tříbodový zisk, který byl navíc podpořen parádním výkonem Marka Schwarze.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Co k tomu dneska říct? Sice jsme dnes asi byli opticky více na puku než Benátky, ale každá střela skončila buď na plexiskle, mantinelu nebo gólmanovi. Hráli jsme jak na bubny, někdy to tak ale je. Neděláme z toho tragédii, udělali jsme fauly, Benátky přesilovku využily, pak nám odskočily. Když nedáme gól, můžeme se bavit o čem chceme. Střel a šancí, co skončily mimo tři tyče nebo v gólmanovi, bylo strašně moc.